Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından gençlik merkezinde yapılan malzeme yardımında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yapılan yardımlar ile sporcuların daha rahat bir spor yapacaklarını belirtti.

Yapılan yardımın öneminden bahseden Okay: “1 hafta önce açılışını yaptığımız ve ilçenin göbeğinde bulanan tesisimizde sabah bir organizasyonumuz vardı, şimdi de bu organizasyonu bu mekanda yapıyoruz. Bu gençlik merkezimizi dolu dolu kullanacağız. Bugünde amatör spor kulüplerimize malzeme yardımı için toplanmış bulunuyoruz. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak imkanlarımızı ölçüsünde, klasik belediyecilik anlayışının dışında çeşitli sosyal projelerimizi gençlere ve yaşlılara yönelik çeşitli projelerde yardımcı olmaya ve destek vermeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana gençlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ortaya koyduğumuz tüm hizmetlerde onları düşündük ve gelişimleri adına ne yapabilirizi tartıştık. Bu bağlamda, şehrimizde faaliyet gösteren ve gençlerimize hizmet veren amatör spor kulüplerini destekledik. Yaklaşık dört yıldır geleneksel olarak amatör spor kulüplerimize malzeme desteğinde bulunuyoruz. Bugün de gençlerimizin sportif gelişimlerine katkı sunmak adına yeni bir malzeme desteği yaptık. Bu desteğimizi yaklaşık 15 gün önce açılışını yaptığımız gençlik merkezinde yapmayı uygun gördük. Çünkü bu mekan da tüm Kahramanmaraş’a hizmet verecek kapasitede ve potansiyeldedir. Bunun bilinmesini ve gençlerimizin buradan da istifade etmesini arzu etmekteyim. Bölgemizde bulunan amatör spor kulüplerine yardım etmeye her zaman devam edeceğiz. Ben sporcularımıza müsabakalarında başarılar diliyorum.”


SPOR MALZEMELERİ TAMAMEN YERLİ
Her türlü projede ekonomik seferberliği göz önünde bulundurduklarını aktaran Başkan Okay, dağıtımı gerçekleştirilen malzemelerin tamamının yerli üretim olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti; “Devletimize yönelik yapılmak istenen her türlü saldırının karşısında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bu kapsamda ortaya koyduğumuz tüm projelerde ekonomik hassasiyet gösterdik. Bu nedenle sporcularımıza dağıttığımız malzemelerin tamamının yerli üretim olmasını tercih ettik.”


FUTBOLCULARDAN BAŞKAN OKAY’A GALİBİYET SÖZÜ
Spor malzemesi alan Kahramanmaraşspor kulübü, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a galibiyet sözü verdi. Batman’da çıkacakları deplasman maçının anlamının büyük olduğunu aktaran sporcular, hain saldırı sonrasında şehit düşen Mehmetçikler ve gaziler için de mücadele edeceklerini dile getirdi. Başkan Okay’da bu düşünceden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sporculara başarılar diledi.
Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’da şunları belirtti: “Geçen hafta sporun adına gençliğin adına, burada böyle bir tesisi yapması adına kendilerine teşekkür ederim. Gençlik adına kullanılacak bir alan. Yine amatör spor kulüpleri adına gerçekten sporcuların kulüplerimizin bu tür destekleri görmesi bizi ziyadesi memnun ediyor. Dulkadiroğlu Belediyesi ve Başkanımız özellikle kuruluşlarından itibaren amatör kulüplere destek verdiklerini gördük. Son yıllarda da bu te sisler ile taçlanıyor”

Konuşmaların ardından ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yardım yapıldı.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz