TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor’da ligin 15. Hafta maçında Etimesgut Belediyespor’a karşı alınan mağlubiyetin ardından taraftarlar Teknik Direktör Mehmet Erdal Alpaslan’ı istifaya çağırmıştı. Maç sonu taraftarın istifa talebine karşılıksız kalmayan Erdal Alparslan, yönetimle yaptığı görüşmede istifasını sunmuş, yönetim de kabul etmişti. Alparslan, istifasının ardından kamuoyundaki olumsuz iddialara cevap veren bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında aynı durumu 2005-2006 yılında da yaşadığına dikkat çeken Alparslan, “Bana ve takımıma karşı yapılan haksız hakaret ve küfürler sonucunda görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Üzülerek belirtmek isterim ki, ben bu pusuyu daha önceden hatırlıyorum” ifadeleriyle tepki gösterdi.

BÜYÜK BAŞARIYLA TAKIMIMIZI KÜMEDE TUTMUŞTUK”

2004-2005 sezonunda büyük bir inanç ve kararlılıkla takımı kümede tuttuklarını dile getiren Alparslan, “Kahramanmaraşspor'dan istifam konusunda, şahsıma ve oyuncularıma yapılanlar ile ilgili bu basın açıklamasını kamuoyunun bilgilerine sunarım. 2004-2005 sezonunda, düşmenin en önemli adaylarından biri olan Kahramanmaraşspor'a geldim. Bu senede, büyük bir inanç ve kararlılıkla takımımızı kümede tuttuk. 2005-2006 sezonunda, yeni kurduğumuz takımımızla büyük başarılar elde ederek klasman grubundan takımımızı 1. sırada çıkartıp, play off grubunda önemli takımlar arasında zirveyi kovaladık. O tarihlerde bir play off maçında şahsıma ve takımıma bir pusu gibi planlanarak edilen küfür ve hakaretler neticesinde görevimden ayrıldım. Sonrasında 2014-2015 sezonu feda yılı diye adlandırılan ve şartların çok ağır olduğu bu sezonda, mütevazı bir takım kurarak lige girdik. Ancak, sezon ortasında yönetim ile yaşadığımız fikir ayrılıkları neticesinde görevimden ayrıldım” dedi.

ŞAMPİYONLUK VAADİ OLMAYAN TAKIM KURMAYA ÇALIŞTIK!”

2017-2018 sezonunda ise kent kamuoyunun Kahramanmaraşspor ‘Kesin küme düşer’ dediği anda göreve gelmelerinin ardından lig bitimine 5-6 hafta kala kümede kalmayı garantilediklerine dikkat çeken Alparslan, “Gelelim 2017-2018 sezonuna. Spor kamuoyu yanında şehrin bile "kesin küme düşer". dediği bu sezonda takımımız ile beraber, herkesi hayretler içerisinde bırakan bir performans göstererek lig bitimine 5-6 hafta kala kümede kalmayı garantiledik. Ve son olarak 2018-2019 sezonu. Bu sezonda maalesef geçen sezon büyük başarı elde etmiş olan kadro iskeletimizi koruyamadık. Geçen sezonun yüksek maliyeti sebebiyle, bu sezon düşük maliyetli, mütevazı, hiçbir şampiyonluk taahhüdü ve vaadi olmayan bir takım kurmaya çalıştık. Bu kadroyla Türkiye kupasında büyük bir sürpriz gerçekleştirdik ve ligde istikrar yakalayamasak ta, bizden kat ve kat büyük bütçelere sahip rakiplere rağmen orta sıralarda yer aldık” ifadelerini kullandı.

BU PUSUYU DAHA ÖNCEDEN HATIRLIYORUM”

2005-2006 yıllarında kendisine pusu kurulduğunu, aynı pusunun bu sezon da tekrarlandığının altını çizen Alparslan, sözlerini şu şekilde tamamladı, “En son oynanan Etimesgut Belediyespor maçında ise, 2005-2006 yılındaki pusunun aynısı tekrar yaşadık. Bana ve takımıma karşı yapılan haksız hakaret ve küfürler sonucunda görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Üzülerek belirtmek isterim ki, ben bu pusuyu daha önceden hatırlıyorum. Kahramanmaraşspor'a uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak, takıma kazandırdığımız ve yetiştirdiğimiz oyuncular, verdiğimiz mücadele ve elde ettiğimiz başarılar ortadadır. Tüm bunları tarih yazmış, matematik ispatlamıştır. Bizle birlikte görev yapan futbolcular, yönetim kurulları ve tüm personel bunlara şahittir. Samimi, memleket aşkı ile takımımıza ve şehrimize destek çıkan, sahip olan herkese teşekkür ederim. Yukarıda belirttiğim, iki farklı sezonda belirtmiş olduğum, kurulan tezgâh ve kirli oyunu kamuoyu ile Kahramanmaraşspor'un takdirine ve vicdanına bırakıyorum. Kahramanmaraşspor'a bundan sonraki mücadelesinde başarılar dilerim.”

(Haber:Ahmet Güneçıkan-Sefa Deveboynu)

Editör: Mahmut Beyaz