Ligde üst üste alınan yenilgilerle zor günler geçiren Kahramanmaraşspor, son 3 hafta da aldığı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle umut buldu. Toplamda 17 maçta 14 puan toplayan Kırmızı-Beyazlı ekip, ligde son oynanan Şanlıurfaspor maçını 2-1 kazanarak büyük moral buldu. Böylelikle ilk devrede oynanan 17 maçta 3 galibiyet 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Kahramanmaraşspor, ilk devreyi 15’inci sırada kapattı. 17. Haftada Şanlıurfaspor ile oynanan maç sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor Sportif Direktörü Adnan Erkan, son oynanan 3 maçta güzel puanlar çıkarıldığını belirterek, artık takımın daha iyi konumda olacağını söyledi.

LİGİN BAŞINDAN BERİ ÇOK ŞANSSIZ MAÇLAR KAYBETTİK”

Şanlıurfaspor maçı sonrası Futbolculardan Serbay Yağız ve Ramazan Kâhya ile maçın analizini yaparak açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor'un Sportif direktörü Adnan Erkan, oyuncuların çok iyi bir performans sarf ettiğini söyledi. Erkan, “Öncelikle arkadaşları tebrik ediyorum. Ligin başından beri çok şansız maçlar kaybedildi, son haftalarda iyi oynuyorduk bunu sahaya yansıtıp son 3 maçta 7 puan almak, içerisinde bulunduğumuz durum açısından çok önemliydi. Hafta arasında taraftarların kendi arasında olumlu birleşmeleri vardı, bunun sahaya yansıması çok güzel oldu.  Daha önceki maçlarda geriye düştükten sonra maçı çevirmek için aldığımız risklerden dolayı maçları kaybettik. Bugün öne geçtik ve oyun sürekli kontrolümüzdeydi. Şeref tribününde yaşanan olaylar bizim bir iki dakika konsantremizi bozdu ama buna rağmen temposu yüksek bir mücadeleydi. Hiç istemediğimiz sonuçları alsak ta, son 3 maçta 7 puan alıp ilk yarıyı 14 puanla kapatmak bizim adımıza umut verici oldu, Bundan sonra ikinci yarıya daha iyi hazırlanıp daha iyi başlayacağız'' dedi.

3 PUAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYİDİ”
Şanlıurfa maçında 90 dakika sahada yer alan Serbay Yağız ise aldıkları 3 puanın çok önemli olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Bizi destekleyen taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir hava vardı, maça iyi başladık, 2-0 öne geçtik öne geçtikten sonra şansız bir gol yedik, ama maçı almasını bildik. Son 3 maçta 7 puan aldık ama bu 9 puanda olabilirdi. Geçtiğimiz hafta hakem hatası yüzünden 90+5. dakikada gol yedik ama olsun, 3 haftada 7 puan bizim için çok kıymetli oldu. Hocam bana sağ bekte görev veriyor ama defans yönümde eksiklerim var, bunu da kamp döneminde geliştirip takıma daha iyi bir şekilde döneceğim.”

İKİNCİ YARIYA İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ”
Taraftarın Altın ayak dediği KİPAŞ Kahramanmaraşspor'un başarılı oyuncusu Ramazan Kahya ise, “Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum, bizi hiç yalnız bırakmadılar. Son 5-6 maçtı şanssız şekilde kaybettik, fakat son 3-4 haftadır çıkışımız vardı, puanlara acil ihtiyacımız vardı, özellikle Şanlıurfa maçı derbi niteliğindeydi, maçın önemini biliyorduk ve Allaha şükür kazandık. Biz gerçekten de çok iyi takımız. Şuan tatile gireceğiz, devre arasında eksiklerimizi göreceğiz ve tekrar toparlanıp iyi bir çıkış yakalayacağız. İkinci yarı gerçekten zor geçecek, İnşallah bunun üstesinden geleceğiz taraftarımız bize güvensinler. Taraftarımız sezon başından beri bize destek oluyorlar onların desteği ile de daha iyi yerlerde olacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz