Geçtiğimiz ay içerisinde başlayan Kahramanmaraş 2. Amatör Kümede 6. Hafta geride kaldı. A ve B grubu olarak ayrı ayrı 8, toplam 16 takımın mücadele ettiği 2. Amatör Kümede ilk devrenin bitmesine 1 hafta kaldı. A grubunda lider durumda bulunan Kahramanmaraş BŞB Gençlik ve Spor, 6’ncı haftada da 3 puanı aldı ve 6’da 6 yaparak liderliğini sürdürdü. 6’ncı haftada Arsan Sümerspor ile karşı karşıya gelen BŞB Gençlik ve Spor, rakibini 4-1 mağlup etti. B grubunda Lider olarak bulunan Ekberoğluspor ise koltuğu Ferhuş Karacasuspor’a kaptırdı. 6’ncı haftada Edelerspor ile karşılaşan Ekberoğluspor, rakibine 1-0 mağlup oldu. İkinci sırada bulunan Ferhuş Karacasuspor ise 6’ncı haftada Kızılseki Gençlikspor ile karşı karşıya geldi. Kızılseki Gençlikspor’u 7-1 mağlup eden Ferhuş ekibi, Ekberoğluspor’un da puan kaybetmesiyle 1’inci sıraya yükseldi. B grubunda 6’ncı haftanın da oynanmasıyla birlikte Ferhuş Karacasuspor, Edelerspor ve Karamanlıspor 12 puanla grupta yer alıyor. Averaj farkıyla Ferhuş Karacasuspor birinci, Edelerspor ikinci sırada yer alıyor.

BŞB GENÇLİKSPOR 6’DA 6 YAPTI
2017-2018 Futbol Sezonuna 2. Amatör Kümede A grubunda başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 6’ncı haftayı da boş geçmedi. Ligin ilk maçında Erkenez Gençlikspor’u 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden BŞB Gençlikspor, geride kalan maçları da kazanmasını bildi. 6’ncı haftada ise Arsan Sümerspor ile karşı karşıya gelen BŞB Gençlikspor, rakibini 4-1 mağlup etti. Ligin ilk haftasından bu yana liderlik koltuğunu bırakmayan BŞB Gneçlikspor, 1. Sıradaki yerini korudu.

MARAŞSPOR 1 GOLLE GEÇTİ
A grubunda bu sezon iyi bir başlangıç yapan Maraşspor, liderle arasındaki puan farkını açmadı. Ligde oynadığı 6 karşılaşmada sadece 1 mağlubiyet alan Maraşspor, 6’ncı haftayı da 3 puanla geçti. 6’ncı haftada Onikişubat İdmanyurduspor ile karşılaşan Maraşspor, rakibini tek golle geçerek 1-0 mağlup etti. Ligde sadece BŞB Gençlikspor karşısında mağlubiyet alan Maraşspor, geride kalan diğer maçları kazanmasını bildi. Bu sonuçla birlikte 3 puanı hanesine yazdıran Maraşspor, BŞB gençlikspor ile arasındaki puan farkını korudu ve 15 puanla 2’nci sırada yer aldı.

KARAMANLISPOR NAMAĞLUP DEVAM
Amatör Küme B grubunda bu sezona büyük ümitlerle başlayan, lig öncesi transferler yapan Karamanlıspor, ligde namağlup gidiyor. İlk olarak ligin ilk haftasında Ferhuş Karacasuspor ile 3-3 berabere kalan Karamanlıspor, ikinci haftada da Sağlıkspor ile 1-1 berabere kaldı. Ligin 6’ncı haftasına kadar mağlubiyet yüzü görmeyen Karamanlıspor, 6’ncı haftada da karşılaştığı Anadolu Gençlikspor’u 3-2 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte 6’ncı haftayı 3 puanla kapatan Karamanlıspor, Lider Ferhuş Karacasuspor ile 12 puana sahip. Ligde averaj farkıyla 3’üncü sırada bulunan Karamanlıspor’da hedef şampiyon olmak.

FERHUŞ GOL OLDU YAĞDI
B grubunda namağlup durumda bulunan Ferhuş Karacasuspor, ligin 62ncı haftasında Kızılseki Gençlikspor ile karşı karşıya geldi. Merkez 1 Stadında oynanan karşılaşmada 7-1’lik skorla gülen taraf Ferhuş Karacasuspor oldu. 6’ncı haftayı 3 puanla kapatan Ferhuş Karacasuspor, puanını 9’dan 12’ye yükselterek, averaj farkıyla 1’inci sıraya yerleşti.

EKBEROĞLUSPOR LİDERLİĞİ KAPTIRDI
2. Amatör Kümede B grubunda yer alan Ekberoğluspor, sezona çok iyi bir başlangıç yapmasına rağmen 6’ncı haftada önemli bir puan kaybetti. Ligde 5 haftadır lider bulunan Ekberoğluspor, 6’ncı haftada puan kaybetmesiyle birlikte 4’üncü sıraya geriledi. 6’ncı haftada Edelerspor ile karşı karşıya gelen Ekberoğluspor, Batıpark’ta 1-0 mağlup oldu ve haftayı puansız kapattı.

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme 6. Haftanın sonuçları;

A GRUBU
Onikişubat İdmanyurduspor 0-1 Maraşspor
Arsan Sümerspor 1-4 K.Maraş Bşb Gençlik ve Spor
Erkenez Gençlikspor 1-2  Hartlap Köyü Ali Doğanspor
Pazarcıkspor 4-2 Kahramanşehirspor

B GRUBU
Ekberoğluspor 0-1 Edelerspor
Kızılseki Gençlikspor 1-7  Ferhuş Karacasuspor
Elmalarspor 1-3 Sağlıkspor
Karamanlıspor 3-2 Anadolu Gençlikspor

Haber: HAKAN AYDIN


 


 



 

Editör: Mahmut Beyaz