Spor Toto. 2. Lig Beyaz Grup'ta mücade eden Alpedo Kahramanmaraşspor, kendi sahasında Kırklarelispor'u 2-1 mağlup etti.
Bu sezon ligde zor günler geçiren ve transfer yasağı olduğundan dolayı ligin ikinci yarısında transfer yapamadan elindeki mevcut kadro ile devam eden Kahramanmaraşspor, ligin 21. hafta maçında 12 Şubat Stadyumunda rakibi Kırklarelispor'u konuk etti. Mutlak 3 puana ihtiyacı olan kırmızı-beyazlılar, saha ve seyirci desteğinide arkasına alarak, daha maçın 16. dakikasında 1-0 öne geçerken, 37. dakikasında penaltıdan kalesinde golü gördü ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda ise temsilcimiz, 85. dakikada penaltıdan gol bularak, maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.
 

İLK ATAK KAHRAMANMARAŞSPOR'DAN GELDİ
Ligin ikinci yarısının ilk maçında deplasmanda Bugsaşspor'u 2-1, ikinci maçta kendi evinde Hatayspor ile 1-1 berabere kalan ve üçüncü maçtada deplasmanda Ümraniyespor'a 3-1 mağlup olan kırmızı-beyazlılar, ligin 21. ikinci yarının ise 4. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde grupta 31 puanla 7. sırada bulunan Kırklarelispor'u konuk etti. Karşılaşma Kahramanmaraşspor'un vuruşu ile başladı. Saha ve seyirci desteğini arkasına alan kırmızı-beyazlılar, rakibi karşısında daha maçın başlarında tehlikeli ataklar geliştimeye başladı. İlk ataklardan biri 12. dakikada gelişti. Kahramanmaraşspor, bu dakikada orta alanda bir faul atışı kazandı. Faul atışını kullanan Recep, topu ceza sahası içine ortaladı, karambolde kalan topa Menderes sert vurdu ve top kalecide kaldı.
 
GOL GELDİ
Rakibi karşısında etikili oyununu bırakmayan Akdeniz Aslanı, maçın 16. dakikasında golü buldu. Bu dakikada gelişen Kahramanmaraşspor atağında, Emre Öztürk sol kanatta topla buluştu, Emre hemen pasını ceza sahası içine hareketlenen Recep Yaşar'a aktardı, kaleci ile karşı karşıya kalan Recep, ceza sahası içinde sol çaprazdan yerden düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Maçın 19. dakikasında ceza sahası dışında topu önünde bulan Volkan Bekçi, kaleye sert bir şut attı, ancak top az farkla kale direğinin üstünden auta çıktı.
31. dakikada rakibi Emre'ye yaptığı hareketi faul olarak değerlendiren hakem, Kırklarelispor oyuncusu Cemal'i ikinci sarı kartla cezalandırıp kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. 
34. dakikada rakip Kırklarelispor atağında, Enes orta alanda topla buluştu, uzun gönderdiği pasta ceza sahası içinde Şahin Ali topla buluştu, vuruşunda top auta çıktı.
Karşılaşmanın 37. dakikasında Kırklarelispor golü buldu. Kırklarelispor oyuncusu Mehmet, Kahramanmaraşspor ceza sahası içinde düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi, penaltı atışını kullanan Şahin Ali, maçta durumu 1-1'e getiren golü kaydetti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.
 

GALİBİYET GOLÜ İKİNCİ YARIDA GELDİ
Maçın ikinci yarısında sahada farklı bir Kahramanmaraşspor vardı. İkinci yarının başlaması ile birlikte sağlı sollu ataklar geliştiren Akdeniz Aslanları, özellikle ileri uçta Recep ve Menderes ile bir çok pozisyon yakaladı, ancak bu pozisyonlardan sonuç alamadı. Maçın 73. dakikasında Volkan Bekçi'nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci korna çeldi ve bu ataktanda sonuç gelmedi.
81. dakikada Kahramanmaraşspor'dan Hakan Koçaslan, ceza sahasına doğru ilerleyen Şahinali'yi düşürüp yüzüne tekme atınca hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı ve oyun dışı kaldı.
Maçın kontrolünü elinden bırakmayan Kahramanmaraşspor, 85. dakikada penaltı atışı kazandı. Recep'in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Menderes, Kırklarelispor savunma oyuncusu tarafından düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi, penaltı atışını kullanan Ramazan Durdu, takımını 2-1 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra her iki takımında pozisyonları sonuç vermedi ve Kahramanmaraşspor, sahadan 90 dakika sonunda galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir sevinç yaşayan Kırmızı-beyazlıların yönetimi ve futbolcuları, galibiyet sevincini taraftarları ile paylaştı. Bu sonuçla kırmızı-beyazlılar, puan sıralamasında 24 puanla 12. sırada yer aldı.
 Haber: Mahmut Beyaz
Editör: Mahmut Beyaz