Güreş alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve yetiştirdiği güreşçilerle hem Türkiye’nin hem de dünyanın önemli bir kenti olan Kahramanmaraş, güreşin başkenti olma yolunda ilerliyor. Özellikle Büyükşehir Belediyesinin son zamanlarda yetiştirdiği oyuncularla ve yetiştirilen oyuncuların Avrupa ve Dünyada önemli başarılar elde etmesiyle çıtasını yükselten Kahramanmaraş güreşi, gün geçerek büyüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen geleneksel altın kemerli uluslararası güreş festivalinin, bu yıl 28’incisi düzenlendi. Batıpark Güreş Sahasında düzenlenen güreş festivaline Rusya, İran, Dağıstan, Azerbaycan, Çeçenistan, Gürcistan ve Bulgaristan olmak üzere toplamda 8 ülke katıldı. Öte yandan katılımın yoğun olduğu festivale, başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal olmak üzere, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 54. Dönem Hükümet Milli Eğitim Bakanı ve eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, ilçe belediye başkanları, güreş kulüp başkanları, STK’lar ve sporsever vatandaşlar katıldı. Festivalde yapılan kısa bir gösterişin ardından açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın güreş alanında Avrupa ve Dünyada daha çok şampiyonluklar yaşayacağını belirtti. Daha sonra festivalle ilgili kısa bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise, festivalde bu kadar genç sporcular ve güreşçiler gördüğü için mutlu olduğunu ifade etti.

“GÜREŞE VE GÜREŞÇİYE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kahramanmaraş’ın güreş alanında daha çok sahibi olacağını belirten başkan Erkoç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu aziz millet kıyamete kadar ay yıldızlı al bayrağımızı coşkuyla dalgalandırmaya devam edecek. Ham dolsun bizde bu aziz millete hizmet etme şerefine bahşedildik. 5 yıldan bu yana da şehrimize çok önemli hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. Kahramanmaraş’ta büyükşehir olmamızla beraber yeni bir dönem başlattık. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletvekillerimizle beraber hep beraberce hamdolsun Kahramanmaraş değişmekte, büyümekte ve hak ettiği yere gelmesi için tüm çaba ve gayreti gösteriyoruz. Hep masum olduk geçmişte. Bizim akranımız şehirler, Gaziantep ve Kayseri bunlar tarihimizde bizim akranımız olan illerdir. Bunlar geçmişte büyükşehir olmuştu. Bu şehirde de hep büyükşehir özlemi vardı. Cumhurbaşkanımız  Kahramanmaraş’ı büyükşehir yaptı ve bizde bu büyükşehir özlemini boşa çıkarmadık ve büyükşehirde olması gereken her türlü hizmeti Kahramanmaraş’ımıza yapmaya çalıştık. Gecemizi gündüzümüze kattık. Bunlardan bir tanesi de spor. Tabi spor çok önemli. Dinamik ve güçlü nesiller için güçlü bir şekilde kararlı bir şekilde cesurca geleceğe yürümek için sporu alışkanlık haline getirmemiz gerektiğine inandık. Yaz spor okulları açtık on binlerce çocuğumuzu aldık, tesislerimizde her yaz güvenli ortamlarda spor yaptırdık. Spor kulüpleri kurduk her alanda. Birçok alanda önemli başarılar elde ettik. Bu kahramanlar diyarının adı artık dünyada er meydanlarında duyulmakta. Bu şehrin büyük evlatları büyükşehir belediyespor güreşçileri Avrupa’nın değişik yerlerinde ay yıldızlı al bayrağımızı göndere çektirmekteler. Oralardan şeref ve onurla istiklal marşımızı okutmaktalar. Kahramanmaraş’ın yiğitliğini dünyaya duyurmaktalar. Bugün genç ve yıldız mili güreş takımının neredeyse yarısı bizim sporcularımız. Şuan Slovenya’da bu ay sonunda dünya şampiyonası var. Türk Milli takımımız 10 branşta o yarışmada yer alacak. 10 branşın 4 tanesi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye sporcusu. Onlara inşallah dua edelim. Biz onlardan şampiyonluklar bekliyoruz. İnşallah Hamza pehlivandan sonra bizim de bir yeni Hamza Alaca’mız var. Bu kardeşimizde inşallah onun izinden yürümeye devam edecek. Asrın sporcuları Maraş’tan çıkacak. Osman kardeşimiz mesela Brezilya’da üniversiteler arası şampiyonada birinci oldu. İşte bu kardeşlerimiz oralarda bizim istiklal madalyalarımızı okutmakta. Bayrağımızı göndere çektirmekte hem de Kahramanmaraş’ımızın adını söyletmekte. Bunlara sahip çıkmaya devam edeceğiz inşallah. Süperlig de güreş takımımız çok önemli noktada. Her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz. Vatandaşlarımız da bub çocuklara sahip çıksın ki daha çok destan yazalım. Yiğitlik ve cesaretlik nedir sorusunu nasıl ki 100 yıl önce dünyaya göstermişsek, aynı şekilde göstermeye devam edeceğiz.”

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZDA ŞAMPİYONLAR ÇIKMAYA DEVAM EDECEK”
Erkoç, “Amatör Spor Kulüplerine büyükşehir olarak büyük destek veriyoruz. Niye? Sağlıklı ve dinamik nesillerin yetişmesi için. Geçenlerde malzeme dağıtım töreni yaptık ve kulüp sayımızı da arttırdık ve 76 tane de kulüp olmuş. İnşallah her evden bir lisanslı sporcu hedefimiz var. Bu güreşte olur, futbolda olur, yüzme de ve birçok alanda olur. Engelli yüzme takımımız artık dünya da dereceler almakta. Avrupa ikinciliği, Dünya üçüncülüğü gibi başarılar almaktalar ve inşallah yakında da dünya şampiyonluğunu alacağız. Onlarda genç çocuklarımız kardeşlerimiz engelli olabilirler ama büyük cesaretleri var. Ümitsizliği nasıl yendiklerini nasıl engelleri cesurca büyük bir kararlılıkla geçtiklerini hepsi ispatladılar. Kahramanmaraş’ımızda bu vesile ile şampiyonlar çıkmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“SPOR ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Başkan Erkoç konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tam 52 tane halı saha yapmışız. Bunu niye yapıyoruz? Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımız için yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Basketbol sahaları ve voleybol sahaları başta olmak üzere birçok branştan sahalar yapıyoruz. Hükümetimiz de bir taraftan çok önemli yatırımlara imza atmakta. Biz de yer tahsisleri yaparak Kahramanmaraş’ı güçlü ve dinamik nesiller olarak geleceğe taşıyacağız. Her alanda hep beraber Kahramanmaraş’ımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hamdolsun sporun yeni kategorileri var. Dünya da çok popüler olan bazı spor dalları var  bunlarda büyükşehir de çok popüler olmayan bir daldı. Dünyada da örnekleri var hamdolsun onları da yaptık. Kapıca bölgesinde Türkiye’de iki parkurda iki defa yapıldı onlarla ilgili dünya çapında faaliyetler olacak. Kaya merkezi, kayak merkezinde artık kış sporları merkezi oldu ve oraya da geçen yıl 700 kişi gelmişti. İnşallah hedefimiz orada da Türkiye şampiyonlukları ve dünya şampiyonlukları yapacağız. Kahramanmaraş sporunda merkezi olana kadar da çalışacağız. Su sporları Türkiye şampiyonası yaptık geçen yıl. Yine inşallah bunula ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Su sporları yapa Kahramanmaraş’ı dünyada söz sahibi yapacağız. Kahramanmaraş’ımız inşallah sporda ve her alanda tüm Türkiye’de ve tüm dünya da duyulacak. İnşallah bu güreş festivalinin de hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

KAHRAMANMARAŞ GÜREŞTE 1 NUMARA
AK Parti Genel Başka Yardımcısı ve Milletvekili Mahir Ünal yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş güreşe ve güreşçiye sahip çıkmaya devam ediyor. Bizlerde medyalardan da takip ediyoruz dünya da ve Avrupa’da güreş şampiyonalarında bakıyoruz bazen Kahramanmaraşlı bir genzimiz şampiyon oluyor. Bu da bizi gururlandırıyor. Ben de bir Kahramanmaraşlı olarak bu gençlerimizden gurur duyuyorum. Ben inanıyorum ki şehrimizden daha çok şampiyonlar çıkmaya devam edecek ve dünya da yine bizim bu çocuklarımız, kardeşlerimiz al bayrağımızı tüm dünyanın önünde dalgalandıracak. Bu vesile ile festivalimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, güreşçi ve sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum.”

 

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz