2017-2018 futbol sezonunda 2. Amatör Küme Büyükler Ligine katılan ve daha ilk yılında şampiyon olarak adını 1. Amatör Kümeye yazdıran Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yeni sezonda 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A Grubunda mücadele ediyor. Şampiyon olan kadrosundaki birçok futbolcuyu elinde tutmayı başaran siyah-beyazlılar, sezona şampiyonluk parolasıyla başlamıştı.

Ligin ilk maçında Ekinözü Cela Belediyespor’u 4-1 yenerek sezona 3 puanla başlayan siyah-beyazlı ekip, oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmedi. Aldığı başarılı sonuçlar ile grupta adeta tutulmayan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ligin 9’ncu ve sezonun ilk yarısının son maçında Kahramansarayspor ile karşı karşıya geldi.

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

Vali Saim Çotur Futbol sahasında oynanan karşılaşma Kahramansarayspor’un vuruşuyla başladı. Maça Kahramansarayspor, daha kontrollü başlarken, ilk 15 dakikada sağ kanattan rakibinin üstüne, üstüne gitti, ancak gol yollarında etkili olamadı. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ani geliştirdiği ataklarla rakip kaleye gol için yüklenmeye başladı. Gelişen bir atakta topu üst direkten dönen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, böylelikle bir golden oldu ve maçın ilk yarısı da 0-0 eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın ilk yarısına ziyade ikinci yarıya daha tempolu başlayan siyah-beyazlılar, maçın 72. Dakikasında faul atışından golü bularak maçta 1-0 öne geçti. Bulduğu gol sonrası kendine gelen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, rakibinin ataklarına izin vermezken maçın 90. Dakikasında bir gol daha bularak sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla oynadığı 9 maçı kazanan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 25 puanla sezonun ilk yarısını lider bitirdi.

Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz