Spor Toto 3'üncü Lig 2'inci Grup'ta mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Teknik Sorumlusu Halil Yücel, geçen hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları Orhangazispor maçının değerlendermesini yaparak, ikinci yarıya nokta transferle takımı güçlendirmek istediklerini söyledi.

Bu sezon ligde istediği sonuçları elde edemeyen ve son haftalarda da aldığı beraberliklerle ilk yarıyı 22 puanla 13'üncü sırada tamamlayan temsilcimiz, ikinci yarıya daha güçlü bir kadro ile sahaya çıkacak.


'ORHANGAZİSPOR'U DAHA ÖNCE SEYRETTİM'

Ligin 19'uncu ve ilk yarının son karşılaşması olan Orhangazispor maçını gazetemize değerlendiren Belediyespor Teknik Sorumlusu Halil Yücel, Orhangazispor'un daha önce gidip ara ara maçlarını takip ettiğini belirtti. Yücel, "Orhangazispor'un etkili 2-3 oyuncusu var. Ben bunları daha önce seyrettim ve biliyordum ona göre önlem alalım dedim. Ancak, 2-0 geriye düşmemize rağmen 2-2'lik bir sonuçla sahadan ayrıldık ve 1 puan aldık. Rakibimiz zaten şampiyonluğa oynayan bir ekiptir. Bizde bu maçtan 3 puan alsaydık, hedefimizin üst sıralara doğru çıkmak, ikinci yarıda daha doğru transferler yaparak, iyi çalışarak en azından bir play-off şansını kovalamaktı. Ama şuanda 7 puanla üst taraf var, 7 puanla alt taraf var. İlk devreyi 22 puanla tamamladık. Hadeflenen puan bumuydu? İşte iki aşağı, üç yukarı aynı sayılır. Ama ikinci yarı eksik yönlerimize yapacağımız olmazsa olmaz transferlerimiz var. Sezon başında yapılan planlamada bir takımın sağ ön futbolcusunun olmaması ve buraları daha değişik mevkilerde görev alan arkadaşlarla kapatmaya çalıştık. Taransfer listemizn başında, sağ ön, orta saha, stoper ve forvetten oluşan 4 nokta tarnsfer yapmayı düşünüyoruz. Bu transferleri doğru yaparsak, takımımızın oyun kalitesinide artırarak, ikinci devre de çok iyi çalışarak takımımızı bulunduğu yerden daha üst sıralar taşırız" dedi.



'İKİ FUTBOLCU İLE DAHA YOLLARIMIZI AYIRDIK'

Daha önce 7 futbolcu ile yollarını ayırdıklarını ifade eden Yücel, "Tekrarında 2 arkadaşla daha sözleşmemizi karşılıklı olarak fesh ettik. Kulübümüzde 30'a yakın futbolcu vardı. Burada da çok büyük bir maliyet var, giden arkaşalara bakarsak 1yada 2'si haricinde maç oynama sayısına bakarsak, 2-3 maç oynayan arkaşlarımız var. Maliyete baktığın zaman baya bir külfet getiriyordu. Giden arkaşarlardan dolayı takımımız büyük bir külfetten kurtulmuş oldu. Şu anda ihtiyaç olan mevkilerimize doğru transfer yapmamız lazım. Bildiğimiz, seyrettiğimiz ve bu liglerde başarı ile forma giyen arkadaşları takıma kazandırmalıyız" ifadeseni kullandı.

'ALT YAPIYA YÖNETİMİMİZ GEREKTİĞİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKIYOR'

Alt yapıdan 4-5 arkadaşımızı antrenmanlara çıkartıyorduk diyen Yücel şöyle devam etti: "Akademi liginde oynayan çocuklar var bunların okulları ile sıkıntıları var. 16, 17 grubunda yetenekli futbolcularımız var. Bunları zaman zaman kadromuzun içerisine alarak, çalışmalarımıza onlarıda dahil edeceğiz. Bunların beslenmesinde, çalışmalarında gerekli imkanları vereceğiz. Akademi ligdeki takımlarımız Süper ligdeki Akademi takımları ile kafa kafaya mücadele veriyoruz. İlk defa Akademi ligine katıldık, zaten bu bizim planlarımız içinde geçmiştede vardı, ama bu yıla nasip oldu. Belediyespor'un alt yapısı bu bölgede birçok takımdan daha iyi alt yapıya sahip. Bunların temelleri zamanında atılmıştı. Biz yıllarca bu takımın içindeyiz. Kahramanmaraşlı çocukların daha iyi yerlere gelmesi için mücadele veriyoruz. Yıllarca bu alt yapı olayını Gaziantep, Gençlerbirliği takımları geçmişte sergilediler. Alt yapıya yönetimimiz gerektiği şekilde sahip çıkıyor ve bu alt yapıda 2-3 yıl içinde meyvesini verecektir." 
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz