Ekim ayı içerisinde start alan Kahramanmaraş Amatör Mahalli Ligde, heyecan hafta sonu oynanan maçlarla devam etti.
Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü Kahramanmaraş Amatör futbol liginde, Büyükler ligi Agrubu, U15, U17 ve U19 karşılaşmalarında toplam 20 karşılaşma oynandı. Batıpark, Belediye, Saim Çotur ve Andırın futbol sahalarında oynanan karşılaşmalar, birbirinden heyecanlı ve çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Kahramanmaraş Amatör Kümede hafta sonu oynanan karşılaşmalarda, toplam 119 gol kaydedildi.

U15 KATEGORİSİNDE PLAY-OFF MÜSABAKALARI BAŞLIYOR
U19 A grubu takımlarından Arsan Sümerspor, rakibi Dumlupınarspor'u 15-0 mağlup ederek, haftanın en farklı skorunu elde etti. Hafta sonu oynanan maçlarla Büyükler Ligi A grubunda ligin ilk yarısı tamamlandı. Büyükler ligi B grubunda ise ilk yarı karşılaşmaları geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı. U15 kategorisinde de lig müsabakaları sona ererken, A ve B gruplarında ilk ikiye kalan Maraşspor, Anadolu Gençlikspor, Fener Gençlikspor ve Elbistan AELspor takımları play-offa kalan takımlar oldu. Play-off müsabakalarının ilk maçları ise bu hafta sonu oynanacak. Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A grubunda Sakaryaspor, B grubunda da Fidanspor takımları ligin ilk yarısını lider olarak tamamladılar. A grubu takımlarından Sakaryaspor, ligin ilk yarısında rakip kalelere 44 gol atarken, kalesinde ise 2 gol gördü. B grubu takımlarından Fidanspor'da, rakip kalelere 32 gol atarken, yine kalesinde ise 2 gol gördü. Büyükler Ligi'nde ilk yarıda galibiyeti bulunmayan takımlar ise A grubunda Sağlıkspor, B grubunda da Kahramanmaraşspor takımları yer aldı.

LİGLERİN EN GOLCÜ TAKIMI FİDANSPOR
U19 kategorisinde 13’üncü hafta maçları geride kaldı. U19 A grubunda Arsan Sümerspor, B grubunda Fidanspor liderliklerini sürdürüyorlar. U17 kategorisinde de 8’nci hafta maçları oynandı. U17’de A grubu Anadolu Gençlikspor, B grubu Maraşspor takımlarının liderlikleri bulunuyor. Hafta sonu oynanan karşılaşmalarda, toplam 119 gol kaydedildi. U19 B grubunda lider bulunan Fidanspor, 72 golle Amatör ligin en golcü takımı arasında yer alırken, kalesinde gördüğü 92 golle U15 B grubu takımlarından Turkuazspor ise, liglerde en çok gol yiyen takımlar arasında yerini aldı.

AMATÖR FUTBOLCULARIN İKİNCİ TRANSFER DÖNEMİ DE BAŞLADI
Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Amatör Futbolcu ikinci transfer döneminin başladığı belirtildi. 2015 - 2016 Sezonu Amatör Futbolcu ikinci transfer dönemi 4 Ocak - 15 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. Yoğun kış şartları sebebiyle müsabaka ertelemesi ve fikstüre ara verilmesi nedeniyle yeniden belirlenen tarihlerde oynanacak müsabakalarda, 2. transfer döneminde transfer yapan futbolcuların oynatılıp oynatılmaması Futbol Müsabaka Talimatı hükümlerine göre olacağından kulüplerin bu hususa önemle dikkat etmesi gerekmektedir. Tarihi yeniden belirlenen müsabaka, erteleme müsabakası ise, erteleme müsabakalarına yalnızca ertelenen müsabakanın ertelendiği gün kulüplerde tescilli olan futbolcular katılabilir hükmü gereğince erteleme tarihinden sonra transfer işlemi yapılan futbolcular bu müsabakalarda kesinlikle oynayamazlar. Şayet müsabaka fikstürün kaydırılması nedeniyle fikstüre ara verildikten sonra oynanacak bir müsabaka ise, fikstüre ara verilen dönemde transfer işlemi yaparak lisansı tescil olan futbolcular, fikstürün geri kalan müsabakalarında oynayabilirler. Transfer işlemlerinde lisans evrakları TFF Bölge Müdürlüklerine ASKF'ler kanalıyla ulaştırılacak.
 Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz