Önceki gün Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B gruplarının 11. Hafta oynanan karşılaşmalarla başlamıştı. Her hafta birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan 1. Amatör Küme Liginde, özellikle Play-Off’a kalmak için takımlar arasında büyük bir mücadele oluyor. A grubunda Liderliğini 1. Haftadan itibaren sürdüren Türkoğlu Belediyespor bu hafta Ligden çekilen Sakarya ile eşleşti ve hükmen 3-0 galip geldi. Bu sonuçla birlikte namağlup serisini devam ettiren Türkoğlu Belediyespor, 3 hafta daha galip geldiği takdirde Play-Off’a kalıyor. Ligin bitmesine 3 hafta kala puanını 28’e çıkaran ve ikinci sırada bulunan Andırın Yelildağspor ile puan farkını 7’ye çıkaran Türkoğlu liderliğini devam ettirdi. B grubunda namağlup serisini devam ettiren Pazarcık Aksuspor ise seriyi yine bozmadı. Kendi grubunda ki As Vefaspor’u deplasmanda 1-2 mağlup eden Pazarcık, 11’de 11 yaptı.


ELBİSTAN BELEDİYESPOR FARKLI GEÇTİ
Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi B grubunda 2’inci sırada bulunan Elbistan Belediyespor, ligin 11. Haftasında kendi grubunda bulunan Maraşgücüspor ile karşılaştı. Play-Off’a kalmak için büyük bir mücadele gösteren iki taraf, geçtiğimiz hafta iyi bir oyun ortaya koymuştu. Ancak ligde daha üstün bir konumda bulunan Elbistan Belediyespor’a karşı iyi performans ortaya koyamayan Maraşgücü, deplasmandan 6-0’lık mağlubiyetle döndü. Bu sonuçla birlikte ikinci sıradaki yerini koruyan Elbistan Belediyespor, adım adım Play-Off’a gidiyor. Maraşgücüpsor ise en yakın rakibi Elbistan Belediyespor ile arasında ki puan farkını 9’a çıkardı ve Play-Off’tan bir adım daha uzaklaştı.

ÇAĞLAYANCERİT MAÇI TATİL EDİLDİ
1. Amatör Küme B grubunda bulunan Çağlayanceritspor kendi evinde 11. Hafta da Pazarcık Kartalkayaspor ile karşılaşacaktı. Ancak geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ın ilçelerine yoğun bir şekilde yağan kar nedeniyle bazı yollar kapanmıştı. Çağlayancerit’te ise bu ilçelerden biriydi. Aşırı kar yağışı nedeniyle Çağlayancerit-Pazarcık Kartalkayaspor müsabakası ileriki bir tarihe ertelendi.

ULDUZSPOR BU HAFTAYI BAY GEÇTİ
B grubunda bulunan bir diğer takım Uludazspor ise bu haftayı geçti. Play-Off’a katılabilmek için geçtiğimiz hafta Büyüksırspor’u 3-2 mağlup eden Uludazspor, Play-Off’a bir adım daha yaklaşmıştı. 14 puanla grupta 5’inci sırada bulunan Uludazspor, 12’inci hafta da ligde hiç puanı bulunmayan Bertizspor ile karşılaşacak. Bertizspor karşılaşmasından 3 puanla ayrılmak isteyen Uludazspor, kalan 7 haftaya namağlup girmek istiyor.


PAZARCIK AKSUSPOR PLAY-OFF’U GARANTİLEDİ
B grubunda namağlup liderliğini sürdüren Pazarcık Aksuspor, rakip tanımıyor. Ligin ilk haftasında güçlü rakibi Elbistanspor’u 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ettikten sonra sonraki karşılaşmaları da farklı geçen Pazarcık Aksuspor şuan ligde kalesinde en az gol gören takım arasında bulunuyor. B grubunda hiçbir takıma mağlup olmayan ve kalesinde sadece 10 maçta 2 gol gören Pazarcık Aksupspor, rakip filelere ise 39 gol attı. Şuan ligde en iyi takımlar arasında yer alan Pazarcık Akuspor, 11. Haftada da eli boş dönmedi. Ligin 11. Haftasında grubunda 6’ıncı sırada bulunan As Vefa ile karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakada rakibini 2-1 mağlup eden Pazarcık Aksuspor, 11’de 11 yaptı. Bu sonuçla birlikte şampiyonluk yoluna daha da yaklaşan Pazarcık, Play-Off’u garantilemiş oldu. Grupta Play-Off’a çıkacak ilk iki takımdan biri olan Pazarcık yerini garantilerken, gözler grubu kimin ikinci sırada bitireceğine geçti. Şuan Pazarcık Aksu’nun bir altında 2’nci sırada bulunan Elbistan Belediyespor, ligin bitmesine 5 maç kala 9 puan aldığı takdirde Play-Off’a kalacak ve Pazarcık Aksupsor ile eşleşecek.


BÜYÜKSIR’IN PLAY-OFF ÜMİDİ KALMADI
B grubunda 4 puanla 8’inci sırada bulunan Büyüksırspor, 11. Haftada Bertizspor ile karşı karşıya geldi. Ligde hiçbir hedefi olmayan Bertizspor ile kendi sahasında 3-3 beraber kalarak puanları paylaşan Büyüksır, kalan 5 karşılaşmanın hepsinde galip gelmesi durumunda bile Play-Off’a çıkamıyor.11 haftada rakipleri karşısında berabere kalmayan Büyüksırspor, Bertiz karşılaşmasından beraberlikle ayrıldı ve 11 hafta sonra ilk defa bir takımla puanları paylaştı.


TÜRKOĞLU HÜKMEN 3 PUANI ALDI
A grubunda lider durumunda bulunan Türkoğlu Belediyespor ise bu hafta gruptan çekilen Sakaryaspor ile eşleşti. Gruptan çekilen Sakaryaspor’u hükmen 3-0 mağlup etmiş olan Türkoğlu, rakipleri ile puan farkını bir adım daha açtı ve Play-Off’a artık çok yakın. Ligde geçtiğimiz hafta en yakın rakibi Andırın Yeşidağspor’u kendi evinde 5-2 mağlup eden Türkoğlu, puan farkını 7’ye çıkardı. Grupta 21 puanla 3’üncü sırada bulunan Ekinözü Cela Belediyespor’un da puan kaybetmesiyle birlikte Play-Off’a artık çok yakın olan Türkoğlu Belediyespor, namağlup ligi bitirmek istiyor.

EKİNÖZÜ’NDE HÜSRAN
A grubunda Play-Off’a kalma mücadelesi veren bir diğer takım Ekinözü Cela Belediyespor 3 hafta aradan sonra puan kaybetti ve Play-Off için 3 puanı geride bıraktı. Ligin bitmesine 5 hafta kala önemli bir puanı elde edemeyen Ekinözü, şuan Andırın Yeşildağspor’un maç eksiği ve averaj farkıyla altında bulunuyor. Gruptan çıkması için kalan 5 maçın tamamını kazanıp Andırın Yeşildağspor’un puan kaybetmesini bekleyecek olan Ekinözü, Play-Off umutlarını hala sürdürüyor. 11. Hafta karşılaşmasında grubunda bulunan Gençlerbirliği ile oynayan Ekinözü, müsabakadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Gençlerbirliği ise ligde 4’üncü galibiyetini almış oldu.


KAHRAMANSARAY PUANLARI PAYLAŞTI
A grubunda liginde 11. Hafta müsabakasında Kümbetspor ile eşleşen Kahramansarayspor, müsabakadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Ekinözü’ne 3-0 mağlup olan Kahramansarayspor, bu hafta da 1 puana razı oldu. Grupta 5. Sırada bulunan Kahramansarayspor, bu sonuçla birlikte ve Afşin’in Dumlupınarspor’u mağlup etmesi sonucunda 6’ıncı sıraya geriledi. Ligin bitmesine 5 hafta kala Play-Off’tan bir adım uzaklaşan Kahramansaray, kalan 5 haftadaki karşılaşmalarda galip gelip, üst sıralardaki takımların puan kaybetmesini bekleyecek.

AFŞİN BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI
A grubunda inişli çıkışlı bir oyun ortaya koyan bir diğer takım Afşin Belediyespor ise bu hafta 3 puanı kapmayı başardı. 11.haftada grubunda 8’inci sırada bulunan Dumlupınarspor ile karşılaşan Afşin Belediyespor, sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. Play-Off ümitleri için yeniden yeşil ışık yakan Afşin, puanını 16’ya çıkardı ve 5’inci sıraya geçti. Haftaya bir grubunda bir alt sırada bulunan Kahramansaray ile karşılaşacak olan Afşin Belediyespor, rakibini mağlup edip Play-Off’a bir adım daha atmak istiyor.
Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz