Son 3 sezonda mücadele ettiği 2. Ligde kümede kalmak için savaşan ve bunda da başarılı olan Kahramanmaraşspor, yeni sezonda hedefini şampiyonluk olarak belirledi. Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın “şampiyonluğa oynayacağız” açıklaması kentte büyük sevinç yaşatmıştı. Geçtiğimiz sezon takımın başında bulunan Teknik Adam Mehmet Bulut ve Sportif Direktörle yollarını ayıran Kırmızı-beyazlı ekip yoğun bir şekilde Teknik Direktör ve Sportif Direktör arayışları içerisine girmişti. İlk olarak takımın Sportif Direktörlüğüne Hakan Menekşe’yi getirerek transfer kapısını açan Kahramanmaraşspor, aradığı teknik adamı da bularak anlaşmaya vardı. Yeni sezonda takımın Teknik Direktörlük görevine ise eski milli futbolculardan Cafer Aydın getirildi. 12 Şubat Stadyumunda düzenlenen törenle Hakan Menekşe ve Cafer Aydın, kendilerini Kahramanmaraşspor’lu yapan sözleşmeye imza attı. Burada açıklamalarda bulunan Cafer Aydın, Kahramanmaraşspor gibi bir şehir takımında görev yapacak olmasından mutlu olduğunu ve buraya takımı şampiyon yapmaya geldiğini söyledi.

HEDEFE OYNAMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Kahramanmaraşspor’un artık hedefe oynamaktan başka çaresinin olmadığını söyledi. Kahramanmaraşspor’un gelecek sezon keyifle izlenecek bir takım olacağının sözünü veren Başkan Ceyhan, 2017-2018 futbol sezonunun açılışı ile ilgili geçen hafta basın toplantısı yapmıştık. Kahramanmaraşspor son 3 yılda yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı Cenab-ı Hak bize nasip etti buralara geldik. Bugün buradayız. Artık Kahramanmaraşspor’un bu saatten sonra hedefe oynamaktan başka çaresi yok. Bende dâhil olmak üzere bu saatten sonra hiçbir bahanesi yok. Tabiri caizse ya bu deveyi güdeceğiz, ya bu deveyi güdeceğiz. Bunun başka bir alternatifi yok. Olmuyorsa zaten gereği yapılır. Herkes kendi üzerine düşeni yapar, bırakır gider. Çünkü 3 yıl oldu. Şehrin ileri gelenlerinden belli destek sözlerimiz var. İnşallah bunlarda biran önce gerçekleşir bizlerde elimizden geldiğince edindiğimiz tecrübelerle doğru adımlar, doğru hamleler yapmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle ben tekrar 2017-2018 futbol sezonunu önce Kahramanmaraşspor olmak üzere tüm futbol takımlarına hayırlara vesile olmasını istiyorum. İnşallah kazasız belasız bu sezonu bitiririz. Sezon sonunda hedefimiz Kahramanmaraşspor ‘un bayrağını olması gereken yere dikmek. Bu da şampiyonluk. Bu noktada sportif direktörümüz ve hocamızla biz yol haritamızı çizdik, inandık, güvendik. Her şeyden öncelikle Allah’ımıza, sonra taraftarımıza, şehrimize ve takımımıza güvenerek yola çıkacağız. Zorlu bir süreç ama bize düşen seferi başlatmak. Sefer bizden zafer Cenabı Allah’tan düsturumuz her zaman budur. Biz elimizden geleni yapacağız. Bu sezonun hepimize güzel, mutlu başarılı, olmasını temenni ediyorum. Gerçekten hem keyif alarak izleyecek bir takımız hem de hedefe koşan, başaran bir takım olacağımıza söz veriyorum. Hepimizin emeği var. İnşallah sezon sonunda Cenab-ı Allah bizlere bu bayrağı olması gereken yere dikmeyi nasip eder. Bu süreçte sportif direktörümüz Hakan Menekşe ile anlaştık. Hocamız Kahramanmaraşspor’da futbol oynamış, Kahramanmaraşspor ’u çok iyi tanıyan kendisi de artık bir Kahramanmaraşlı kardeşimiz. Bundan sonra bu birikimlerini, tecrübelerini Kahramanmaraşspor için terletecek. Kendisine de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Fatih Mehmet Ceyhan’ın konuşmasının ardından Sportif Direktörlük görevine getirilen Hakan Menekşe de bir konuşma yaptı. Kahramanmaraşspor’u önce PTT 1. Lig’de sonra da Süper Lig’e çıkartmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Menekşe, “Bizi bu göreve layık gördüler, zaten burası bizim yuvamız. Biz burada daha önce 4 yıl bir futbol geçmişliğimiz oldu, takım kaptanlığı yaptık. Futbolu bıraktıktan sonra Balıkesirspor’da sportif direktörlük görevi aldık. Geçen yıl Sivas Belediyespor’da görev üstlendik. Başkanım beni ilk aradığında burada böyle bir yapılanma olduğunu, dinamiklerin ortaya çıktığını ve şehri bir Malatya, Erzurum, Balıkesir gibi artık Valisiyle, Belediye Başkanıyla, Emniyet Müdürüyle, şehrin ileri gelenleri ve taraftarımızla bu şehri kalkındırmamız gerektiğini söylediler. Bize de bu görevi layık gördüler. Biz de elimizden geldiği kadar birikimimizle ilk önce PTT Lig’e ondan sonra da Süper Lig’e çıkarmak adına elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu bağlamda hepimize düşen görevler var. Bu çünkü şehrin takımı. Birliktelik sağlamamız gerekiyor. Öncelikle o birlikteliği sağlayıp sonrasında şehir birlikteliğini ve takım birlikteliğini sağlamak tabi bize düşecek. Daha sonra sahada ki birlikteliği sağlayıp takımımızı şampiyonluğa götürmek adına her şeyi yapacağız. Biz sebepleri yerine getireceğiz, takdiri ilahı Allah’tan. İnşallah ’ta bu şehri hep beraber süper lige kadar taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

HEDEFE OYNAYAN BİR TAKIM YARATACAĞIZ”

Kahramanmaraşspor’un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Cafer Aydın ise yaptığı konuşmada, Kahramanmaraşspor’a gelmek için birçok sebebinin olduğunu söyledi. İlk kez Kahramanmaraşspor’a karşı oynadığı maçta profesyonel olduğunu belirten Aydın, hedefe oynayan bir takım yaratmak istediklerini söyledi.

Aydın konuşmasına şu şekilde devam etti; “Başkanlarımızla Ankara’da görüştük. İkili görüşme sürecinden sonra o düşünlerimizi beklentilerimizi paylaştık. Her şeyden önemlisi buranın Büyükşehir olması, burada bir potansiyelin olması benim için önemli. Böyle bir potansiyeli faaliyete geçirip başkanın burada hedefe oynayan bir takım yaratmak istediğini paylaştık. Ortak bir noktada buluştuk ve bu görevi bize layık gördü. Hakan Menekşe ile daha önce çalıştık. Malatya’da bir projemiz vardı. Hakan Menekşe ile karşılaşmamız tesadüf oldu. İnşallah Malatya’da yaptığımız güzel işleri burada yapabilmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Şehrimizin bize sahip çıkması lazım, basın mensupları olarak sizlerin bize gerek eleştiri gerek haber olarak bize destek verip doğruya yöneltmeniz önemli. Burada bu birlik ve beraberliği sağlarsak, neden olmasın. Kahramanmaraşspor benim ilk profesyonel maçımı oynadığım takımdır. Şifo Mehmet’lerin, İzzet ağabeylerin olduğu maçtır. İlk kez burada profesyonel oldum oda benim için oldukça önemlidir. Yaşım şimdi 46, Kahramanmaraş’ın da plakası 46. Yani güzel tesadüfler var, inşallah son ana kadar böyle güzellikler devam eder. Projelerimizi birbirimize açık, dürüst ve saygı içerisinde gösterirsek çok daha güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum. İnşallah sezon sonunda takımımızı istediği yere çıkartmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Konuşmaların ardından Hakan Menekşe ve Cafer Aydın kendilerini Kahramanmaraşspor’lu yapan imzayı attılar.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz