2020 yılından itibaren, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Avrupa Delegasyonu tarafından, Türkiye adına Avrupa Spor Haftası kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin koordinasyonu ve yetkisi Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’na verilmişti.

Bu kapsamda Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise 23-30 Eylül tarihlerini il genelinde Kahramanmaraş’ı tanıtacak tarihi ve turistik yerlerinde Sportif Faaliyetler organize etti.

Avrupa Spor Haftası Milli İrade Meydanı’nda yapılan açılış programı ile başladı. Germenicia Antik Kentinde Eskrim, Kılavuzlu Su Sporları Merkezinde Kano, Döngel mevkinde Dağcılık, Yeşil Gözde Derin Dalış, Elbistan Pınarbaşı Mesire alanında Beactıve şenliği, Göksun Hançer Kanyonunda Rafting ve doğa yürüyüşü ve Piazza AVM’de 3X3 Sokak Basketbolu etkinlikleri gerçekleştirildi. Dolu dolu geçen etkinliklerle Kahramanmaraş’ın doğal ve tarihi güzelliklerine spor taşındı. Yapılan faaliyetler dron ve yerden kameralar tarafından kaydedilerek İl Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından yayınlanırken, geniş kitlelere ulaştırıldı.

Editör: Mahmut Beyaz