2018-2019 futbol sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ligin ilk yarısında istediği puanları toplayamamasına karşın, ikinci yarıya üst üste Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor galibiyetiyle başlamıştı. İki maçtan aldığı 6 puanla üst sıralara doğru yükselen Kahramanmaraşspor, 20. hafta maçında ise kendi saha ve seyircisi önünde Konya Anadolu Selçukspor’u ağırlamış, iki kez geriye düştüğü karşılaşmada beraberliği yakalayarak bir puanı hanesine yazdırmıştı. Kırmızı-beyazlı temsilcimiz ligin 21. hafta maçında ise ligin güçlü ekiplerinden Fatih Karagümrük A.Ş.’nin konuğu olmuştu. Karagümrük deplasmanında 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 yenik ayrılan Kahramanmaraşspor, son haftalarda puan kayıplarına devam etmişti. Tekrar bir çıkış yakalamak isteyen Aslanlar, TFF 2. Lig’in 22. hafta maçında ise 12 Şubat Stadyumu’nda Darıca Gençlerbirliği’ni konuk etti. Kahramanmaraşsporlu taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma saat 13’de başladı. Karşılaşmayı Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’da izledi.

GOL İLK YARIDA GELDİ!

Mücadele Kahramanmaraşspor’un vuruşuyla başladı. Maçın ilk on dakikasında baskılı bir oyunla rakibini adeta sahasına hapseden Kahramanmaraşspor, 12’inci dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu dakikada Mehmet Fırat’ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortasını Yasin düzgün bir vuruşla gole çevirerek maçtaki dengeyi bozdu. İlerleyen dakikalarda Kahramanmaraşspor baskılı oyununu sürdürürken, önde olmanın da rahatlığıyla kalesinde tehlikeli pozisyonlar da gördü. Rakibine geçit vermeyen Kırmızı-beyazlılar, bulduğu fırsatları da gole çeviremedi.

HAKEMİN YANLIŞ KARARI ETHEM’İ KIZARTTI!

Karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında Kahramanmaraşspor’un korner atışı sırasında Darıca Gençlerbirliği’nden Emrah kendini yere bırakınca, maçın orta hakemi Kahramanmaraşspor’dan Ethem Ercan’ı kırmızı kart göstererek saha dışına gönderdi. Hakemin bu yanlış kararı oyuncuları ve taraftarları çileden çıkarırken, maç boyunca da Kahramanmaraşsporlu futbolculara e gösterdiği sarı kartlarla da tepki çekti. Mücadelenin ilk yarısı Kahramanmaraşspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da hem önde olmanın hem de 10 kişi oynamanın etkisiyle ilk yarıya oranla geri çekilen Kahramanmaraşspor, kalesini adeta gole kapadı. Her iki takım da ilerleyen dakikalarda önemli gol pozisyonlarına girerken, bulduklarını fırsatları gole çeviremedi. Karşılaşmada başka gol olmazken, Kahramanmaraşspor haftayı üç puanla kapattı. Temsilcimiz haftaya ligde son sırada bulunan Tokatspor’a konuk olacak.

‘ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYALARIN’

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmişti. Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile İçişleri Bakanlığı’nca ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganıyla kampanya başlatılmıştı. Bu kapsamda yaya önceliklyi trafik bilincinin oluşturulması amacıyla Kahramanmaraşspor ve Darıca Gençlerbirliğisporlu futbolcular karşılaşmaya ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ yazılı pankartla sahaya çıktı. Karşılaşma öncesi Trafik Polisleri tarafından hem maçın hakemine hem de iki takımın kaptanına çiçek takdim edildi.

LİGDE TOPLU SONUÇLAR:

Manisa Büyükşehir Belediye Spor-Tarsus İdman Yurdu: 4-0

Tuzlaspor A.Ş.-Menemen Belediyespor: 1-3

Bak Spor Kulübü-Bandırmaspor Baltok: 1-0

Sivas Belediyespor-Fatih Karagümrük A.Ş.: 1-0

Kahramanmaraşspor A.Ş.-Darıca Gençlerbirliği A.Ş.: 1-0

Zonguldak Kömürspor-Konya Anadolu Selçukspor: 1-0

Kırklarelispor-Şanlıurfaspor: 0-0

Etimesgut Belediyespor-Pendikspor: 2-1

Fethiyespor-Tokatspor A.Ş.: 0-0        

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz