Kahramanmaraşspor’da son haftalarda üst üste alınan kötü sonuçlar taraftarların tepkisine neden olurken, bugün oynanan Pendikspor maçında da istifa sesleri yükseldi. Alınan mağlubiyetten Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ı sorumlu tutan bir grup taraftar, sinkaflı kelimeler kullanarak istifa çağrısında bulunurken, ‘Fatih Mehmet Ceyhan muhtar olsana’ sloganları attı. Maç sonunda ise taraftarlar ve Başkan Fatih Mehmet Ceyhan arasında sözlü tartışma yaşandı. Kendisine tepki gösteren taraftarların yanına giden Başkan Ceyhan, “Aranızdaki provokatörlere uymayın sakin olun, benim istifa etmemle başarı gelecekse ben hazırım” dedi. Başkan Ceyhan, sonu olaylı biten maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“HİÇBİR ŞEYİN ARKASINA SIĞINMAYACAĞIZ”

Sözlerine Kahramanmaraşspor’un son haftalarda aldığı kötü sonuçları değerlendirerek başlayan Fatih Mehmet Ceyhan, “Bugün içeride bir maçımızı daha kaybettik. Maalesef ki son üç maçtır içeride kaybediyoruz. Zaten bütün sıkıntımız da bu oldu, biz normalde sezona başlarken içerideki hiçbir maçımızı kaybetmememiz lazım, en kötü olduğumuz maçlarda bile içeride en azından yenilmememiz lazım diyorduk. Dışarıdan da toplayabildiğimiz puanlarla hedefe ilerleyecektik. Belli bir dönem bunu başardık ama maalesef ki Tarsus İdman Yurdu maçı, akabinde Etimesgut Belediyespor, Kırklareli ve bugün de Pendik maçında kaybettik. Burada hiçbir şeyin arkasına sığınmayacağız. Çünkü sonuçta oynayan takım burada, 17 puan alan takım da bu takım, son üç-dört haftadır içeride kaybeden takım da bu takım. Zonguldak’a gidiyoruz deplasmanda üç atıyoruz, içeriye geliyoruz Kırklareli’nde iki yiyoruz. Bu iniş çıkışlar bu liglerde oluyor ama bunun arkasına sığınacak değiliz” dedi.

“MUHTAR DA OLURUM, ÇÖPÇÜ DE OLURUM”

Taraftarların, ‘Fatih Mehmet Ceyhan muhtar olsana’ sloganlarına tepki gösteren Ceyhan, “Sonuçta hayat devam ediyor ama taraftarın yaptığı gerçekten kabul edilemez. Ben kendi adıma bu memleketin çöpçüsü de olurum, muhtarı da olurum, beş yıldır kulüp başkanı olduğum gibi bu memleket adına ne gerekiyorsa onu yaparım. Esas bu memleket için yapmayan, o yüreği olmayanlar, onu ortaya koyamayanlar, ‘Kahramanmaraş’lıyımı sadece nüfus cüzdanının da yazıp da gereğini yapmayanlar düşünsün. Biz değil elimizi, gövdemizi bu şehir için taşın altına koymuşuz, koymaya da devam ederiz. Fatih Mehmet Ceyhan olarak şahsımın ve ailemin kim olduğunu herkes bilir. Bilmeyen de kendi gibi bilir. Vatan millet için iki ağabeyi ceza evlerinde yatmış bir çocuğuyum. Bu memlekete muhtar olmakta şereftir. Ama bunları yönlendirenleri, sporu siyasete alet edenlerin hepsini tek tek biliyorum. Onlar kendilerini bilinmiyor zannetmesin. Üç-beş tane genç çocuğu yanlarına alıp, provoke edip, ‘Fatih Mehmet Ceyhan muhtar olsana’ dedirtiyorlar, olduk. Muhtarlık aşağı bir görev mi, bugün Cumhurbaşkanı tüm muhtarları Cumhurbaşkanlığında ağırlıyor. Memleket için çöpçü de oluruz, işçi de oluruz. Biz sokaktan gelen birisiyiz, bunun sporla ya da yenilgiyle bir alakası yok. Bunun maçla bir alakası da yok. Bizim siyasi kimliğimizden rahatsız olanlar varsa adam gibi karşımıza çıksınlar. Ben burada Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı olarak oturuyorum. Siz de görüyorsunuz ki her partiden, her düşünceden insanları orada ağırlıyorum. Bizim kapımız herkese açık, burası ortak değer. Biz hiçbir zaman partizanca davranmadık, davranmayacağız da” ifadelerini kullandı.

“İSTİFA NOKTASINDA TARAFTAR HAKLI”

Takımın kötü gidişatı sebebiyle taraftarların istifa çağrısının doğru olduğuna dikkat çeken Ceyhan, “Yönetim istifa noktasına gelince, bu ayrı bir şey. Fatih Mehmet Ceyhan muhtar ol demek ayrı bir şey, yönetim istifa demek ayrı bir şey. Yönetim istifa noktasına gelirsek taraftarlar haklı. Muhtar olsana sözünü tribünde demek çok ayrı bir şey, demek ki bizim siyasi görüşümüzden rahatsızlıkları var. Tamamen yanlış, bunu yapanların da kimler olduğunu biliyorum, gereğini de yapacağım. Takım son üç-dört haftadır başarısız mı, evet başarısız. Taraftar haklı mı, evet haklı. Hocayı gönderdik, gönderdiğim hafta futbolcuları topladım, şuan da burada bir başkan adayı olsa başkanın da istifa etmesi lazım dedim, hocayı gönderirken. Çünkü başarısız bir yönetim var son haftalarda. İki hafta önceki başarılar unutulur, bugün yaşananlar konuşulur. Ben milletvekilliği adaylığımda istifa ettim, iki ay yaklaşık kampanya yürüttük, bir ay aday adaylığı sürecimiz vardı, üç ay takımın koltuğu boş kaldı, bir tane ciddi bir adam gelip aday olmadı. Özellikle annemi kaybettikten sonra son iki yıldır söylüyorum, ben yoruldum. Maddi ve manevi olarak yoruldum, tek başıma bunu yapıyorum ama karşılığı bu mu, değil” şeklinde konuştu.

“YÜREKLERİ OLMAYANLAR, BU ŞEKİLDE ASLA ELE GEÇİREMEZLER”

İstifa etmeye hazır olduğuna dikkat çeken Ceyhan, sözlerine şu şekilde devam etti, “Benim o çocuklarla bir problemim yok, taraftar her zaman haklıdır, taraftar her zaman kazanmayı ister. Ben de taraftarım, ben de istiyorum. Ben onlardan daha çok istiyorum. Ama bazen de hayatın gerçekleri var. Yaptığınız yanlışlar var, sahadaki oynayan arkadaşların yanlışları var, teknik yönetimin belki yanlışı var. Sonuçta en önde başarısızlıktan sorumlu biziz. Ama yönetim istifa noktasına gelince taraftara buradan bir kere daha mesaj veriyorum. Ben istifa etmeye dünden hazırım eğer bu takım kurtulacaksa. Lütfen böyle bir aday varsa adam gibi çıksınlar, gelsinler görüşelim. Biz gittik de vermiyor gibi laflar var bir de, adam gibi karşıma çıkın. Yürekleri olmadığı için arkadan bu tür oyunlarla bu işleri yapmaya çalışıyorlar. Ama bu şekilde de bu takımı ele geçiremezler. Fatih Mehmet Ceyhan pire için yorgan yakan biridir. Bu şekilde asla ele geçiremezler, asla alamazlar. Adam gibi gelecekler, adam gibi isteyecekler, biz de adam gibi takımı devredeceğiz.”

“LÜTFEN ADAM GİBİ KARŞIMA ÇIKSINLAR”

“Fatih Mehmet Ceyhan’ın siyasi kimliğinden rahatsız olanlar varsa lütfen adam gibi karşıma çıksınlar” diyen Ceyhan, “Beş yıldır yoruldum zaten. Ama bu şehrin büyükleri olup, bu şehrin takımına destek çıkmayanlara da kimse bir laf söylemiyor. Bu takımı buraya kadar getirene, muhtar ol diyenler onlara neden bir şey söylemiyor. Son dört haftadır takım iyi oynamıyor, içeride maç kaybediyor, sonuçta dünyanın da sonu değil 17 puandayız. Hemen küme düştü diye kötü senaryolar çiziyorlar. Takım daha iyi bir yerde olabilirdi, olmadı. Ali Koç gibi başkanı olan takımların da durumu ortada, bazen her şey parayla da olmuyor. Bu futbolun matematiği yok. Taraftar istifa der ama diğer taraftan Fatih Mehmet Ceyhan’ın siyasi kimliğinden rahatsız olanlar varsa lütfen adam gibi karşıma çıksınlar. Bunu tribünlere taşımasınlar, bunun taşınacağı yerler meydanlar, miting alanları” ifadelerini kullandı.

“BU TAKIM YALNIZ KALMAYI HAK ETMİYOR”

Taraftarlara sakin olmaları çağrısında bulunan Ceyhan, şehrin büyüklerine de seslenirken, “bu takım yalnız kalmayı hak etmiyor” dedi. Ceyhan, “Taraftarımıza bir kez daha sesleniyorum, sakin olsunlar. Şuan da ilk yarı bitti, 17 puanla ilk yarıyı kapattık. Gönül isterdi ki son maçımızı içeride galip kapatalım ama olmadı. Biz yönetim olarak gereğini yapacağım. Burada bir başarısızlık varsa herkes bedelini ödeyecek. Kimse bundan şüphe duymasın. Hafta için sayın Valimizle görüşeceğim, bu kulübün anahtarını götürüp valimize bırakacağım. Vali bey nasıl bir çözüm sunarsa ben mantıklı her çözüme hazırım. Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, Mahir Ünal’a, Sefer Aycan’a, Celalettin Güvenç’e, Mehmet Cihat Sezal’a ve diğerlerine sesleniyorum. Bu takım yalnızca Fatih Mehmet Ceyhan’ın takımı değil, bu takım yalnız kalmayı hak etmiyor. Bugün oynadığımız Pendikspor yöneticisi yanımda, tüm imkanları belediye karşılıyor diyor ve bütçemiz alt yapıyla birlikte 10 milyona yakın diyor. Biz bu takımla mücadele ediyoruz ama birileri bunu görmek istemiyor. Ben de her şeyi yapacak birisi değilim ama bizim gönlümüz zengin, bugüne kadar da gereğini yaptık. Çarşamba günü kupa maçının ardından biz gereğini yapacağız ve ilk planda da kulübün anahtarını götürüp vali beye teslim edeceğim” açıklamalarında bulundu.

“KULÜBÜN ANAHTARINI GÖTÜRÜP TESLİM EDECEĞİM”

İstifa etmeye hazır olduğunu ve Kahramanmaraşspor’un anahtarlarını Vali Vahdettin Özkan’a teslim edeceğini aktaran Ceyhan, “Şehrin büyüklerine sesleniyorum, lütfen gelin bu takıma sahip çıkın. Artık Fatih Mehmet Ceyhan ve ailesinin artık küfürler yemeye mecali kalmadı. Bir insan tek başına bu kadar bırakılmaz. Nedir bizim suçumuz, takımı devraldık, dört-beş yılda borçları sıfırladık, belli bir yere getirdik ama yediğimiz hareketlere bakın. Ne çoluğumuzu ne çocuğumuzu bıraktılar, biz eşimizi sokakta bulmadık, oradaki provokatörleri de biliyoruz. Fatih Mehmet Ceyhan olarak onlarla tek tek görüşeceğiz. Sportif olarak başarısızız bir kez daha altını çiziyorum taraftar haklı, onun için karşılarına çıktım. Sportif olarak çözüm benim istifa etmemse buna hazırım, şehrin en büyük mülki amiri olan valimize kulübün anahtarını götürüp teslim edeceğim. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz