Zafer Haftası boyunca Gençlik Merkezlerinde 30 Ağustos Zaferini anlatan Belgesel ve Kısa Filmlerin gösterimi gerçekleştirildi. Zafer Haftası Sportif Etkinlikleri kapsamında il merkezi ve ilçelerde; Atletizm, havalı tabanca, masa tenisi, boks, okçuluk ve yüzme branşlarında turnuvalar düzenlenerek derece elde eden sporculara madalya verildi. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayınladı. mesajında “Aziz Milletimizin muhteşem tarihi; şerefle, şanla ve zaferlerle doludur. Milletçe birlik ve beraberliğimizi sağlayan ortak değerlerimizin zirveye çıktığı milli bayramlarımızdan biri de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’dır. Ne mutlu bize ki; tarihte zaferlerle dolu bir haftayı, yine gururla idrak ediyoruz. 26 Ağustos’ta Anadolu’ya Türk mührünü ebediyen vuran Sultan Alparslan ve şanlı ecdadımız, bize cennet gibi bir vatan bırakmıştı. 30 Ağustos’ta ise; şanlı ecdadımız tarafından bu vatana göz diken düşmanlara, tarih boyu unutamayacakları bir ders verildi. Vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, milletimizin istiklâlini müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yıldönümünü, birlik ve beraberlik içinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor şartlarda, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şeref dolu bir zaferdir.

Türk Milleti, şanlı mücadelesiyle; vatan, millet ve bayrak sevgisinin dünya çapında en güzel örneğini vermiş ve bu yolda mazlum milletlere öncülük etmiştir. Kurtuluş mücadelesini veren ecdadımızın bizlere en büyük mirası olan Devletimiz; aynı kararlılık ve şuurla bugünde, coğrafyamızda ve tüm dünyada şerefli mücadelesine yılmadan devam etmektedir.

Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne ve birliğine yönelik hain saldırılara karşı, Aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. 98 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Biz de, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonraki nesillere çok daha iyi şartlar altında teslim etmeliyiz. Nitekim; 15 Temmuz darbe kalkışmasına, Ayyıldızlı şanlı bayraklarımızla meydanlara çıkarak dur! diyen Aziz Türk Milletinin sarsılmaz iradesi; hür ve aydınlık geleceğimizin en büyük teminatı olduğunu göstermiştir. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir gibi, şehit vatandaşlarımızda vatan uğruna mübarek kanlarını akıtarak Ayyıldızlı Bayrağımızı göklerde tuttular ve şehit oldular. Onlar Türk Milletinin geleceğini korudular.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kahramanmaraş'da İstiklal mücadelesi veren Sütçü İmam, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe ve diğer isimsiz kahramanlar olmak üzere, kutlu zaferi bize armağan eden İstiklal Savaşının bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.  Milletçe birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yılı vesilesiyle bütün gençlik ve spor teşkilatımızın ve Aziz Milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlik diliyorum” dedi.

Editör: Mahmut Beyaz