Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde mücadele eden ve ligi o yılın finalist şampiyonu olarak bitiren Elbistan Belediyespor, Bölgesel Amatör Lige yükselmişti. Geçen sezon Ligin Play-Off mücadelesinin final karşılaşmasında 12 şubat Stadyumu’nda Türkoğlu Belediyespor ile karşı karşıya gelen Elbistan temsilcisi, rakibini 2-1 mağlup ederek BAL Ligine yükselmişti. Ara tatilden sonra Kulüp Antrenörü Mutlu Doğan öncülüğünde yoğun bir çalışmadan geçen Elbistan Belediyespor, yeni yapılan transferlerle BAL Ligine iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Pazar kendi sahasında ligin ilk resmi maçına çıkacak olan Elbistan Belediyespor, Şarkışla Belediyespor karşısında 3 puanı almak istiyor. karşılaşmaya iki gün kala takımla ilgili son durumu değerlendiren Antrenör Mutlu Doğan, hedeflerinin ligi iyi bir yerde bitirmek olduğunu ve taraftarların da bu zorlu mücadele de her zaman yanında takımının yanında olması gerektiğini söyledi.

TARAFTARIMIZ TAKIMIMIZI YALNIZ BIRAKMAMALI
Pazar günü oynanacak olan karşılaşmada taraftarların trübünde kendilerini desteklemelerini söyleyen Antrenör Mutlu Doğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biliyorsunuz önümüzde büyük bir süreç var. Biz de bu bu süreci iyi değerlendirip ligi iyi bir noktada bitirmeliyiz. Bu süreçte taraftarlarımız da bizim arkamızda bizleri desteklediği zaman, tribünde yerlerini alıp Elbistan için her zaman yanımızda oldukları sürece ben inanıyorum ki yapamayacağımız hiçbir şey yok.”

PLANLARIMIZ VAR
Ligde önemli planlar üzerinde çalıştıklarını ve bu süreçte oyuncularında yoğun bir çalışma temposundan geçtiğini belirten Doğan, "Geçtiğimiz sezon istediğimizi başardık ve büyük ümitlerle istediğimiz BAL’a yükseldik. Tabi ki geçtiğimiz sezon zor bir süreç atlattık ve gerçekten de kaliteli takımlar vardı. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundaydık. Elimizden gelenin en iyisini yaparak istediğimiz başarıya şuan ulaştık ama şuan yapmamız gereken daha önemli şeyler va. Bunların başında oynayacağımız maçlara 3 puan parolasıyla çıkmamız olacaktır. Şuan bulunduğumuz grupta ayrıca kentimizden 1920 Maraşspor’da yer alıyor. Şimdiki hedefimiz bizim ligde Maraşspor’un üzerinde yer almak daha sonraki süreç neyi gösterir ona bakacağız. Ama elimizden gelenin en iyisini yapıp takımımızı hak ettiği yere taşıyacağız. Elbistan Belediyespor’un buradan çıkıp 3. Lige yükselip oradan da daha iyi yerlere gelmesi lazım. Kadromuz gerçekten de iyi ama bu sadece kadroyla olabilecek bir şey değil. Hem taraftarın hem spor camiasının hem sporseverlerin bu kentin ve bu ilçenin takımına sahip çıkması gerek. Hem maddi hem de manevi anlamdam büyüklerimiz elinden geleni yapıp elini taşın altına koyduğu zaman biz de daha iyi yerlerde olacağız inşallah” diye konuştu.

TRANSFERLER UYUM SORUNUNU ATLATTI
Öte yandan transfer konusuna da değinen Mutlu Doğan, son olarak şunları kaydetti: “Lig öncesi yaptığımız transferlerle kadromuzda eksik olan yerleri tamamlamaya çalıştık. Ama eski iskelet kadroyu koruduk. Eksik olan yerleri de aldığmız oyuncularla tamamlayarak kadroyu daha da güçlü hale getirdik. Yeni oyuncularımız kadrodaki diğer oyuncularımızla uyum sorununu birlikte yaptıkları çalışmalarla atlattı. Şimdi önümüzde ki maçlarla bakacağız. Süreç her şeyi gösterecek. Tabi takımın hali iki üç maçla belli olmaz 5-6 maçtan sonra gidişat belli olur zaten. Biz de bu süreci daha iyi değerlendirip, Elbistan Belediyespor’u olması gereken yere çıkaracağız.”

Haber: HAKAN AYDIN


 

Editör: Mahmut Beyaz