Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile organizasyonda yarışan takımlar katıldı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan törende dereceye giren takımlar ödüllerini aldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapılan bu organizasyonu bir başlangıç olarak gördüklerini belirterek, ilerleyen dönemlerde Kahramanmaraş’ı rafting alanında önemli bir yere getireceklerini vurguladı.

KAHRAMANMARAŞ’I RAFTİNGDE ÖNEMLİ BİR YERE GETİRECEĞİZ”

Başkan Erkoç, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Başta federasyon başkanımız olmak üzere şehrimize gelen tüm sporcularımıza, kulüp yöneticilerimize tek tek teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, şehrimizi şenlendirdiniz. Şehrimizde çok güzel bir organizasyona imza attınız. İnşallah daha büyük organizasyonları hep beraberce gelecekte düzenleyeceğiz. Biz bu şampiyonayı bir başlangıç olarak görüyoruz, hem parkurda yapacağımız çalışmalarla hem de sizlerle olan diyaloğumuzu daha da artırarak Kahramanmaraş’ı rafting alanında önemli bir yere getireceğiz. Kahramanmaraş’ta da rafting sporuyla ilgilenen arkadaşlarımız vardı, bu sayıyı daha da artıracağımızın inancındayız. Dereceyi giren sporcularımızı ve takımlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah dereceye giremeyen arkadaşlarımız da gelecekte büyük başarılara imza atarlar. Memleketlerinize Kahramanmaraş’tan, bizlerden selamlarımızı ve saygılarımızı iletmenizi temenni ediyoruz.”

SPOR VE SPORUN BÜTÜN DALLARINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Bu tür etkinliklerin, yarışmaların sayısının artmasını ve devamının gelmesini diliyorum. Sizleri bu yarışmalar vesilesiyle ilimizde görmekten çok büyük bir mutluluk duyduk, bu yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlerin en büyük amacı çocuklarımızın, gençlerimizin, eğitimli, donanımlı, sağlıklı bir şekilde yetiştirmek ve yarınlara hazırlamak. Bu anlamda spor ve sporun bütün dallarına çok önem veriyoruz. Gençlerimizin eğitimleriyle beraber sporun bütün dallarında daha rahat çalışabilmeleri, daha rahat yarışabilmeleri, daha rahat kendilerini hayata hazırlayabilmeleri açısından da ilimizde her türlü alt ve üst yapı ile sportif tesislerin birçoklarını yaptık. Eksik olanların da yapılması ve günümüze göre güncellenmesi için elimizden gelen her şeyi el birliğiyle yapıyoruz. Yeniden bu yarışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı’da çok güzel bir yarışmayı geride bıraktıklarını ifade ederek, misafirperverliğinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti. Yardımcı, “Bildiğiniz gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rafting Federasyonu resmi müsabakalarını edebiyat şehri ve dondurmanın başkenti Kahramanmaraş’ta tamamladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz yapmak istediğimizi yaptık ve Kahramanmaraş’ı da Türkiye’ye tanıttığımız düşüncesindeyim. Misafirperverliğiniz açısından hepinize teşekkür ediyorum. Eğitim bizim için çok önemli, onun için yeni gelişmeleri hem sahalarda hem de diğer aktivasyonlarda gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Biz 500 sporcuyla burada bir şampiyona yaptık. Gerçekten çok mükemmel oldu, nehir çok iyiydi. Hakikaten başkanımız çok yoğun çalışıyorlar, şehrinizin her tarafında bir etkinlik var. Bunu görünce gerçekten duygulandım, kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah bir daha ki sene biz burada şampiyonaya geldiğimiz zaman daha büyük bir organizasyon yapabileceğimizi gördük. Su gerçekten çok iyi, bu suda dünya ve uluslararası şampiyonalar yapılabilir. Onun için kendileriyle birlikte çalışmalar yapacağız. Kahramanmaraş’a spor hayatında da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz