Ligin bitimine sayılı haftalar kala kendi saha ve seyircisi önünde Pazarspor’u ağırlayan Alpedo Kahramanmaraşspor karşılaşmadan 4-0 galibiyetle ayrıldı.
Kendi evinde düşme hattında yer alan Pazarspor’u konuk eden, Kahramanmaraşspor karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapattı. İlk yarını n ilk on dakikasında oyunu kendi yarı alanında kabul eden kırmızı beyazlı ekip on dakikadan sonra açılarak kendi oyununu rakibine kabul ettirdi. Üst üste ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan kırmızı beyazlı ekip rakibini kendi yarı alanına hapsetti.  İlk yarıya oranla ikinci yarı da çok daha iyi başlayan Kahrmanmaraşspor Ahmet Kutluer’in (2) Eser Akbaş ve Hayrettin Cengiz’in ayaklarından bulduğu golle sahadan 4-0 galip ayrıldı. GOL 25’TE GELDİ Karşılaşmaya ağırlığını koyan kırmızı beyazlı ekibin ilk golü karşılaşmanın 25’inci dakikasında Eser Akbaş tarafından geldi. Ceza alanı dışında topla buluşan Eser etkili bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da rakibine arka arkaya gerçekleştirdiği pozisyonlarla rakibini kendi yarı alanına hapseden Kahramanmaraşspor, iyi oyunu ile taraftarın alkışını aldı.


ÜST ÜSTE GOLLER KAÇTI
Attığı golden sonra rakip alanda tehlikeli pozisyonla yaratan Kahramanmaraşspor’lu futbolcular oyununu rakibine kabul ettirdi. İleri uçta Emre, Ramazan ve Eser’le etkili olmaya çalışan kırmızı beyaz net pozisyonlardan da yararlanamadı.

ASLAN İKİNCİ YARIYA ETKİLİ BAŞLADI
Karşılaşmanın ilk yarısına oranla ikinci yarıya çok daha iyi başlayan Kahramanmaraşspor, golü bulmakta da gecikmedi. Karşılaşmanın 50’inci dakikasında sol kanattan gelen topa düzgün bir vuruş yapan Ahmet Kutluer adeta topu iğne deliğinde geçirerek takımını 2-0 öne geçirdi. Bu golle sahadaki hâkimiyetini daha da arttıran Akdeniz Aslanı rakibini kendi yarı sahasına hapsetti.

RAKİP ON KİŞİ KALDI
Karşılaşmanın 64’ünca dakikasında rakip takım oyuncusu Aykut’un ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi sonucu sayısal olarak da rakibine üstünlük sağlayan Kahramanmaraşspor, rakibi karşısındaki etkili oyununu arttırmaya başladı. Oyuna ikinci yarıda giren Hayrettin ile üçüncü gole yaklaşan kırmızı beyazlı ekip bunun gibi sayısız pozisyondan yararlanamadı.Oynadığı iyi oyunla rakibinden üç puanı almayı başaran Kahramanmaraşspor’un gollerini Ahmet 2 Eser ve Hayrettin’den geldi. Son haftalarda inişli çıkışlı bir grafik çizen kırmızı beyazlı ekip kendi evindeki galibiyetlerine devam etti. Aldığı bu galibiyetle ligde kalmayı hemen hemen garantileyen Kahrmanmaraşspor, önümüzdeki hafta Menemen Belediyespor’a konuk olacak.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz