Yaklaşık 5 sezon önce borçlar nedeniyle enkaz halindeki Kahramanmaraşspor’uu alarak Kulüp Başkanı olan ve geçen süre zarfında kulübü adeta düzlüğe çıkaran Fatih Mehmet Ceyhan, dikkat çeken çalışmalarına devam ediyor. Kulübün kuruluşunun 50’nci yıl dönümünde ‘50 altın adam’ sloganıyla başlattığı projeyle Kahramanmaraşspor’a 2018-2019 sezonu öncesinde önemli bir maddi gelir sağlayan Ceyhan’ın başarılı çalışmaları gelecek için umut veriyor. Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, bugün oynanacak olan Şanlıurfaspor maçı öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Ceyhan, ‘50 altın adam’ projesi kapsamında başlatılan Kahramanmaraşspor VİP ve misafir karta destek veren isim ve firmaları açıkladı.

İşte Fatih Mehmet Ceyhan’ın yaptığı açıklamalar;

“2018-2019 FUTBOL SEZONU HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

“Bugün saat 19’da 12 Şubat Stadyumu’nda Şanlıurfaspor’u konuk edeceğiz. Bu maç öncesi hem istişare hem de sezonun ilk maçı deplasmandaydı 1-0 mağlup olduk, onunla ilgili değerlendirme yapalım dedik. Kuruluşumuzun 50’nci yılıyla ilgili yaptığımız aktiviteler var, onları bir kere daha gündeme getirerek, sizler aracılığıyla tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz. 2018-2019 futbol sezonunun Kahramanmaraşspor’a ve ülke futbolumuza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kuruluşumuzun 50’nci yıl dönümünde bazı aktiviteler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. 50’nci yılda 50 altın adam diye bir kampanya başlatmıştık, bununla ilgili ilk lansmanı Başkonuş Yaylası’nda Serdar Erdoğanyılmaz’ın ev sahipliğinde yaptık. İyi bir start oldu, duymayanlar varmış, haberi olanları da daha tetikledi.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR VİP KARTI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

“Şanlıfurfaspor maçı bizim için önemli bir maç, Anadolu derbisi. Bu maçla ilgili sosyal medyada maça davet veya takımla ilgili fikirlerini söylerken taraftarlarımız, bir arkadaşımız, ‘Kahramanmaraşspor yönetimini tanımıyoruz, bir Fatih Mehmet Ceyhan’ı tanıyoruz, onun dışında yönetimden iki kişi daha söyleseniz kimse tanınmıyor’ demişler. Bu durumu 50’nci yılda çıkardığımız Kahramanmaraşspor VİP kartımıza bağlayacağım. Bu kartı gerçekten çok fazlasıyla önemsiyorum. Dört yıldır kendi etrafımda bir yönetim oluşturmaya çalışıyoruz. Bu takım A.Ş., Fatih Mehmet Ceyhan’ın kendi şirketi gibi algıları bilinçli olarak yapanları bir kere daha kınayarak, Kahramanmaraşspor bu şehrin takımı diyorum. Bizle olmak isteyen herkesi bu yönetimde hiçbir maddi sorumluluğu olmadan, hiçbir evrak üzerinde şart olmadan herkese kapımız açık. Bu kartın çıkış sebebi de bu. Bu kartın hediyesini minimum 10 bin TL olarak belirledik. Listeyi dağıttık, bu kartla ilgili kimlerin ne verdiğini sizlerle paylaşıyoruz. En yüksek desteği 215 bin TL ile Kipaş Holding olarak Hanifi Öksüz verdi. Bu desteği verenleri sıralamaya göre forma reklamı olarak, jeste karşı jest yapacağız. Bu 50 kişiden oluşan grubu Kahramanmaraşspor’un bir üst istişare kurulu gibi oluşturacağız, tamamen gönüllülük esas. Bu 50 kişiden yine şartları müsait olan arkadaşlarla bir çekirdek kadro oluşturup yönetim oluşturacağız. Bu yönetim kurulundan, 15 günde yada haftada bir toplantılar yapacağız. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla da takımın tüm katmanlarıyla ilgili kendi istekleri doğrultusunda sorumluluklar vereceğiz. Medyadan sorumlu olabilir, alt yapıyla ilgili sorumlu olabilir, kulübün idari işleriyle ilgili olabilir. Bu tip noktalarda bu arkadaşların kendi ilgi ve alanlarına, müsait durumlarına göre görev dağılımı yapacağız.”

“DESTEK VERECEK HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

“Dolayısıyla taraftar kardeşimizin söylediği sorunu yaşayan biriyim. Bu manada tek kaldık, yönetim diye  bir şey yok. Ben ve çevrem de birkaç bizi seven, destek olan arkadaşlarımızla yönetim manasında geldik. Geçen sene de böyle bir yardım olmuştu, bunu bir kültür haline getirip belli bir sorumluluk noktasında yapmayı düşünüyoruz. Bu kartı önemsiyoruz, Kahramanmaraşspor camiası olarak destek verecek herkesi bekliyoruz. Sporu seven, Kahramanmaraşspor’u seven herkese sizler aracılığıyla sesleniyorum, Kahramanmaraşspor’un kapısı ve bizim gönlümüz emek vermek isteyen, destek vermek isteyen herkese sonuna kadar açık. Bu 50 kişiyle toplantılar yapacağız, her deplasmana da 3-4 kişiyi misafir olarak maçlara götüreceğiz takımla birlikte. O ruhu, o ambiyansı yaşatacağız. Takımı sahiplenme noktasında belki de bu 50’yi 100, 100’ü 150 yapacağız. Bu şekilde Kahramanmaraşspor’un yeni bir üst kurulunu oluşturacağız. Yönetim kurulumuzu da bu kartlara sahip olan arkadaşlardan seçeceğiz. Kapımız herkese açık, Kahramanmaraşspor’un alt yapısının temelini bu şekilde atacağız.”

“KÜÇÜK ESNAF MİSAFİR KART’LA DESTEK VERECEK”

“50’nci yılda 50 altın adam kampanyası kapsamında, VİP kartın yanı sıra bir de misafir kartımız var, bunun da hediyesi en düşük bin TL. B protokolünde şeref tribününe gelen misafirlerimize, daha küçük esnaflarımıza, maddi durumu daha küçük olan arkadaşlarımızla ilgili düşündüğümüz kart. B protokolünde onlarda yerini alacaklar. Onların da çorbada bir tuzu olacak. Bu karttan da yaklaşık 100 tane var, bu noktada bu iki kartın tanıtımını sağlayacağız. Bu kart lig bitene kadar yapılacak bir iş. Bu kültürü oluşturursak küçük de olsa bir kaynak oluşturarak, takıma sahip çıkan, belli derecede takımın içinde olan bir istişare kurulu oluşturmuş olacağız. En önemli konu bu.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR’UN BORÇLARINI KAPATTIK”

31 Ağustos biliyorsunuz transferin son günüydü ve kimilerine göre bu bir transfer yasağı, bana göre ise borç olarak bildiğimiz ve yönettiğimiz bir durumdu. Bildiğimiz tüm dosyaları sıfırladık, bir tane Kolat’lardan kalan dosyamız var mahkemelik. Menfi tespit davası. Bu noktada da Milletvekillerimizden gerekli desteği istedik, onlarda yapacaklarını söylediler. Bu mahkeme süreci devam ediyor. Milletvekillerimiz 50 altın adama nasıl destek verebiliriz diye düşünürsek, 10 bin TL ile olacak bir şey değil, yaklaşık 1 milyon 500 bin TL ödememiz vardı bu yıl, son virajdayız. Bunu da geçen hafta Cuma günü ödedik çok şükür. Bu noktada bize katkı sağlayan bu firmalarımızın isimlerini paylaştık. Buradan toplananların üzerini tamamladık ve borcumuzu kapattık. Transferleri de tamamen biz yaptık. Bu eşik de aşıldı. Borçlar geçmiş yönetimden gelen borçlardı. Bu kampanyanın başlatılması kapsamında başta Kahramanmaraş Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a, Mahir Ünal’a, Celalettin Güvenç’e, Ahmet Özdemir’e ve maçımıza gelerek bizim yanımızda olduğunu hissettiren Mehmet Cihat Sezal’a teşekkür ediyorum. Bizlere destek firmalarımıza da Kahramanmaraşspor olarak teşekkür ediyorum. Kıtlıkta verilen lokma unutulmaz derler, Allah hepsinden razı olsun. AKEDAŞ’ın verdiği bir söz vardı, henüz dönüş alamadık. Hafta içi netleşirse tekrar paylaşacağız. Önümüzdeki son viraj olan borç engelini geçtik.

