2013 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından kurulan Fabrika Voleybol Okulu 6-12 yaş arasındaki tüm çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve ülkedeki lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedefliyor. Fabrika Voleybol, günümüz genç kuşağın tüm yaşamında büyük bir artı sağlayacak spor disiplini ve spor kültürünü aşılamayı ilke edinirken, Fabrika Voleybol’un amacı 6-12 yaş grubundaki bireylerin sporla tanışmasını sağlamak ve sporu sevdirerek hayatlarının bir parçası haline getirmek. Voleybol Okulu, Türk sporu için hem sahada, hem de saha dışında fair-play ruhunu benimsemiş sporcular yetiştirmeyi amaçlıyor.17 İl, 2 ilçede olmak üzere 19 okulu bulunan Fabrika Voleybol Kahramanmaraş’tada 20. Okulunu bugün açıyor. Kahramanmaraş Gençlik Merkezi’nde açılacak olan Fabrika Voleybol Okulu, gençleri sporla geleceğe hazırlayacak.

“GELECEĞE YÖNELİK ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRİYORUZ”

Kahramanmaraş’ta Fabrika Voleybolla bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, uzman antrenörler eşliğinde profesyonelce çocukları geleceğe yönelik voleybol kültürüyleyetiştirileceğini kaydetti.Kabakcı,  “Çocuklarımızı daha profesyonelce küçük yaştan itibaren Gençlik Merkezimizin spor salonunda hafta sonları uzman antrenörler eşliğinde voleybolun alt yapısından tüm çalışmalarını başlatarak daha profesyonel bir çalışma ile geleceğe yönelik çocuklarımızı yetiştirmek. Bu proje büyük bir proje, Voleybol Federasyonuyla birlikte yapıyoruz. Fabrika Voleybol olarak proje tescilli. İnşallah ilimizde amacımız diğer sporlarda olduğu gibi voleybolda da daha profesyonelce geleceğe yön verecek bir çalışma ile imza atarız. 3 tane antrenör eşliğinde bu çalışmalar bugün start alacak” şeklinde konuştu.

“20. OKULU KAHRAMANMARAŞ’TA AÇIYORUZ”

20 yıldır Voleybolun içerisinde olduğunu söyleyen Voleybol Antrenörü Ali Korkmaz, Kahramanmaraş’a Fabrika Voleybolu getirmelerinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın destekleriyle böyle bir projeyi başlatmaya karar verdiklerini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti: “6-12 yaş arası çocukların gelişimini Voleybolla sağlamak. Voleybol seyircisi yaratmak, voleybol kültürünü oluşturmak açısından ileriye yönelik voleybolcu yetiştirme bakımından böyle bir projeye başvurduk.  Bu proje Türkiye’de 17 il 2 ilçede faaliyet gösteriyor. Kahramanmaraş’ta 20. İl olarak faaliyete başlayacak. Bugün saat 11.00’de Ankara’dan voleybol federasyonuyla gelen yetkililerle beraber açılışını yapacağız. Amacımız, Kahramanmaraş’ta voleybol alt yapısı oluşturmak. Bilinçli voleybol seyircisi oluşturmak. Bugün gelecek olan kişiler için ilk başta kayıtlarını alacaklar. Açılışa gelen kişilere çeşitli hediyeler dağıtılacak” ” diye konuştu.

 “DESTEKLER SAYESİNDE BURAYI AÇABİLDİK”

Antrenmanların yaş sınıflarına göre gruplandırılacağını vurgulayan Korkmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Onun dışında ki günlerde belli program var. Kurs ücretlidir. 3 aylık kurslar aylık 89 TL şort, tişört hediye. 6 aylık kurslarımız aylık 79 TL çanta, çorap, dizlik, şort, tişört hediye. 12 aylık kurslarımız aylık 79 TL çanta, çorap, dizlik, şort, tişört, eşofman takımı hediye. Hafta sonları yapılacak. Cumartesi ve Pazar günleri saat 9.00’da başlayıp 13.30’da bitecek. Antrenmanlarımız yaş grubuna göre olacak. 2008-2009 bir grup, 2010-2011’ler bir grup olacak. Antrenmanlarımız çocukların yaş gruplarına göre oyunlar eşliğinde öğretilecek. Fabrika Voleybolun bir özelliği de çeşitli oyunlarla voleybol öğretmek. Örneğin, direk parmak arası manşet değil de çocuğun küçük kas grupların çalıştırılmasıyla koordinasyon becerilerinin geliştirilmesiyle başlayacak. Voleybol branşına özgü hareketlerle ileriye yönelik voleybol geliştirilecek. Burada il Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’ya teşekkür ediyorum. Çünkü tesis konusunda bize çok yardımcı oldu. Tesislerde diğer iller bu projeyi yapmayı çok istedi tesis olmadığı için, yetersiz kaldığı için bu projeyi yapamadılar. İl Müdürümüz bize hem ofis bakımından hem depo bakımından hemde Gençlik Merkezi Spor Salonu kullanımı bakımından bizde destek verdi. Biz bu destek sayesinde burayı açabildik. Yoksa açma şansımız yoktu. Benimle beraber iki hocamız daha olacak. Bu hocalarımız voleybolun içinden gelen hocalar, bunlarla beraber faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz