Sosyal ağlar modern yaşam tarzı sanal davranış ve sanal duygular toplumumuzda bağımlılık yapıp sosyal bir hastalık haline gelmiştir. Sosyal olarak izole olan insanlar yakın iletişim ve ilişkilerden uzaklaşarak iletişim araçları ve aracılarla iletişim kurup beden dilini oluşturmayan ilişkiler toplumumuzda bağımlılık yapıp yalnız olma yalnız yaşamak hastalık haline gelmiştir. Buda insanların ruh ve psikolojik halini bozup kronik bir vaka haline gelmiştir.
***
Toplumumuzda insan ilişkileri iş hayatındaki değişiklikler yaşam tarzları insanları gelenek ve göreneklerinden uzaklaştırarak, insanlığı her türlü stres depresyonuna sokarak iş hayatında da olumsuz neticeler almamıza ve birçok krizlere yol açtığını görmekteyiz. Kötü alışkanlıklar sağlımıza zarar veren şeyler asla sosyalleşme aracı olmamalı. Toplum olarak sosyal etkinliklerden sosyal faaliyetlerden spor ve sanattan uzaklaştığımızda insanlar sosyal depresyona girerek kendilerini daha çok yalnız hissederek bu durum insanlarda kronik stres haline geldiği gibi bağışıklık sistemini de etkileyip dış ortamdan gelecek hastalıklara, enfeksiyonlara karşı maruz kalmış oluyoruz. 
***
Toplumumuzda bu psikolojik hastalığa bağımlı olmayı çözmemiz gerekir. Bağımlı olmanın alışkanlık edinmenin irade ile ilgisi yoktur. Sosyal hayatımızda yaşantımızda ailemize ve çevremize kendimize sağlığımıza zarar veren her şeyden uzaklaşmak için hiç bir şeyi bahane etmeyelim kendimiz için radikal kararlar almak en önemlisidir. Toplum olarak sosyal ilişkilerden uzak durmamak yüz yüze iletişimden muhabbet ve sohbetlerden beden dilini oluşturmak sosyal faaliyet ve etkinliklere katılmak sanat ve sporla iç içe olmak bizi olumsuz kaygılardan uzaklaştırıp yaşantımızda rahat bir nefes almamıza olumlu yönde etki ettiğini görürüz. Kötü alışkanlıklar sosyalleşme aracı değildir. Bırakın gitsin. Sağlıkla hoşça kalın.