“BORCUMUZ TAMAMEN BİTMİŞ OLACAK”

“1 milyon 300 bin TL şuan borcumuz, Spor Toto gelirlerini ve TFF gelirlerini düşünürseniz Ocak ayında bitecek bir borç. İlk devrede bitirebileceğimiz bir borç bu. İkinci transfer döneminde bu borç tamamen bitmiş olacak. Dört büyük takımlarda bile futbolcu satmadan transfer yapılmıyor. Sportif başarı mı önemli, finansal başarımı önemli diye tartışmalar yapılıyor. Taraftarlarımız şampiyonluk bekliyor, bende bekliyorum ama elimizden geleni yaptık. İmkanlar dahilinde en azından dört yılda bilenen 8,5 milyon olarak imzaladığımız protokolde, faizler ve diğer çıkan borçlarla birlikte yaklaşık 12,5 milyon TL’lik bir borcu, 1,5 milyon TL’ye düşürdük. Sportif başarı elde edemedik ama takımız ligde kaldı en azından. Bu şartlar altında ekstra bir büyük sponsor desteği de olmadan, hem borcu öde hem de şampiyonluk için bütçe oluştur derken, bir o kadar para lazım. Sponsor desteği olmadan bunu yapmak mucizeydi, teknik olarak mümkündü ama olmadı. Dört yıldır biz de tecrübelendik. Çok şükür bugünü bize gösterdi Allah. Bugüne gelmemizde bize destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu dört yılda en büyük şampiyon taraftar oldu. Kahramanmaraşspor’daki bilgi kirliliğini bitirdik, şu kadar borcu varmış diyorlar lütfen kimse bu şehir efsanelerine inanmasın. Şuan da Kahramanmaraşspor çok şeffaf bir şekilde yönetilen takım. Bundan herkes övünebilir. Bu şehrimizin takımı.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR’A ZARAR VERENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Bugün önemli bir derbi maçımız var, oyuncularımız maçın öneminin farkındalar, iç sahadaki ilk maçımız. Hedefimiz zaten içerdeki maçların hepsini kazanmak. Şampiyonlukla veya 50’nci yılla ilgili projelerimiz devam ediyor. Tabi ki hepimiz şampiyon olmak istiyoruz ama bunun şartları var hepimiz daha iyi biliyoruz. Fatih Ceyhan suyun üstünde koşarak gitse bazı arkadaşlar sen yüzme bilmiyorsun o yüzden suyun üstünde koşuyorsun diyecek. Kahramanmaraşspor’a bu dedikodularla zarar verilmesine izin vermeyeceğiz. Bu arkadaşların hiçbiri takıma bir çivi bile çakmışlar, kişilik problemleri var. Bunlara ne yapsanız boş. Lig daha yeni başladı, hoş geldin 3. Lig diye paylaşıyorlar. Ne kadar 3. Ligi seven, düşmemizi isteyen arkadaşlar var. Tavlada yeniliyorsun 3. Lig diyorlar. Bu kadar basit değil, futbolda bu yok mu var ama neden bu beklenti. Bandırma’da gol yedik, direkten dönen toplarımız var, Bandırma’ya nefes aldırmadık maçın bazı bölümlerinde hoş geldin 3. Lig diyorlar. Kardeşim sen önce tarafını belli et.”

İşte 1 milyon 24 bin TL’lik destek veren firmalar;

AKDO 20 bin TL, Halatlı Taşımacılık 100 bin TL, Yaşar Dondurma 86 bin TL, MEM Teksitil 86 bin TL, Beltaş 100 bin TL, Adem Gürz 10 bin TL, Arsan Tekstil 100 bin TL, Akbel A.Ş. 50 bin TL, Çimko A.Ş. 101 bin TL, AR-AL Tekstil 20 bin TL, İSEV 10 bin TL, Kipaş Tekstil 215 bin TL, CAnteks 10 bin TL, İmsan 15 bin TL, Kervan Pastaneleri 20 bin TL (beklemede), İSKUR Tekstil 64 bin TL (beklemede), Zirve Tekstil 15 bin TL (beklemede).

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz