Kılavuzlu Barajı Su Havzası üzerine kurulan ‘Su Sporları Merkezi' her kesimin ilgi odağı olurken bu kapsamda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Kılavazlu 'Su Sporları Merkezi'nde incelemede bulundu.
Yapımına 3 yıl önce başlanan ve 2015 Ağustos ayında açılışı yapılarak hizmete başlayan ‘Su Sporları Merkezi'nin etrafıda son yapılan çevre düzenlemesi ile birlikte daha da farklı bir görünüm kazanmıştı. Kılavuzlu Barajı Su Havzası’na yapılan tesis şehre sosyal ve kültürel çok önemli katkılar sağlıyor. 4 bin metrekare alana kurulan tesis, önümüzdeki yıllarda şampiyonalara ev sahipliği yapacak. Gerek  tabiat güzelliği, gerekse de işlevselliği ile Kahramanmaraş'ın  gözbebeği olan Kılavuzlu Su Sporları tesisi, Kahramanmaraş’a farklı bir hava yarattı. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün üstün gayretleri ile Kılavuzlu Barajı Su Havzası üzerine kurulan ‘Su Sporları Merkezi' her kesimin ilgi odağı olurken, hafta sonu AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, beraberindeki heyet ile birlikte burada incelemede bulundu. İncelemede, Çitil ve Pakdil'e eşlik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Su Sporları Merkezi'nde yeni sezon için yapılan hazırlıkların tanıtımını yaptı. Heyet daha sonra tesisleri gezdi.
 
PANEL DÜZENLENMİŞTİ
Geçtiğimiz yaz ayında Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Doğa Sporları Paneli ile birlikte Kahramanmaraş’ta yapılabilecek doğa sporları masaya yatırılmış ve bu konuda kuruluşların yapabilecekleri projeler gündeme getirilmişti. Kahramanmaraş’ın değişik bir yüzü olan Kılavuzlu bölgesi birçok doğa sporu için de uygun durumda. Su sporları dışında değişik doğa sporlarının da bu alanda yapılması için çeşitli proje çalışmaları ise devam ediyor.

TESİS ŞEHRİN FARLI BİR YÜZÜNÜ YANSITIYOR
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün aktif çalışmalarıyla Kahramanmaraş’a kazandırılan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi eğitimlerine de aralıksız bir şekilde devam ediyor. Kılavuzlu Barajı arka tarafında doğa ile iç içe olan su sporları merkezi şehrin farlı bir yüzünü yansıtıyor. Bu açıdan önemli bir yeri olan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi geleceğin olimpik sporcularını çıkarmak için çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor. Tesisleşme adına son yıllarda önemli atılımlarda bulunan Kahramanmaraş, Türkiye’de şehir merkezine en yakın su sporları merkezini kurarak adından sıkça söz ettirmişti.
 Haber: Mahmut Beyaz


Editör: Mahmut Beyaz