Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A grubu takımlarından Dumlupınarspor, rakibi Türkoğlu Belediyespor'u 5-1 mağlup etti.
Bir zamanlar Kahramanmaraş Amatör futboluna damga vuran ve takımların korkulu rüyası haline gelen Dumlupınarspor, eski günlerine geri döndü. Maddi imkansızlıklardan dolayı liglere 7 yıl ara veren ve geçtiğimiz yılda mahalle halkının destekleri ile yeniden liglere katılarak Amatöre renk getiren yeşil-beyazlılar, bu sezon ligde üst üste dördüncü galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü. 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A grubunun 7'inci hafta maçında Dumlupınarspor, Türkoğlu Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısını 3-1 önde kapatan yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda da 2 gol daha bularak sahadan 5-1 galibiyetle ayrıldı.



İLK GOL TÜRKOĞLU TEMSİLCİSİNDEN GELDİ
Karşılaşma öncesinde Türkoğlu Belediyespor 11 punla 2'nci, Dumlupınarspor'da 10 puanla 3'üncü sırada yer alıyordu. Batıpark futbol sahasında oynan maçta Dumlupınarspor taraftarları, takımlarını yalnız bırakmayarak 90 dakika boyunca destek verdiler. Dumlupınarspor'un vuruşu ile başlayan karşılaşmanın ilk 15 dakikası orta saha şeklinde geçti. Ancak bu dakikadan sonra Dumlupınarspor, cılız ataklarla rakibi kalesinde gol aramaya başladı, ama bunlardan sonuç alamadı. Maçın 22. dakikasında Türkoğlu Belediyespor, atak geliştirdi, bu atakta orta sahadan atılan uzun pasta topla Eyüp buluştu, Eyüp ceza sahası çizgisi üzerinde pasını Mustafa'ya verdi, Mustafa'nın düzgün vuruşu 1-0 oldu. Yediği golü üzerinden çabuk atmak isteyen Dumlupınarspor, 25. dakikada Türkoğlu Belediyespor ceza sahası önünde bir faul atışı kazandı, bu atışı kullanan Mehmet Metin topu filelerle buluşturarak, maçta durumu 1-1'e getirdi. Maça denge sağlayan yeşil-beyazlılar, taraftar desteğinide arkasına alarak atak üstüne atak geliştirmeye başladı. Bu ataklardan birinde Dumlupınarspor, 30. dakikada korner atışı kazandı. Korner atışını Ahmet Dağ ceza sahası içine ortaladı, kale önünde topun gelişine vuran Bekir, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü iyice eline alan Dumlupınarspor, sağlı sollu ataklarını kesmeyerek devam etti. Maçın 40. dakikasında aldığı topla ceza sahası içene kadar giren Mehmet Kaba, kaleciyide çalımlayarak, boş kaleye topu gönderdi. 3-1 oldu. Bu aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında da ilk yarıda gösterdiği etkili oyununu sürdüren yeşil-beyazlılar, 64.dakikada Mustafa, 73. dakikada da Avnican'ın golleri ile maçta durumu 5-1'e getirerek sahadan 90 dakika sonunda galibiyetle ayrıldı. Dumlupınarspor, aldığı bu galibiyetle grubunda 2'nci sıraya yerleşti.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz