2018-2019 futbol sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor, lige yeni bir kadro oluşumuyla başlamıştı. Ligin ilk yarısında istediği puanları toplayamamasına karşın, Ziraat Türkiye Kupası’nda Atiker Konyaspor’u elemesiyle adından söz ettiren temsilcimiz sezonun ilk yarısını 17 puanla 15. sırada tamamlamıştı. İlk yarıda yaşadığı puan kayıplarını tekrar yaşamamak isteyen Kahramanmaraşspor, devre arasında takıma gerekli takviyeleri yaparak ikinci yarının startını vermişti. İkinci yarı hazırlıkları için kamp yapmayan ve kendi evinde güç depolayan Kırmızı-beyazlılar, ikinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bandırmaspor’u 2-1 mağlup ederek iyi bir başlangıç yapmıştı. Devrenin ikinci hafta maçında ise deplasmanda grubun güçlü takımlarından Şanlıurfaspor’a konuk olan ve bu maçtan da 1-0 galibiyetle dönen Aslanlar, üst üste aldığı üç puanla üst sıralara doğru yükselişe geçti. Temsilcimiz ligin 20. hafta maçında ise kendi saha ve seyircisi önünde Konya Anadolu Selçukspor’u ağırladı.

KALEMİZDE ŞANSSIZ GOLLER GÖRDÜK!

Mücadele temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un vuruşuyla başladı. Oyunun ilk bölümlerinde her iki takımda kontrolü elinden bırakmazken, takımımız 9. dakikada kalesinde şok bir gol gördü. Kahramanmaraşspor savunması bu dakika orta sahadan atılan ara pasta Maksut’un topla buluşmasını engelleyemedi. Ceza sahasına giren Maksut, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Kalesinde golü gören Kahramanmaraşspor hızlı bir şekilde toparlandı ve rakip kalede tehlikeli pozisyonlar buldu. Dakikalar 31’i gösterdiğinde orta sahadan atılan pasta Hurşit topla buluştu. Rakip savunmayı çalımlayarak sıfıra inen Hurşit, topu Fatih’le buluşturdu. Fatih düzgün bir vuruşla oyuna dengeyi getiren golü kaydetti. 1-1. Golün ardından her iki takımda önemli gol pozisyonlarına girdi. 40. dakikada konuk ekip köşe vuruşu kazandı. Kahramanmaraşsporlu oyuncular kullanılan köşe vuruşunda topu bir türlü uzaklaştıramazken, topu önünde bulan rakip oyuncu Reşo takımını 2-1 öne geçiren golü ağlarımızla buluşturdu. Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmazken, ilk yarı 1-2 tamamlandı.

EŞİTLİĞİ SAĞLADIK AMA ÖNE GEÇEMEDİK!

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor karşılaşmanın ikinci yarısına Cerem-Fatih değişikliğiyle başladı. Mücadelenin ilk yarısında etkili bir performans sergileyemeyen Cerem, yerini Fatih’e bıraktı. İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte ilk yarıya oranla daha baskın oynayan Kahramanmaraşspor, oyunu adeta rakip kaleye yıktı. Karşılaşmanın 48. dakikasında topu önünde bulan Zeki’nin uzaktan çektiği şutu rakip kaleci güçlükle çıkardı. Ataklarını artıran Kahramanmaraşspor’un önde baskısı sonuç verdi ve ceza sahası çizgisinin üstünde serbest atış kazandık. Topun başına geçen Fatih Kamacı, şık bir vuruşla serbest atışı gole çevirdi. Fatih Kamacı takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydederken, oyuna bir kez daha eşitlik geldi. Durum 2-2. Bu dakikadan sonra her iki takımda önemli gol pozisyonlarına girse de bir türlü denge bozulmadı. Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında başka gol olmazken, mücadele 2-2’lik eşitlikle sona erdi. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor böylelikle haftayı bir puanla kapatırken, 10. sıradaki yerini korudu.

HAYRETTİN GÜNGÖR’E YOĞUN İLGİ

Kahramanmaraşspor-Konya Anadolu Selçukspor mücadelesini, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’de izledi. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile karşılaşmayı izlemeye gelen Hayrettin Güngör’ü ilk olarak stat girişinde Kahramanmaraşspor yönetimi karşıladı. Güngör ve Debgici ardından protokol tribünün de kendileri için ayrılan yere geldi. Taraftarların tezahüratları üzerine tüm stadı selamlayah Güngör, ardından Kahramanmaraşspor taraftar gruplarını tek tek gezdi. Güngör’e Edeler Grubu çiçek takdim ederken, taraftarlar Kahramanmaraşspor’a destek olunması noktasında çağrılarda bulundu. Güngör, taraftarların, “Yeni stadyum istiyoruz” sloganlarına ise ‘söz’ şeklinde yanıt verdi. Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ise Hayrettin Güngör’e forma takdiminde bulundu. Taraftarların yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalan Güngör, mücadeleyi heyecanlı bir şekilde takip etti. Karşılaşmanın ardından Kahramanmaraşspor soyunma odasına inen Güngör, futbolculara ve teknik ekibe başarı dileklerinde bulundu.

STAT: 12 Şubat

HAKEMLER: Mustafa Kürşad Filiz, Alper Uslu, Ahmet Deveci

KAHRAMANMARAŞSPOR: Özkan - Lider, Hurşit, Ethem Ercan, Oğuz, Yusuf Emre Kasal, Zeki(Dk.90 Efe), Fatih Kamacı, Cerem (Dk.46 Fatih Çıplak), Aziz(Dk.70 Süleyman), Yasin 

KONYA ANADOLU SELÇUKSPOR: Alp Kadir Kaan, Maksut, Recep(Dk.59 İbrahim), Ayberk, Ümit, Çağatay (Dk.67 Emre), Alpay, Reşo, Emre Can, Yusuf Erdem(Dk.79 Samet)

GOLLER: Dk.30-54 Fatih Kamacı (Kahramanmaraşspor) Dk.9 Maksut, Dk. 41 Reşo (Konya Anadolu Selçukspor)

SARI KARTLAR: Oğuz (Kahramanmaraşspor) Çağatay, Reşo, Ümit (Konya Anadolu Selçukspor)

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz