Kahramanmaraşspor’un, Nazilli Belediyespor’a 1-0 mağlup olduğu maçta düdük çalan Hakem Ali Zağlı verdiği kararlarla pest dedirtti. Maç boyunca Kahramanmaraşspor, tarafından tepki çeken Hakem Ali Zağlı için Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, maç öncesi TFF’ye dilekçe vererek hakemin değişmesi yönünde talepte bulunmuştu. Başkan Ceyhan’ın bu talebi olumsuz bir şekilde karşılanırken, Ali Zağlı Nazilli maçında düdük çaldı. Ali Zağlı’nın Nazilli İlçesine yakın olan Muğla bölgesinden seçilmesine tepki gösteren Başkan Ceyhan, geçtiğimiz yıl oynanan Zanguldak Kömürspor maçını da Ali Zağlı’nın katlettiğini söyledi.

‘BU HAKEMİ BİZİM MAÇLARA İSTEMİYORUZ’

Kahramanmaraşspor maçlarında verdiği yanlış kararlar nedeniyle bu hakemi Kahramanmaraşspor maçlarına istemediklerini ifade eden Ceyhan, “Tabi ki maçın hakkı aslından beraberlikti. Hakemin verdiği penaltı tartışılır ve yoruma çok açık bir pozisyon. Ali Zağlı bizim maçımızı Zonguldak’ta deplasman da yönetmişti ve sözlü olarak bu hakeme karşı şikayetimizi bildirmiştik geçen sezon. Bu sezonda yazılı olarak bildirdim bu maça atanınca, ama federasyonun demek ki başka hakemi yok ki ısrarla biz istemediğimiz halde bu hakemi bizim maçlara veriyor. Nazilli ya da herhangi bir takım, Gaziantep’ten Mersinden ya da ilimize yakın bir şehirden hakem verilirse, Nazilli ya da bizim evimize gelen her hangi bir takım ne düşünürse, Kahramanmaraşspor taraftarı da onu düşünür. Burası Nazilli, Muğla’dan iki hakem İzmir’den iki hakem, bu tür insanları şeytanın askeri yapmaya gerek yok. Bu hakem bu ligin hakemi değil bence. Bir an önce bu hakemi emekli etmeleri lazım. Verdiği kararlar da Nazilli aleyhine verdiği kararlarda da yanlışlık var. Kenardan orta geliyor, Nazilli savunma oyuncusu vücudunu atıyor, karın boşluğuna geliyor top, orda sakatlık geçiriyor aut veriyor, Bunu bilmeyen ya da göremeyen bir hakemin bu ligde maç yönetmemesi lazım. Özellikle Kahramanmaraşspor olarak bu hakemi istemediğimiz halde bizim maça vermeleri ayrı bir soru ama biz bunlara sığınmıyoruz” şeklinde konuştu.

‘BİZİM TAKIMIMIZ İYİ BİR TAKIM’

Takım hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ceyhan, Kahramanmaraşsporlu taraftarların umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini kaydetti. Ceyhan, “Bizim takımımız iyi bir takım, bunu her defasında söylüyorum, ama Nazili de kendi evinde güçlü bir takım. Biz buradan bugün puanla gidebilirdik aslında maçın hakkı bence beraberlikti. Biz bu maçı unuttuk. Biz içerde 17 maça yoğunlaştırılmış bir takımız, kendi seyircimizin gücü ile. Biz geçen yıl bile 7,8 bin kişi ile birlikte oynuyoruz. Takımımızı sizler de izlediniz. Oyun kurgusu, niyeti, isteği var ve zamanla değişecek diye ümit ediyorum. Ben buradan Kahramanmaraşspor taraftarına hiç umutsuzluğa kapılmamalarını telkin ediyorum. Takımlarına inansınlar sizde gördünüz orta da iyi bir takım var. Tabi eksiklerimiz de var onları da en kısa zaman da yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Mesut Benli


 

Editör: Mahmut Beyaz