Wushu Balkan Şampiyonasında Kahramanmaraşlı sporcu Ali Akkaya, şampiyon oldu.
25-27 Mart 2016 tarihleri arasından Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Wushu Balkan Şampiyonasında ilimiz sporcusu Ali Akkaya müsabakalarda üstün bir başarı göstererek 90 kg'da Şampiyonluğu elde etti. Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Türkiye'nin sporcularının katıldığı Wuhsu Balkan Şampiyonası Final müsabakasında Yunanlı rakibini yenen Ali Akkaya, Balkan Şampiyonu ünvanını alarak İstiklal Marşımızı okuttu ve Türk Bayrağını göndere çektirdi. Şampiyon Ali Akkaya, Yunanistan dönüşü Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinde davul zurnalarla karşılandı. Yıllardır özellikle sırtı yere gelmez güreşçileri ile ünlü olan Afşin artık Wushu Şampiyonları ile de adını duyurmaya başladı. Bu kapsamda şampiyon sporcu Akkaya ve Wushu Antrenörü Selçuk Kayapınar, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'yı makamında ziyaret ettiler.

 
KABAKÇI, 'İLİMİZ BİR SPOR KENTİ'
Müdür Kabakçı, şampiyon sporcu ve Antrenör Kayapınar'ı tebrik ederek şöyle konuştu: ''Uluslar arası arenada müsabakalara katılmak bu tür şampiyonluklar elde etmek, büyük emek ve sabırla çalışmaktan geçiyor. İlimiz bir spor kenti bizlerde sporu yönetenler olarak Devletimizin sunduğu imkanları en iyi şekilde gençlerimize sunmaya çalışıyoruz. Sporcularımıza hem il merkezinde olsun, hem de ilçelerimizde nezih çalışma ortamları, her spor branşına hitap eden tesisler kazandırıyoruz. Gençlerimize her biri alanında uzman Antrenörler ile spor yapma imkanı sunuyoruz. Gençlerimiz de yatkın oldukları spor branşı üzerine gönül vererek, emek vererek çalıştıklarında Ali Akkaya gibi Uluslararası arenada üstün başarılara imza atıyorlar. Sporcumuzun başarılarının devamını temenni ediyorum.''
Ziyaretin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Antrenör Selçuk Kayapınar ve Balkan Şampiyonu Ali Akkaya' ya hediye takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.
HABER MERKEZİ
Editör: Mahmut Beyaz