Yeni sezonda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor, hafta sonu Serik Belediyespor ile sezonun ilk karşılaşmasına çıktı. Maçlarını oynadığı 12 Şubat Stadyumu’na çürük raporu verilmesi, Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun ise bakıma ihtiyaç olması nedeniyle rakibini Osmaniye’de ağırlamak zorunda kalan Temsilcimiz, karşılaşmayı 3-1 yenik tamamladı. Alınan yenilgi sonrası maçın oynandığı 7 Ocak Osmaniye Stadyumu dışında açıklamaya yapan Kahramanmaraşspor eski Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, karşılaşmanın Osmaniye’de oynanmasına tepki gösterdi. Takımın sahipsiz olduğunu bir kez daha vurgulayan Ceyhan, “2 otobüs vererek bu problemi çözemezsiniz. Bir şeyi seveceksiniz, gelip derdini çekeceksiniz, çilesini çekeceksiniz. Sezonun ilk maçında karşılaştığımız Serik Belediyespor’un küçücük bir ilçe belediyesi arkasında. Bunu söylerse Fatih Ceyhan suçlu oluyor” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞLI OLMAYI KAYBETTİK”

Ceyhan, sitem dolu konuşmasında şunları kaydetti: “Burası kendi evimiz olur mu? 7 Ocak Osmaniye Stadı evimiz olur mu? Esas bizim kaybettiğimiz maç değil. Bir maç telefi edilir. Esas kaybettiğimiz şehre olan samimiyetimiz, şehre olan sevgimiz, aşkımız sevdamız. Bu kayboluyor. Problem Fatih Ceyhan ise Fatih Ceyhan ile AK Parti Milletvekilleri arasındaysa ben yokum diyorum. Alacak olan varsa gelsin alsın. 2 otobüs vererek bu problemi çözemezsiniz. Bir şeyi seveceksiniz, gelip derdini çekeceksiniz, çilesini çekeceksiniz. Sezonun ilk maçında karşılaştığımız Serik Belediyespor;’un küçücük bir ilçe belediyesi arkasında. Bunu söylerse Fatih Ceyhan suçlu oluyor. Ne yapacak Fatih Ceyhan? Benim de ailem var, benim de çocuklarım var. Yeter ya! Artık herkes doğruları söylesin. Burada biz bir maç kaybetmedik. Biz burada şehrin ruhunu kaybettik, Kahramanmaraşlı olmayı kaybettik, doğruyu söylemeyi kaybettik, inandığımızın peşine gitmeyi kaybettik. Fatih Ceyhan da mükemmel bir adam değil, süttün çıkmış bir adam değil. Benim de hatalarım vardır ama burada bir takım var, şehrin takımı var. Bu taraftarın suçu ne? Burada oynanan stat yine devletimizin yaptığı bir stat. Bu stat 12 Şubat Stadyumu’ndan teknik olarak daha mı iyi bir stat?

“BİR KAZA BELA OLSA BUNUN SORUMLULUĞUNU KİM VERECEK”

Güvenlikçi arkadaşlar Kahramanmaraş’tan buraya geldi. Niye buraya kadar gelecekler. Niye 15 dakika sonra evlerinde olmayacaklar. Yolda Allah göstermesin bir kaza bela olsa bunun sorumluluğunu kim verecek, aynı şekilde taraftarın başına bir şey gelse bunun sorumluluğunu kim verecek? Lütfen artık samimi olalım. Bir otobüs vererek taraftarı kandırmayın. Buradan gerçek taraftarlarıma sesleniyorum. Kahramanmaraş şehri Kahramanların şehri, Fatih Ceyhan da gelir gider, onlar da gelir gider. Ama takımızdan dolayı şehrinize sahip çıkın. Üniversiteden dolayı şehrinize sahip çıkın. Hızlı trenden dolayı şehrinize sahip çıkın. Organize Sanayiden dolayı şehrinize sahip çıkın. Bir maç kazanılır kaybedilir önemli değil, şehri kaybetmeyin.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz