Güzel bir hafta sonundan merhabalar…

Kahramanmaraş’ımız bildiğiniz üzere, tarihi, kültürü, suyu, doğası, havası ve gastronomisiyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri. Fakat Kahramanmaraş’ımızın kendini tanıtma noktasında çok büyük eksiği olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak son dönemde özellikle belediye başkanlarımız, kentin tanıtımı noktasında değerli çalışmalar yaptığını görmüyor değilim. Örneğin Onikişubat Belediye Başkanı her fırsatta Kahramanmaraş’ı ve vizyon projelerini tanıtmaya önemli çaba harcıyor. Bunlar bizi mutlu eden şeyler. Çünkü tanıtımımız kuvvetli olursa Başkonuş Yaylamıza, Yedikuyular Kayak Merkezine daha çok insan çekeriz, gastronomimiz için daha çok insan ağırlarız.

***

Kardeşim tanıtım diyorsun, iyi güzel diyorsun da ‘bu tanıtımı neyle yapacağız’ dediğinizi duyar gibiyim. Tanıtımı için en etkili yollar; fuarlardır, tanıtım günleridir, spor, gezi, tur organizasyonlarıdır. Tabii bunun için de yetkililere önemli görev düşüyor. Fakat ben sporun tanıtım için daha etkili olduğunu düşünüyorum. Bakınız geçtiğimiz günlerde şehrimize gelen hemşerimiz Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, daha önce hiç Kahramanmaraş’ta yapılmamış olan Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nın 16-19 Aralık tarihlerinde şehrimizde düzenleneceğinin müjdesini vermişti. Organizasyon için yaklaşık bin kişi şehrimize gelecek, tarihi yerlerimizi gezecek, dondurmamızın, fıstık ezmemizin, biberimizin, gastronomimizin güzel lezzetlerinin tadına bakacak ve gittikleri yerlerde şehrimizi anlatacaklar. O yüzden şehrimizin ileri gelenlerinin spora daha fazla katkı sağlamaları gerektiğini düşünüyorum.

***

Düşünsenize şehrin tek profesyonel takımı olan Kahramanmaraşspor’un Süper Lig’de mücadele ettiğini. Hem Kahramanmaraş’ın ismi daha fazla duyulmuş olacak hem de her maçta şehrimize binlerce taraftar gelecek.