31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde partilerde hareketlilik hat safhaya çıkarken, gerek partiler aracılığıyla gerekse de bağımsız olarak Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adayları bir bir seçim çalışmalarını başlatıyor. Yerel gündemde en önemli konu başlığı yerel seçimler olurken, belediye başkanlığı için partiler aracılığıyla başvuru yapmaya hazırlanan aday adayları nabız yoklaması yapıyor. Bağımsız olarak seçime girmeyi düşünün adaylar ise seçim gezilerine açıktan başladı. Kahramanmaraş’ta, Belediye Başkanlığı adaylığını açıklayan son isim ise Yüksel Horasan oldu. 1994-1999 yıları arasında Kahramanmaraş merkeze bağlı olan Tekir’de Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yerine getirmesinin yanında eğitimci kişiliğiyle de kent halkının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Horasan, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Onikişubat Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı. Horasan, gazetemize yaptığı ziyarette hedeflerini anlattı.

“BAŞVURUMU GENEL MERKEZİMİZE YAPTIM”

Sözlerine kendisini anlatarak başlayan Yüksel Horasan, “Ben 1955 yılında Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nde doğdum. İlköğretim okulunu Kahramanmaraş Ortaokulu’nda tamamladım, Kahramanmaraş Ticaret Lisesi mezunuyum. Okul dışından Kahramanmaraş Lisesi’ni bitirdim. Ankara Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi mezunuyum. Öğretmen olarak ilk görev yerim Kahramanmaraş Ticaret Lisesi oldu. Sonrasında Kahramanmaraş Lisesi’nde beş yıl yöneticilik yaptım. Ardından bir beş yıl da İmam Hatip Lisesi ve Sanat Okulu’nda çalıştım. Beş yıl da Onikişubat İlçesi’ne bağlı Tekir Kasabası’nda başarılı bir belediye başkanlığı yaptım. Ancak Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasının ardından Tekir’in Onikişubat İlçesi’ne bağlanması nedeniyle belediye başkanlığımız sona ermiş oldu. Şuan ise Genel Merkez ile görüşmek üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nden Onikişubat Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğumu ilan ediyorum” dedi.

“DONANIMLI VE YETERLİ BİLGİYE SAHİBİM”

Belediyecilik konusunda donanımlı ve yeterli bilgiye sahip olduğunu anlatan Horasan, Kahramanmaraş halkının kendisini yankından tanıdığını söyledi. Horasan, “Çünkü beş yılda kendimi tam yetiştirdim. Kahramanmaraş’ı Tanıyalım, İl İl Türkiye ile Ticaret ve Turizm Okulu’nda okutulan resmi turizm ders kitabının yazarıyım. Eğitimci bir kökenimin olması sebebiyle Kahramanmaraş’ta yaklaşık 35 bin kişi beni birebir tanır. Ancak ismimi de 100 bin civarında kişi bilir, çünkü Onikişubat doğumluyum, Kahramanmaraş’ta görev yaptım, çocukluğum Kahramanmaraş’ta geçti, bu kentin yerlisi olan bir kızla evlendim, dolayısıyla eşim buralı. Böylelikle geniş bir sülalem var, arkamda da büyük bir kitle var. Onun için adaylığım söz konusu. Adaylığım kesinleştikten sonra bana göre Belediye Başkanlığı’nı kazanma şansım çok fazla. Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti, yerel seçimlerde ittifak yapılmadığını açıkladılar. Fakat Cumhur İttifakı devam ediyor. Böyle olduğu için de aday adayı olduğumu açıkladım” ifadelerini kullandı.

“DÖRT BÜYÜK MAHALLEYE 15 KATLI İMAR PLANIM VAR”

Kahramanmaraş’a ve doğduğu ilçe olan Onikişubat’a gönül verdiğini dile getiren Horasan, yapmak istediği projeleri anlattı. Horasan, “Öncelikle ben gerçekten bütün yaşamımı bu topraklarda geçirdim ve bu topraklara gönül veren birisiyim. Onikişubat’ın marka bir ilçe olması, değerleriyle ön plana çıkması, daha mutlu, daha yaşanabilir, daha temiz ve daha modern bir ilçe olması için var gücümle çalışacağım. Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi için 149 tane projem var, bunlardan en önemli iki projemi aday adaylığımı açıklarken halkımıza anlatmak istiyorum. Benim birinci projem, Yatılı Bölge tarafı nasıl modern bir şehir haline geldiyse, Yatılı Bölge’nin doğu tarafında kalan Fatihler, Serintepe, Mağralı ve Yörükselim Mahallelerine 15 kata uygun imar projesi hazırladım. 15 kata imar projesini uygulamaya koyduğum zaman Kahramanmaraş’ın dört büyük mahallesindeki mahalle halkı zengin olacak, hem de orası köhne ve çarpık yapılaşmadan kurtulacak. Yepyeni bir Onikişubat inşa edilecek. Birinci projem bu, dosyam hazır, her şeyim hazır” şeklinde konuştu.

“AHİR DAĞI’NA TELEFERİK YAPMAK İSTİYORUM”

Tekir Belediye Başkanlığı döneminin kendisi için önemli olduğunu dile getiren Horasan, “İkinci ve en büyük projelerimden bir tanesi de Yatılı Bölge’den Ahir Dağı’na teleferik yapmak. Teleferik projesi zaten benim yapmak istediğim önemli bir yatırım. Bursa’yı Bursa yapan Uludağ, Şanlıurfa’yı Şanlıurfa yapan Balıklıgöl, Kahramanmaraş’ı Kahramanmaraş yapan niye Ahir Dağı olmasın diye teleferik projemi gerçekleştireceğim. Diğer projelerimi açıklamak istemiyorum çünkü, aday adayıyım. Ben başvurumu direk MHP Genel Merkezi’mizi ziyaret ederek yaptım ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile de bir görüşme gerçekleştirdim. Aday adaylığımı açıklamamın ardından da gerçekten çok büyük bir ilgi gördüm. Halkın içinden birisiyim ve eğer olurda Allah bize bu görevi layık görürse belediyemizin kapısını herkese açacağım. Bunu yapacağımı Tekir Belediye Başkanlığı dönemimi hatırlayan herkes bilir. Amacım ve en büyük hedefim hangi partinin seçmeni olursa olsun herkesin kolayca ulaşabileceği bir başkan olmak. Çıktığım bu yolda bana destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz