Muharerrem İNCE yakın zamanda CHP’den ayrılacağını ve yeni parti kurmak için ilk YSK’ye dilekçe vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı yeni anayasa çalışmalarına başlamanın zamanının geldiğini açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesinde LGBT ‘li öğrenciler çeşitli sanat eserlerini açık havada sergilerken kabe resmi olan bir fotoğrafı ayak altına serdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Oğuzhan ASİLTÜRK ile görüşmesi erken seçim tartışmalarını alevlendirdi.

CHP Genel başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’nun “sözde cumhurbaşkanı” söylemi siyaseti ısıttı. Cumhurbaşkanı Kılıçtaroğlu hakkında 1 milyon TL değerinde tazminat davası açtı.

Saadet Partisi Millet ittifakında kalacak mı, Cumhur ittifakında mı yer alacak?

***

Son birkaç aydır bunları konuşuyoruz. Merakla bu tartışmaların neticelerini bekliyoruz.

Ne kadar hayati konularımız var, gerçekten de ülkemiz geleceğini yakından ilgilendiren konular bunlar.

Gündem deyinde, çarşıda, pazarda insanların küçük, basit ve gereksiz bir gündemi var aslında. Bir paragraf da ona açalım.

Yaklaşık 600 bin restaurant, kafe ve kıraathane kapalı. En azından beşer kişilik çalışanı olduğu düşünüldüğünde toplam 3 milyon kişi işsiz.

Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenler, hizmetliler işsiz. Pandemi dolayısı ile tüm esnaflar yılgın, bezgin. Ticaret durmuş, toplumun her kesimi içine çekilmiş. Hemen hemen hiçbir sektörde yaprak kıpırdamıyor.

 Her gün bir İzmir depreminde kaybettiğimiz kadar insanı covid-19 nedeniyle toprağa veriyoruz.

Eğitim sistemimiz çökmüş, kırsal kesim ile şehirlerdeki öğrencilerimize yeterli ve eşit eğitim veremiyoruz.

Eve kapanmaktan,  yasaklardan halkın büyük bir bölümünün psikolojisi çökmüş… Bıkkınlık, bezginlik…  Herkeste tahammülün son noktasına gelindiğine dair basit izlenimler mevcut…

Görüldüğü üzere iki ayrı gündem. Siyaset bir çözüm merci olması gerekirken, muhalefet, iktidarın akıllıca oluşturduğu yapay gündemin peşine takılmış gidiyor… Bizde aklımızdaki deli sorular ile şerh koyup bir nebze sıhhatli nefes için, kendi gündemimizde yol almaya devam ediyoruz.

Bu arada ;

Sahi sizin gündeminiz ne?