Kahramanmaraş'ta her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl 04-10 Ekim tarihleri arasında ortaklaşa planlanan Amatör Spor Haftası Etkinlikleri bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda Osman Sayın Spor Salonunda açılış töreni düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programı, selamlama konuşmalarıyla devam etti. Ardından çeşitli branşlardaki sporcuların gösterileriyle program son buldu. Programa, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’un yanı sıra Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan, TÜFAD Başkanı Mesut Çanak, kulüp yöneticileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

“AMATÖR SPOR HAFTASI TÜRKİYE’DE OLDUĞU GİBİ İLİMİZDE DE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAKTIR”

İl Müdürü Cemil Boz, açılış törenindeki yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu yıl 04-10 Ekim tarihleri arasında, Gençlik Spor Bakanlığımız ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

“AMATÖR SPORLAR, ÇOCUKLARIMIZA MÜCADELE DUYGULARINI AŞILAYAN ÖNEMLİ BİR OLGUDUR”

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Amatör sporlar, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutan birlik, beraberlik, mücadele duygularını aşılayan önemli bir olgudur. Yine gençlerimiz spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak garanti altına alabiliriz. Bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyoruz. Bütün halkımızı bu amaç için faaliyet gösteren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün bütün tesislerini kullanmaya davet ediyorum. Amatör spora yıllarca hizmet eden kendisini spora ve gençlere adayan, çevresinde spora gönül vermiş insanları harekete geçiren, gençlerin spor yapmasını ve müsabakalara katılmasını her türlü zorluğa rağmen sağlayan, amatör spora hizmet eden yöneticisinden, antrenörüne kadar emeği olan herkese şükranlarımı sunuyor, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyor, Amatör Spor Haftanızı tekrar kutluyorum.”

“SPORCULARIN AŞILARINI YAPTIRMIŞ OLMALARI GEREKİYOR”

Amatör Spor Haftası’nın Kahramanmaraş Amatör Sporuna hayırlı olmasını dileyen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan ise en iyi yatırımın gençliğe yapılan yatırım olduğunu söyleyerek, “Sağlıklı nesillerin yetişmesi için gerekli desteğin verilmesi gerekir” ifadelerini kullandı. Sporculara aşı konusunda bir hatırlatmada da bulunan Başkan Karaoğlan, “Bu sezon sahalarda ve salonlarda mücadele edecek olan sporcuların aşılarını yaptırmış olmaları gerekiyor. Aşı yaptırmadığı takdirde resmi müsabakalarda görev yapamayacaklardır” dedi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz