Okul Sporları Faaliyet programı kapsamında, Yıldız Kızlar Basketbol müsabakasında, Türk Telekom Ortaokulu, Kipaş Eğitim Kurumlarını mağlup etti.

2015-2016 Okul Sporları faaliyet programında yer alan spor müsabakaları, tüm hızıyla devam ediyor. Belirli tarihlerde yapılan müsabakalarda, Hentbol, Judo, Futsal, Güreş ve Kros kategorileri geride kalırken, şimdide Basketbol müsabakaları start aldı.

Batıpark Kapalı Spor salonunda oynanan Erkek, Kız Yıldız ve Genç Erkek olmak üzere toplam 18 okul katılıyor. Birbirinden heyecanlı ve bir o kadarda çekişmeli geçen müsabakalarda, öğrencilerde okul takımlarını yalnız bırakmayarak, onlara tribünden destek veriyorlar.

Dün Batıpark Kapalı Spor salonunda oynanan Kipaş Eğitim Kurumları ile Türk Telekom Ortaokulu Yıldız Kızlar Basketbol karşılaşmasında gülen taraf Türk Telekom Ortaokulu oldu. Karşılaşma boyunca rakibi ile denk bir mücadele eden Türk Telekom Ortaokulu, son dakikalarda üst üste bulduğu sayılar ile karşılaşmadan, 38-36 galip gelmesini bildi. Alınan bu galibiyet sonrası sporcular büyük bir sevinç yaşadı.

SARIÇİÇEK, ‘SAHADA İYİ BİR MÜCADELE VERDİK’
Alınan galibiyeti gazetemize değerlendiren Türk Telekom Ortaokulu Basketbol Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Sarıçiçek, 3 yıldır Yıldız Kızlar kategorisinde şampiyon olduklarını belirterek, bu geleneği sürdüreceklerini söyledi. Yıldız Kızlar Basketbol maçında ilk karşılaşmalarına çıktıklarını ifade eden Sarıçiçek: “Çocukların TEOG sınavları olduğu için sıkı bir hazırlık dönemi geçiremedik, ama hafta sonları yaptığımız antrenmanlar ile çalışmalarımızı sürdürdük. Okulumuz 3 yıldır Yıldız Kızlar kategorisi Basketbol müsabakalarında şampiyon oluyor. Şampiyonluğu alışkanlık haline getirdik. İnşallah bu yılda bu şampiyonluğa ulaşırız. Bugün oynadığımız Kipaş Okulu grubumuzun en güçlü takımı idi. Sporcu kızlarımı tebrik ediyorum, galibiyetlerinden dolayı sahada iyi bir mücadele verdiler” dedi.

DAĞLI, ‘BASKETBOLU TABANA YAYACAĞIZ’
Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı’da Kahramanmaraş’a Basketbol sporunu yayacaklarını söyledi. Türk Telekom ortaokulunu aldıkları galibiyetten dolayı kutladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Okul sporları müsabakaları Basketbol maçları ile devam ediyor. Gerçekten karşılaşmaların seyir zevki yüksek geçiyor. Basketbolu tabana yayıp, bunu şehrimizde nasıl daha ileriye götürebiliriz bunun hesabını yapıyoruz.” www.marasmanset.com  
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz