Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Akademi Spor Okulu, birinci kuruluş yıldönümünü düzenlediği etkinlik ile kutladı.
Şehrimizde bir yıl önce İşadamı Salih Solak tarafından kurulan ve kısa zamanda da büyük yol kat eden Akademi Spor Okulu, Kahramanmaraş'lıların ilk tercihi haline geldi. Kuruluşu'nun birinci yılını kutlayan Akademi Spor Okulu, hafta sonu Sporcuları ve aileleri ile bir araya geldi.
Kurulduğu günden bu yana Kahramanmaraşspor'una renk katan Akademi Spor Okulu, Futbol ve Basketbol branşlarında faaliyetini sürdürüyor. Gösterdiği misyonla Kahramanmaraşlı ailelerin çocuklarını güvenle gönderebileceği Akademi Spor Okulu, Maraşspor adı altında amatör liglerde de boy gösteriyor. Akademi Spor Okulu, Kuruluşu'nun birinci yılını hafta sonu Kahramanmaraş Lisesi Spor salonunda kutladı.

'AVRUPA STANDARTLARINDA PROFESYONEL EĞİTİM VERİYORUZ'
Akademi Spor Okulu Başkanı Salih Solak, Ailelerin güvenle çocuklarını kendilerine emanet ettiklerini söyledi. Solak, "Eğitim faaliyetlerimiz 06-15 yaş arası çocuklarımız ile devam ediyor. Futbol ve Basketbol branşlarında hem kız hem de erkek çocuklarımıza profesyonel eğitim veriyoruz. UEFA lisanslı eğitmenlerimiz ile çıktığımız yolda Maraşspor adında kurduğumuz amatör bir takımımızla resmi maçlara da çıkıyoruz. Spor okulumuzda futbolda U11-U12-U13-U14-U15-U16 ve U17'de takımlarımızı liglere çıkarıyoruz ve bu çocuklarımıza Avrupa standartlarında profesyonel eğitim veriyoruz. Şuanda şehrimizin her semtinden öğrencimiz var. Ailelerimiz geliyor ve güvenle çocuklarını bizlere emanet ediyor. Bizlerde bu bilinçle çocuklarımıza kendi çocuklarımız gibi özen gösteriyor ve profesyonel eğitim veriyoruz. Bugünde ailelerimizi ve çocuklarını burada bir araya getirdik. Etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

'BİZİM ZAMANIMIZDA TOPÇUYA, POPÇUYA KIZ VERMEZLERDİ'
Düzenlenen etkinliğe katılan Prof Dr. Mustafa Taşlıyan'da, spor üzerine bir konuşma yaptı. Taşlıyan, "Bu nesil bizim geleceğimiz, biz bunlara doğru desteği vermezsek ya da, yanlış destek verirsek maalesef gelecekte bu nesil ülkeyi yönetecek ve biz bunların yönetimi altında ne kadar rahat ederiz onu düşünün. Bende küçüklüğümde sporcu olmak istedim ama, babam okuyacaksın dedi. Bende okudum ve şu anda da sporu seviyorum. Bizim zamanımızda topçuya, popçuya kız vermezlerdi. Ama şimdi iş tersine döndü, bütün aile çocuğunu ya popçu, ya da topçu yapmak istiyor. Neden? Çünkü maddi olarak büyük paralar o sektörlerde dönüyor. Bir sporcu yetiştirmek için iyi aile olmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen programa, Kahramanmaraş İl Dernekler Müdürü Mehmet Temizkan, Prof Dr. Mustafa Taşlıyan, Kahramanmaraş Amatör Kümelerde mücadele eden bazı takımların yöneticileri, Sporcuların aileleri ve sporcular katıldı.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz