Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Kahramanmaraş için verdiği stadyum müjdesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mevcuttaki Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yıkılarak yerine yaşayan akıllı bir stat yapılacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ceyhan, emeği geçenlere teşekkür etti. Çözümden oldukça mutlu olduklarını dile getiren Ceyhan, öte yandan bazı kişilerce tehditler aldığını söyledi. Futbolcuya hakaret etmekle taraftar olunmayacağını aktaran Ceyhan, önümüzdeki hafta maçın Osmaniye’de oynanması durumunda biletlerin 1 TL’ye satılacağını kaydetti.

“KAHRAMANMARAŞSPOR’UMUZ MAÇLARINI 12 ŞUBAT STADYUMUNDA SEYİRCİSİZ OYNAYACAK”
Ceyhan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Biz 2-3 gün önce Ankara’da bakanımızı ziyaret ederek, sorunlarımızı anlatmıştık. Bakanımızı bugün kentimizde ağırladık. Birlik ve beraberlik olunca problemleri çözmek çok hızlı oluyor. En kısa zamanda Hanefi Mahçiçek stadına güzel bir yaşayan stat yapılacak. Stadın etrafında yaşam alanları olacak. Bu süreçte Kahramanmaraşspor’umuz maçlarını 12 Şubat Stadyumunda seyircisiz oynayacak. Bu konuda gerekli karar verildi. Şu andaki çözüm bu. Bu çözümden de biz kulüp yöneticileri olarak memnunuz. Milletvekillerimize ve sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz.

“BAZI KİŞİLER BİZİ TEHDİT ETTİ”
Geçen hafta Osmaniye’deki maçımızdan sonra bazı arkadaşlar bizi tehdit etti. Taraftar olmak hocayı 15. Dakikada istifaya çağırmak değildir. Taraftar olmak futbolcuya hakaret etmekte olmuyor. Biz 7 yıldır burada biletleri 5-10 TL’ye satıyoruz. Benim milliyetçiliğimi sorgulayacak kimseyi tanımıyorum. Bizim biletleri pahalandırmamızın sebepleri var. Bu taraftarlarımızla ilgili değil. Eğer öyle bir niyetimiz olsaydı bunu 10 bin kişilik 12 Şubat Stadyumunda yapardık. Şu anda takımımız sportif anlamda başarılı değil. Bunu biliyoruz ama hayat devam ediyor. Buradan taraftarımıza söylüyorum; eğer önümüzdeki hafta maçımız Osmaniye’de oynanırsa maçın bileti 1 TL olacak. Biz parasında değiliz.

“HERKES ÖNCE KENDİNE BAKACAK”
Herkes kendine bakacak önce. Sportif olarak takım başarılı mı? Değil. Bu ayrı; Fatih Ceyhan’ın şahsiyeti, ailesi, kimliği bu ayrı bir şey. Ama takım üzerinden kendine prim yapmak isteyen, Polat Alemdarlık oynamak isteyen, tesisi basarım diyen buyurun tesis orda zaten. Buyurun basın. 8 yıldır neredeydi bu arkadaş. Bilet üzerinden bizi eleştiren var. O bilet fiyatını niye öyle yaptığımız belli. Bu hafta maç 1 TL kardeşim. Burada oynanırsa zaten maç seyircisiz olacak. Şu anki çıkan karar bu.

“KİMSE ÜMİTSİZLİĞE KAPILMASIN, MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ”
Ben buradan taraftarıma bir kez daha sesleniyorum: biz takım için elimizden geleni yapacağız, mücadelemizi vereceğiz. Daha köprünün altından çok sular akar. Bunun ikinci yarısı var, devre arası var, mücadelesi var. Kimse ümitsizliğe kapılmasın. Esas dost zor zamanda belli olur. Zor zamanda sana tekme vuran senin gerçek dostun değildir. Sen zayıfladığında veya seni zayıf gibi gördüğünde ‘düşene bir tekme de ben vurayım’ diyen bizim ne kültürümüzde ne karakterimizde ne de erdemliğimize uyacak bir davranıştır. Bunu yapan arkadaşlar kendilerini bir sorgulasınlar. İyi günde herkes dosttur. Ama sıkıntıya düştüğümüzde yanımızda kim var onları görmek istiyoruz. Belki de Cenab-ı Allah bu yıl böyle yaparak bir test yapıyor. Biz de kimin gerçek dost kimin sanal dost olduğunu görüyoruz.

“BU TAKIM FATİH CEYHAN’IN ŞİRKETİ Mİ, ŞEHRİN TAKIMI MI?”
Kahramanmaraşspor ben de dâhil herkesten daha büyük bir kurum, herkesten daha büyük bir değer, bu şehrin değeri. Takıma bir destek verilecek oluyor. Geçtiğimiz yıllarda Mahir Ünal öncülüğünde forma kampanyası olmuştu. Bazı kesim ‘bu Fatih Ceyhan’ın takımı neden destek oluyorsunuz’ diyorlar. Şimdi ‘Fatih Ceyhan bu takım senin değil, şehrin takımı’ diyorlar. Bir karar verin, Bu takım Fatih Ceyhan’ın şirketi mi, şehrin takımı mı? Önce buna versin bu arkadaşlar mı’ diyorlar. Bir karar verin, Bu takım Fatih Ceyhan’ın şirketi mi, şehrin takımı mı? Önce buna versin bu arkadaşlar.”

Haber: Emre Akkış/Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz