Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Kahramanmaraşspor'un şehrin ortak değeri olduğunu belirterek, işadamlarını takıma destekte bulunmaya davet etti.
Yeni sezonda Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor, bir yandan hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan ise Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, eski futbolcuların alacaklarından dolayı transfer yasağını açabilmek için gece gündüz çalmadık kapı bırakmıyor. Bu ay sonu itibariyle transferin önünün açılabilmesi için gereken paranın eski futbolculara ödenmesi gerekirken Başkan Ceyhan önceki gün Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası 39'uncu Meclis toplantısında söz alarak iş adamlarına dair bir konuşma yaptı. Ceyhan, iş adamlarından geçmişte olduğu gibi bu yılda takıma destekte bulunmaları çağrısı yaptı.
 
'TORBA YASAYLA KAMU BORÇLARINI YAPILANDIRDIK'
Ceyhan, başka şehirlerin sporun gücünü çok güzel kullandığını, ama Kahramanmaraş'ın bundan yoksun kaldığını kaydetti. Kahramanmaraşspor'un şehrin bir ortak değeri olduğunu belirten Başkan Ceyhan, “Kendi sahamızda ortalama 5-6 bin taraftar ile maç oynuyor ve takım biraz başarılı olduğunda 10 bin kişilik bir taraftara ulaşıyoruz. Bunun biraz daha yükseldiğini düşünerek Kahramanmaraşspor Kahramanmaraş’ın en büyük sivil toplum örgütüdür. Biz takımı 5.8.2014 tarihinde biz takımı fatura vizyon ekibinden devir aldık. Avukatlarımız nezdinde yapılan protokolle ile 8 milyon 374 bin TL gibi bir borç parayla devir aldık. Bunlar bilinenle birlikte bilinmeyende borç vardı. Fakat 2 yıllık yapılan mücadele ile menfi tesbit davalarını kazandık. Bununla birlikte 2 milyon 500 bin TL gibi bir kazanım elde ettik. Yine torba yasayla kamu borçlarını yapılandırdık. 2 yıldır SSK ve maliye den borcu yok kâğıdı alabiliyoruz. Biliyorsunuz ki bir şeyin yönetilebilir olması için ölçülebilir olması lazım, bizde Kahramanmaraşspor’u bu hale getirdik” dedi.
 
'ALNIMIZ AK BİR ŞEKİLDE BORÇSUZ OLAN BİR TAKIM OLABİLİRİZ'
 
Yükü olan bir kurumun başarılı olması beklenemez diyen Ceyhan, “Öncelikle finansal açıdan bu lig de değerimizi koruyalım diye kendi yağımızla kavrulduk. Eski futbolculardan kalan yaklaşık 1 milyon 500 bin TL bir borç var ve bunun 30 Ağustos’a kadar ödenmesi gerekiyor. Bununla ilgili ben kendi çevrem ve imkânlarımla mücadele ediyorum. Benim kendi imkânlarımla mücadele etmem gerçekten güç. Takım zaten şu an normal seyrinde antrenmanlarını yapıp çalışmalara devam ediyor ve 3 Eylül’de de ilk maçımıza çıkacağız. Biz Kahramanmaraşspor olarak destekler beklerken 2013 yılında Hanefi Öksüz abimiz yardımlarını göstermiştir. O zamanlar takımımız PTT ligine çıktı ve Hanefi Öksüz abimizden yine aynı yardımları bekliyoruz. Çünkü bu şehir bizim şehrimiz bu takım bizim takımımız ve gittiği her yerde bizi temsil ediyor. Dünya tanıtımda sporun gücünü çok güzel kullanıyor fakat biz yeterince kullanamıyoruz. Bugün Zeugma’yı herkes biliyor fakat Germenica’yı kimse bilmiyor ve neden biz bunları tanıtmayalım? Bu 1 Milyon 500 bin TL borcu ödeme noktasında bizim sizlerden ricamız destekleriniz. Bunlarla birlikte bu yılın sonunda 1 milyon TL bir borç kalabilir ve ileride alnımız ak bir şekilde borçsuz olan bir takım olabiliriz. Ben bu noktada sizlerden destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Ceyhan'ın konuşmasından sonra Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, geçmiş yıllarda iş adamlarının Kahramanmaraşspor'a destek verdiğini ve bu desteklerini de yine sürdüreceklerini kaydetti.
Haber: Ahmet Özkars
Editör: Mahmut Beyaz