2017-2018 futbol sezonuna TFF. 2. Lig Beyaz Grupta başlayan Kahramanmaraşspor, lige iddialı kadroyla başlayarak şampiyon olmayı hedeflemişti. Ligin ilk karşılaşmalarında ise bu hedefinden uzaklaşan Kırmızı-Beyazlılar, ilk yarıyı sondan ikinci sırada kapattı. Lige hedefinden çok uzaklaşarak başlayan Kahramanmaraşspor, ikinci yarıda şampiyonluk hedefi yerine kümeden kurtulma hedefine girdi. İkinci yarıya ise fırtına gibi başlayan Kırmızı-Beyazlılar, alt sıradan kurtulmak için devre arasında anlaşma sağladığı 6 oyuncuyla kadroyu güçlendirdi. Geçtiğimiz haftaya kadar ikinci yarıda 13 maça çıkan Kahramanmaraşspor, oynadığı 13 maçta sadece 2 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla birlikte alt sıralardan kurtulan Kırmızı-Beyazlılar, 17’inci sıradan 13’üncü sıraya yükseldi ve küme düşme ihtimali kalmadı. Ligde son 4 haftaya girilirken en yakın küme rakibi Nazilli Belediyespor ile arasında 12 puan fark bulunan Kahramanmaraşspor’un küme düşme ihtimali kalmadı. Bu hafta ve diğer hafta deplasmanda maça çıkacak olan Kırmızı-Beyazlılar, son 4 haftayı kayıpsız geçirmek istiyor.

SİLİVRİSPOR 2. LİGE VEDA ETTİ
TFF. 2. Lige Kahramanmaraşspor gibi büyük umutlarla başlayan İstanbul ekibi Silivrispor, sezonun ilk yarısında istediği sonuçları alamayarak 17 karşılaşmada sadece 1 galibiyet aldı. İkinci yarıya ise yine istikrarsız bir başlangıç yapan İstanbul temsilcisi, oynadığı 13 karşılaşmada 1 galibiyet aldı. Alınan sonuçlarla birlikte kötü günler geçiren ve geçtiğimiz hafta Konya Anadolu Selçukspor deplasmanından 4-2’lik mağlubiyetle ayrılan Silivrispor, lig bitimine 4 hafta kala Ligden düşmesi kesinleşti. Diğer yandan 17’nci sırada bulunan İzmir ekibi Karşıyaka ise 21 puana sahip. Ligden düşmemesi için en yakın rakibi Fethiyespor ile arasındaki puan farkını kapatmaya çalışan Karşıyaka, kalan 4 maçtan da galibiyetle ayrılmak istiyor. Fethiyespor ile arasında 8 puan fark bulunan Karşıyaka’da 31’inci hafta müsabaksında puan kaybetmesi durumunda ligde kalması mucizelere kalacak. 16’ncı sırada bulunan Nazilli Belediyespor ise yine Karşıyaka gibi Fethiyespor ile arasındaki puan farkını kapatmaya çalışacak. 23 puana sahip olan Nazilli Belediyepsor, 29 puandaki Fethiyespor’un önüne geçmek istiyor.



İLK 7 TAKIM PLAY-OFF MÜCADELESİ İÇİNDE
Ligde liderliğini 57 puanla sürdüren Gümüşhanespor, kalan 4 maçıda kazanıp TFF. 1. Lige yükselmek istiyor. Gümüşhane’nin sırasıyla altında bulunan Şanlıurfaspor, Altay, Sakaryaspor, Bugsaşspor, Bandırmaspor ve Hacettepespor Play-Off yolunda son 4 karşılaşmaya çıkacak. Puanları bir birine yakın olan 7 takım, Play-Off için tüm kozunu kullanacak.

HABER: HAKAN AYDIN


 


 

Editör: Mahmut Beyaz