Kentte 5 yıl önce eski futbolculardan Yahya Canlı koordinatörlüğünde kurulan Galatasaray Futbol Okulu yetiştirdiği futbolcularla adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu kapsamda bünyesinde yetiştirdiği genç futbolcuları hayallerindeki yere getirmeyi amaçlayan Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu 10 yaşındaki genç futbolcu Ali Osman Kalın’ı Galatasaray Spor Kulübü’ne göndererek başarılarına bir yenisini daha ekledi. Genç futbolcunun lisansı ile evrakları Galatasaray Spor Kulübüne gönderilirken, Galatasaray Futbol Okulu Koordinatörü aynı zamanda da Kahramansarayspor Kulüp Başkanı Yahya Canlı, Antrenörler ve Kahramansarayspor Kulübü sponsorlarından MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

ALİ OSMAN’IN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Düzenlenen toplantıda konuşan Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu Koordinatörü Yahya Canlı, Ali Osman Kalın gibi yetiştirdikleri bir futbolcuyu Galatasaray’a vermenin gurunu yaşadıklarını söyledi. Canlı, “Biliyorsunuz bizim Kahramanmaraşspor’da yetişmiş Şifo Mehmet vardı bir zamanlar Beşiktaş’ta oynayan Şifo Mehmet’ten sonra ilimizden yaklaşık 5 yıl önce başladığımız Galatasaray Futbol Okulunda, Ali Osman Kalın gibi 10 yaşında başarılı bir oyuncuyu Galatasaray’a vermenin gururunu yaşıyoruz. Futbol okulumuzda başladığımız süreçten bugüne, artık yavaş yavaş meyvelerini alıyoruz. Daha Osman Kalın gibi 3 tane kardeşimizde Galatasaray’ın takibinde olan çocuklarımız var. Bu bize tabi ayrıca gurur veriyor. Futbol okulumuzda çok değerli hocalarımızın eşliğinde başta Volkan Dalyan kardeşimiz, Hasan hocamız, Esat hocamız, İlyas hocamız olmak üzere çok değerli eğitmen arkadaşlarımızla, futbolun hem alaylısı hem mekteplisi olarak görevlerini sürdürmektedirler. Çalışmalarımız A takım seviyesinde gibi çok güzel bir şekilde yürümektedir. Bu ana şahit eden takımımızın, okulumuzun sponsoru olan ilimizin değerli markası MADO yönetiminden Erdal Kambur ağabeyimize, bize ve spora verdiği desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bize her zaman desteklediğinden dolayı kendine minnettarız. Bugün Ali Osman Kalın gibi bir kardeşimiz ilimizden çıkıp Galatasaray’a transfer olmuştur. İnşallah bizleri de ilimizi de başarıyla temsil edecektir” şeklinde konuştu.

MADO AİLESİ OLARAK DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, Ali Osman Kalın’a hayatta ki en önemli şeyin ahlak olduğunu söyleyerek, spora olan desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Kanbur, “Bu bizim için bir başarı hikâyesidir. Yani küçük yaşlarda çocukları alıp, kahve köşelerinde sağda solda gezmeye değil de bunları bir tarafta toplamak, hem eğitim vermek hem de spor yaptırmak amacıyla yapılan bir şey. Fakat bunun meyveleri de uzun zamanda görülecektir, şuan da Ali Osman kardeşimizin olduğu gibi. Ben hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Hocalarımız çocukları evden alıp, onları eğitmek, onların okullarıyla ilgilenmek, yani hayata çocuğu temel yaştan hazırlamak. O şekilde de bunların daha ileri zamanlarda, yetenekli çocukları alıp daha iyi noktaya getiriyor. Türkiye’miz dışarıdan futbolcu ithal ediyor, biz futbolcu ithali değil, ihracatı yapacağız. Neden? O da şimdi bu hocalarımızın verdiği verimlerle bu çocukları hazırlamak ve dünyaya yollamak. Hedefimiz bu olmalı. Ben o yönden bakıyorum. O yüzden de ben futbolcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve onlara desteğimizin her zaman yanında olmalarını bilmelerini istiyorum. Ali Osman’a da hayatta ve futbolcu en önemli şeyin ahlak olduğunu söyledim. Ahlakı hiçbir zaman hiçbir şeye değişmeyeceksin dedim. Futbolu bir şeyle tercih etmeyeceksin, futbolla beraber gideceksin. Onun için ona abi olarak bu tavsiyeleri verdim. Hem eğitimi hem de sporu aynı anda götürecek. Ali Osman’a ben başarılarını diliyorum. Bizde MADO ailesi olarak desteklerimizi sonuna kadar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz