2018-2019 futbol sezonuna yeni bir kadro kurarak başlayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor, lige kötü bir başlangıç yaparak 5 haftalık periyotta galibiyet elde edememiş 6. Hafta maçında Tokatspor’u mağlup ederek 3 puanla tanışabilmişti. Elde ettiği galibiyet ile önümüzdeki maçlarda da 3 puan hesapları yapan Kırmızı-beyazlılar, inişli-çıkışlı grafik sergileyerek ligin ilk yarısını 17 puanla 15. Sırada tamamlamıştı. İlk yarıda isteği sonuçları alamayan ve bu yönde de kadrosunu güçlendirmek isteyen Kahramanmaraşspor, devre arasında nokta transferler yaparak ikinci yarıya galibiyetlerle başlamıştı. Özellikle grupta üst sıradaki takımlara karşı büyük üstünlük kuran temsilcimiz, ligde kalmayı haftalar önce garantilerken, sezonun son maçını ise deplasmanda Pendikspor ile yaptı. Pendik İlçe Stadyumunda oynanan maçta rakibine 6-3 mağlup olan temsilcimiz, sezonu 38 puanla 14. Sırada bitirdi.

KONYA’YI SAF DIŞI BIRAKMIŞTI

Bu sezon ligde istediği sonuçları alamasa da Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Kemerspor ile eşleşen ve rakibini 3-0 mağlup ederek 4. Tur’a adını yazdıran temsilcimiz, 4. Tur maçında ise Süper Lig’in dev takımlarından Atiker Konyaspor’u sahasında ağırlamıştı. Güçlü rakibine 12 Şubat Stadyumu’nu adeta dar eden temsilcimiz Cerem Talha (2) ve Yusuf Emre’nin ayağından bulduğu gollerle rakibini 3-0 mağlup ederek kupanın dışına itmişti. Aslanların bu zaferi yerel ve ulusal medyada gündem olmuştu.
 

TAKIMIN EN GOLCÜSÜ YASİN ABDİOĞLU

Öte yandan liglerin tamamlanmasıyla gruptaki takımların gol kralları da belli oldu. Kırmızı grubun gol kralı 18 golle Tuzlaspor futbolcusu Murat Yılmaz olurken, Kahramanmaraşspor’un en çok gol atan futbolcusu 8 golle Yasin Abdioğlu oldu. Yasin’i ise 7 golle Hurşit Taşcı takip etti. 23 yaşındaki futbolcu Yasin Abdioğlu bu sezon devre arasında Tarsus İdmanyurduspor’dan transfer edilmişti.
 

6 OYUNCU KAHRAMANMARAŞLI

Son 5 sezonda TFF 2. Ligde mücadele eden Kahramanmaraşspor, bu sezon Kahramanmaraşlı futbolculara ağırlık verdi. Kadrosunda 32 profesyonel futbolcuyu barındıran Kırmızı-beyazlılar da, Ali Alperen Erdoğan, Aykut Gündeşli, Burak Şamil Bolat, Berke Tambay, İbrahim Koca ve İsa Baltacı gibi oyuncular Kahramanmaraşlı olarak dikkat çekti.
 

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz