Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, sezonun ilk yarısında fazla bir varlık gösteremezken ikinci yarıda topladığı puanlar ile son yılların en iyi performansını sergiliyor. Kahramanmaraşspor, Konya Anadolu Selçukspor galibiyetiyle ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmış, daha sonraki hafta deplasmanda Nazilli Belediyespor’a 2-0 yenilmişti. Yeniden bir çıkış arayan Kahramanmaraşspor, 20. Hafta maçında kendi evinde İstanbulspor’u 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etmişti. Ligin 21. Hafta maçında deplasmanda Tepeciksporla karşılaşan temsilcimiz, bu maçı da 1-0 kaybederek âdeta hüsran yaşamış ve inişli-çıkışlı bir grafik ortaya koymuştu. Grupta alt sıralardan kurtulmak için artık kaybetmeye tahammülü kalmayan temsilcimiz, 22. Hafta maçından bu yana 5 beraberlik, 3 galibiyet alarak iyi bir seri yakaladı. Hem içerde, hem dışarda son oynadığı 8 maçı kaybetmeyen Kırmızı-beyazlılar, 38 puanla 10. sırada yer alıyor.

KMS 3 SEZONUN EN İYİ GRAFİĞİNİ SERGİLİYOR

2013-2014 futbol sezonunda PTT 1. Ligde mücadele eden ve aynı sezon tekrar 2. Lige düşen Kahramanmaraşspor, 2014-2015 sezonunda 38 puan, 2015-2016 sezonunda 34 puan toplayarak her iki sezonda ligi 14. sırada tamamlamıştı. Bu sezon ise ligin bitimine 5 maç kala 38 puanla 10. Sırada yer alan Kırmızı-beyazlılar, 3 sezonun en iyi grafiğini sergiliyor. Oynadığı 29 maçta 9 galibiyet, 11 beraberlik, 9 da mağlubiyet alan temsilcimiz, grubun ilk 5 sırasında bulanan takımlardan 13 puan çıkarmayı da başardı. Kahramanmaraşspor, genelde berabere kaldığı ve kaybettiği maçlar da son dakikada kalesinde goller gördü.

SİVAS BELEDİYESPOR HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Öte yandan temsilcimiz, ligin 30. hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde Sivas Belediyespor’u konuk edecek. Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda grubun güçlü takımlarından Kocaeli Birlikspor’u 3-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde eden temsilcimizde, takıma 1 günlük izin verilirken, izin yarın sona erecek. Kahramanmaraşspor, yarın kendi tesislerinde toplanarak 2 Nisan günü 12 Şubat Stadında karşılaşacağı rakibi Sivas maçının hazırlıklarına start verecek ve bu maça galibiyet parolasıyla hazırlanacak.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz