TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, 2018-2019 futbol sezonuna Bandırmaspor mağlubiyetiyle başlamış 6. Hafta maçında Tokatspor’u yenerek sezonun ilk 3 puanını elde etmişti. Ligde 6. Haftadan sonra Ziraat Türkiye Kupası maçında Konyaspor’u eleyen ve Türkiye gündemine oturan Kırmızı-beyazlılar, grubunda lider bulunan Tuzlaspor’u da mağlup ederek iyi bir çıkış yakalamıştı. Yakaladığı çıkış serisini ilerleyen haftalarda sürdüremeyen Kahranmaraşspor, inişli-çıkışlı bir grafik göstererek sezonun ilk yarısını 17 puanla 15. Sırada tamamlamıştı. İlk yarıda istikrarsız bir sezon geçiren ve aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle 14. Haftada Teknik Direktör Erdal Alparslan ile yollar ayrılarak yerine Hayati Soydaş getirilmişti. Ligin ikinci yarısına daha güçlü girmek isteyen temsilcimiz, devre arasında bazı futbolcularla yollarını ayırırken, dış transferde de 10 futbolcuyla anlaşarak kadrosunu güçlendirdi. 2. Ligde hafta sonu ikinci yarı müsabakaları start alırken Kahramanmaraşspor ise 18. Hafta maçında Bandırmaspor’u konuk etmiş ve güzel bir oyun sonrası rakibini 2-1 yenerek, hanesine 3 puan yazdırmıştı. Maç sonrası futbolcular galibiyetin sevincini taraftarlar ile paylaştı.

SOYDAŞ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Sezonun ilk yarısında 12. Hafta maçında deplasmanda Zonguldak Kömürspor’u 3-0 yenen ve o haftadan sonra galibiyete hasret kalan Kırmızı-beyazlılar, 6 maç sonra Bandırmaspor’u mağlup ederek galibiyetle tanışabildi. Ligin 14. Haftasında Kahramanmaraşspor’un başına gelen Hayati Soydaş’da böylelikle ilk galibiyetini almış oldu.

ŞANLIURFA HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Öte yandan Bandırmaspor maçı sonrası takıma 1 günlük izin verilirken verilen izin bugün sona erecek ve temsilcimiz hafta sonu 19. Hafta maçında karşılaşacağı Şanlıurfaspor maçı hazırlıklarına start verecek. Kahramanmaraşspor, Şanlıurfa maçına galibiyet parolasıyla hazırlanacak.

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ KAZANDIK’

Bandırmaspor karşısında alınan galibiyet sonrası açıklamalarda bulunan Teknik Adam Soydaş, “Böyle bir maçı kazandığımız için mutluyum” dedi. Soydaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Yukarılarda yer bulabilmek için Bandırma maçı bizim için çok önemli bir maçtı. Çünkü burada vereceğimiz puan ya da puanlar bize yaklaşmasına neden olurdu. İçerde oynayacağımız bu maçın büyük bir avantaj olacağını zaten biliyorduk. Bu anlamda arkadaşlarım iyi mücadele ettiler. Çok önemli bir maç kazandık. Bu tür maçları gönül ister ki daha iyi oyun daha farklı maç izletelim ama zorluk derecesi açısından zor ve kaybetmememiz gereken bir maçtı. Kazandığımız için mutluyum. Çünkü bizimde takımımıza yeni gelen arkadaşlarımız var. Bu dönem içerisinde bu kadar kısa sürede uyum sağlamak zordu. Ama büyük bir kısmını hallettik diye düşünüyorum. Sizde takdir edersiniz ki bu yıl Kahramanmaraş’taki hava şartları da beklenenin dışında oldu. Kar ve yağmur yağdı. Özellikle yağmur çok yağdı. Hazırlık maçlarımızı bile ertelemek zorunda kaldık. Buna rağmen hazırlanmaya çalıştık. Zannediyorum önümüzdeki haftadan itibaren 1-2 haftalık biraz daha takımın tam oturmasıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Böyle bir maçı kazandığımız için mutluyum. Futbolcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çünkü baktığımız zaman sayı olarak hemen hemen takımın yarısı değişmiş durumda. Dışarıda olan ve cezalı olan arkadaşlarımızda var. İnşallah bundan sonra daha iyi oyunlarda daha güzel skorlar almaya devam edeceğiz.”

‘BİZİM KENDİ DURUMUMUZ BİZİ İLGİLENDİRİYOR’

Bilindiği üzere hafta sonu Şanlıurfa deplasmanı var. Pozisyon olarak onlarda yukarıya hedefli ilk 3’te olan bir takım. Dün deplasmanda galibiyet kazandılar. Onların durumu bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Bizim kendi durumumuz bizi ilgilendiriyor. Çünkü bizde bir hedefi olan bir takımız. Sağ olsun sevgili başkanımız bize bu ligin değerli oyuncularını aldı. İyi bir kadro kurduk. Zaten buradaki olan arkadaşlarımızda hem kaliteli, hem de yetenekli arkadaşlar. Onunla ilgili biraz uyum sorunlarını açtığımız zaman çok daha iyi olacak. Şanlıurfaspor maçı hem derbi olarak düşünebiliriz, hem de yukarıdaki bir takımla oynayacağız. Futbolcu kardeşlerimin bu maçta konsantrasyonunun daha iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah oradan puan ya da puanlarla döneceğiz. Çünkü sıralamada iyi bir yer bulmak için bu tür maçları kazanmak gerekiyor.”

Haber: Aziz Çevlik


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz