Geçtiğimiz hafta CHP Milletvekili Ali Öztunç ile İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün hizmet politikasını eleştirmişler ve seçim sürecinde vaat ettiği hizmetleri yapmadığını öne sürerek, “Kahramanmaraş gün görmüyor” şeklinde açıklamalarda bulunmuşlardı.  Aslında hem Milletvekili Öztunç, hem de İl Başkanı Çabukel, yaptığı bu açıklamalarında haksız da sayılmazlardı!

*

Neden mi?

Hayrettin Güngör’ün ismi AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için açıklandığında “Kahramanmaraş gün görecek diye” haberler yaptık ve kent halkı da Hayrettin Güngör’ün bu şehre gerçek manada bir değer katacağı kanaatindeydi. Ama gelinen noktada Sayın Güngör maalesef beklenen performansı bu şehir için gösteremedi. Önce basın mensuplarıyla, sonra ise muhtarlarla arasına adeta set çekti, mesafe koydu, neredeyse dilekçeyle ulaşılamaz olmuştu. Ama son aylarda Güngör, ziyaretler yapıyor, düğünlere katılıyor, kendisiyle görüşmek isteyenleri makamında kabul ediyor.  Bunu inkâr edemeyiz. Şunu da belirteyim AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel göreve başladıktan sonra Hayrettin Güngör, sahada görünmeye başladı.

*

Gelelim Sayın Güngör’ün 2 buçuk yıllık hizmet karnesine. Maalesef gözle görünen bir icraatını henüz görememekle birlikte sadece eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un tamamlayamadığı projeler üzerinden giderek göz boyamaya çalıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Annesinin isminin verildiği Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi okul binasını bile tamamlayamadı, Milli Eğitim Müdürlüğüne devretti. O bölgede bu okul gerçekten bir ihtiyaçtı.

*

Bana göre, Güngör’ün en büyük projesi ne idi derseniz?  (MARTI) Elektrikli Scooterdı. Zaten martılarda bu yıl ortadan kayboldu. Diğer bir projesi ise göreve geldiği ilk yılda “Tekkeye Şubat ayında kazmayı vuruyoruz” demişti. O Şubat ayıda bir türlü gelmek bilmedi.

*

Geçtiğimiz aylarda şehrimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı projeler arasında asfalt, kanalizasyon, kaldırım ve özel sektör yatırımlarının yer alması sanki bu şehre çok büyük yatırım yapılmış gibi gösterildi. Sayın Başkan, bugün gelinen noktada asfalt kanalizasyon kaldırım gibi hizmetler halkın gözünde yatırım algısı oluşturmuyor. Sizden beklenen daha büyük halkı cezbedici projelerdir.