Ligin 33’üncü haftasında sezonun son iç saha maçına çıkan Kahramanmaraşspor, Niğde Belediyespor’u 2-0 mağlup etti. Maç sonrası basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, sezonun son değerlendirmesini yaparak, Kulüp Başkanlığından 24 Haziran’daki genel seçimler için istifa ettiğini açıkladı. Sezona takımın istenilen bir başlangıç yapmadığını belirten Ceyhan, ikinci yarıda ligdeki şampiyonun Kahramanmaraşspor olduğunu söyledi. Ayrıca Kulüp Başkanlığından istifa ettiğini de açıklayan Ceyhan, ciddi biri olduğu takdirde Başkanlık koltuğuna herkesin aday olabileceğini ifade etti.


“İKİNCİ YARININ ŞAMPİYONU BENCE KAHRAMANMARAŞSPOR”
Kahramanmaraşspor’un sezon değerlendirmesini yapan Ceyhan, Kahramanmaraşspor’un ilk yarıda istikrarsız bir oyun sergilediği ama oyuncuların iyi bir reaksiyon yakaladığı ve ikinci yarıdaki yaptığı çıkışlarla ikinci yarının şampiyonunun Kahramanmaraşspor olduğunu söyledi. Ceyhan konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “2017-2018 sezonunu kazasız belasız bitirdik. Sportif anlamda hedefimiz olmamasına rağmen ilk yarılardaki hatalardan dolayı sıkıntılı bir takım haline geldik. Tekrar ligde kalmak tabi bizim için önemliydi. Sezon başında bu amaçlarla yola çıkmadık ama bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Ön göremediğimiz sizin kontrolünüz dışında olan olaylar oluyor ama bunların hiç biri bahane değil. Bizde hiçbir bahanenin arkasına sığınmıyoruz. Sonuçta siz bu yönetimin başındaysanız, artı ve eksileriyle tüm sorumluluğu alabilmesiniz. Bu yılki tüm sorumluluk ta yine bende. Bu takım bu yıl en az Play-Off oynamalıydı. Bizde bu manada transferler yaptık ama maalesef olmadı. Bu yüzden de biz kimseyi suçlamıyoruz hiçbir bahanenin arkasına da saklanmıyoruz. Devre arası çok transfer de yapmadık Erdal hocamla birlikte nokta transferler şeklinde yapmaya gayret ettik. Biz takımımıza güveniyorduk zaten çocuklarda ciddi bir reaksiyon gösterdiler. İkinci yarının şampiyonu bence Kahramanmaraşspor. Bunu tüm futbol zaten fazlasıyla konuştu. Yaklaşık 4 hafta kala da zaten biz lige kalmayı garantilemiştik. Ondan sonrada artık gençleri oynatmayı çalışıyoruz. Bugünde şehrimizin bir çocuğu olan İbrahim Koca’nın o ilk golü resmi bir maçta bulması bundan sonra arkasından nece İbrahimler getirecektir. Ya da onlara bir idol ve referans olur. 3 tane gencimiz oynadı maçta. Semih, İsa ve İbrahim oynadı. Ligde kalmak artık bizim için başarı değil ama tabi ligde devamlı olabilmek, bu ligin kalıcı takımı olabilmek te önemli. Artık Kahramanmaraşspor ’da bu mana da bu liglerde tanınan, bilinen bir takım halinde olarak biliniyor. Bizde bu anlamda bilgi kirliliğini kaldırmış olduk. Çok şükür ligimizi kazasız belasız bitirdik. Ben buradan taraftarlara, teknik heyete, futbolcu kardeşlerime, personele ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraşspor bu şehrin takımı. Başarısıyla biz mutlu oluruz, başarısızlığıyla üzülürüz. Dolayısıyla emeği geçen herkesten Allah’tan razı olsun.”

“KULÜPTEN İSTİFA ETTİM MHP’DEN ADAY ADAYI OLDUM”
Kulüpten istifa ettiğine dair açıklamalarını sürdüren Ceyhan, geçtiğimiz Salı günü itibari ile Notere gidip kulüpten istifa ettiğini ve 24 Haziran seçimlerinde MHP’den aday adayı olduğunu söyledi. Ceyhan, “Biliyorsunuz 24 Haziran’da genel seçimler erkene alındı, bende bu noktada yıllardır davasının içinde olduğum, mensubu olmaktan gurur duyduğum, Türk İslam düsturunu kendisine ilke edinmiş, önce vatanım, milleti ve sonra partim diye bir liderle birlikte MHP’den aday adayı oldum. Allah2ım çıktığımız bu yolda inşallah bizleri utandırmaz. Bu vesileyle de Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığından da istifa ettim. Hukuken istifa etmem gerekmiyordu, çünkü öyle bir mecburiyet yoktu. Ama ben neden istifa ettiğimi söylüyorum herkse. Ben 4 yıldır başkanlığım süresince elimden geldiğince, mümkün olduğunca buranın bir futbol arenası, spor arenası olduğunu, bunun siyasileştirilmemesi gerektiğini düşündüğüm için istifa ettim. Şuan da ortaya koyduğumuz irade bir siyasi kimlik noktasında bir adaylığımız var. Futbol ile siyasi işlerin birleşmemesi, yanlış anlaşılmaması noktasında ben başkanlıktan istifa ettim. Burada da kulüp başkanlığına aday olmak isteyenlerde varsa kapımız her zaman açıktır. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz belli bir yere kadar getirdik bundan sonra siyaseten aday adaylığımda ki süreç nasıl ilerler bilmiyorum. Dediğim gibi kulüp için başkanlık yapmak isteyen varsa görüşmeye hazırız ama ciddi olanlar görüşmeye hazırız. Kulüp belli bir yerde. İnşallah benle veya bensiz Kahramanmaraşspor ’un sportif manada da en kısa zamanda PTT Ligine çıkması, oradan da kendi yapılanmasını yaparak süper lige çıkması lazım. Türkiye’nin 16. Sanayi kenti, 1 Milyar Dolar ihracatı ve potansiyelinde 3 Milyar Dolar ihracatı olan bir sanayi kentinin, 1 Milyon 100 Bin bir nüfusu olan şehrin takımında bence bu liglere yakışır bir takım olması gerek. Bu noktada da şehrin büyüklerine buradan şehrin bu değerine sahip çıkmalarını rica ediyorum. Dediğim gibi siyasi kimliğimizle bir irade koyduk, Salı günü zaten Notere gidip Kulüp Başkanlığımdan istifa ettim. Bundan sonraki süreçte aday adaylığı sürecim olacak” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN CAMİAYLA HELALLEŞTİM”
Ceyhan son olarak şunları söyledi: “Ligi bitirdik, haftaya sadece bir Urfa deplasmanımız var. Bu saatten sonra zaten genç kadroyla çıkıyoruz. Maç sonrası futbolcularla helalleştik. Ben onlara hakkımı helal ettim onlarda bana helal etti. Hafta içi de önce Erdal hocamızla konuşacağız, şartlarda anlaşırsak Erdal hocamızla devam etmek istiyoruz. Öbür sezona artık ben hedef koyarken artık dikkatli olacağım çünkü tek başına bir insanın götürebileceği şeyler bir yere kadar. 4 yıldır bizim yapabildiğimiz bu kadar çünkü daha büyük bir hedefler için daha büyük sahiplenmek gerekiyor. Bu noktada da iyi niyetli olan herkese bizim kapımız açık. Ben bir kere daha emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Bir sonraki günümüz bir önceki günümüzden her zaman daha hayırlı olur.”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz