Her zaman spor ve sporcunun yanında olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bu yılda Amatör Spor branşlarındamücadele eden takımlara yine desteğini sürdürecek.Geçmiş dönemlerde kulüplerin liglere katılım ücreti başta olmak üzere malzeme desteğideyapan Büyükşehir Belediyesi, 2018-2019 futbol sezonunda kent genelindeki 76 Amatör Spor Kulübü’ne eşofman takımından formaya, ayakkabıdan tozluğa, yağmurluktan topa kadar temel malzeme desteğinde bulunmuştu.

Yıllardır imkânsızlıklarla savaşan ve ayakta kalma mücadelesi veren Amatör Spor Kulüpleri’nin yüzü yeni sezonda da Büyükşehirle güldü. Geçtiğimiz hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelen Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ergün Önal ve ekibi Belediye yetkililerinden Amatör liglerde mücadele eden kent merkezindeki semt Kulüplerinin lige katılım ve antrenör sözleşme ücretinin ödenmesi sözünü aldı.

TALEBİMİZ OLUMLU KARŞILANDI

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ergün Önal, Spora ve Gençliğe katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve ekibine teşekkür etti. Önal yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Amatör Kulüplerin ne şartlarda sahaya çıktığını hepimiz biliyoruz. Şehirde amatör spor ile uğraşan herkes bu işi gönülden yapıyor.Her meslek grubu kendi alanında bu işi severse kendi alanındaki şeylere değer verirse, onu sahiplenirse, futbolumuzda gelişir, ülkemizde gelişir. Bizim en büyük hedefimiz sağlam düşünen, sağlam vücutlu, sağlam zihinli sporcular yetiştirme gayretindeyiz. Bütün spor kulüplerinin yanındayız. Yıllardır spor kulüpleri ile beraberiz ve hep birlikte Kahramanmaraş’ın futbolunu kalkındırma çabası içerisindeyiz. Önümüzdeki aylarda liglerimiz başlayacak.Lig maçları öncesi Büyükşehir Belediye yetkilileri ile bir araya gelerek Kulüplerimizin taleplerini ilettik. Talebimiz doğrultusunda yeni sezonun lige katılım ve antrenör sözleşme ücretini Büyükşehir Belediyemiz yatıracak. Kulüplerimizemalzeme desteği hususunda görüşmeler devam ediyor.Tabi Belediyemiz geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda bizlere desteğini sürdürmüş durumda.Büyükşehir Belediyemiz herzaman spor yapanın ve yaptıranın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Ben bu anlamda katkılarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz