31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için siyaset arenası günden güne ısınmaya başladı. Bu kapsamda Türkiye’nin 81 il ve ilçesinde gönül verdiği partiden Belediye Başkanı olmak isteyenler ise aday adaylığı müracaatlarını yapıyor. Bu müracaatlardan biri de Onikişubat Belediye Başkanlığı için Ramazan Yavuz tarafından yapıldı. Ramazan Yavuz parti binasına kendini sevenleri ile gelerek, başvuru dosyasını Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’e teslim etti. Burada bir açıklama yapan Yavuz, “mühendis kimliğimizin bize verdiği bilgi ve tecrübelerle o dönemde belediyecilik hizmetlerinin nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği noktasında tecrübe sahibi olduk. Doğduğum, yaşadığım, büyüdüğüm, yaşamaktan zevk duyduğum ilçem olan Onikişubat’a mevcut hizmetlerin devamı noktasında ve yeni hizmetler yapma noktasında aday adaylığı düşüncemiz hâsıl oldu. Bu noktada da yaptığım istişareler sonucunda aday adayı olarak müracaat ettim. Sağ olsun başkanımız gerekli evrakları inceledi ve adaylığımızı kabul ettiler” dedi.

“PARTİDE ÇEŞİTLİ KADEMELERDE GÖREVLERDE BULUNDUM”
Yavuz, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bugün acılı bir gündeyiz. Hemşerimiz, kardeşimiz Mehmet Kaşık şehit oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Diğer silah arkadaşlarına da Allah’tan rahmet diliyorum. Tabii başkanımla beraber siyaset yaptık. 4-5 yıl boyunca partide beraber görev aldık. Bu dönemde 3 yıl il başkan yardımcılığı yaptım. İl Başkan Yardımcılığım dönemim de Fırat Başkanımızla beraber bir yerel seçim, bir cumhurbaşkanlığı seçim, 2’de milletvekilliği genel seçimi yaptık. Burada da partide Seçim Koordinasyon Merkezi’nde program koordinatörlüğü yaptık. Hem programları yaptık hem alanlarda çok yoğun çalışmalarda bulunduk. Tabii yine aynı dönem içerisinde 2-2,5 yıl yerel yönetimler başkanlığı yaptım. Yerel Yönetimler Başkanlığı yaptığımız dönemde hem Büyükşehir hem ilçe belediyelerimizle koordinasyon görevlerinde bulundum.”

“RABBİM HAYIRLI HİZMETLERE VESİLE KILSIN”
Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise şunları kaydetti: “Öncelikle biliyorsunuz Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde elim bir hadise sonucu şehitlerimiz oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tabii şehidimizin biri de Kahramanmaraşlı bir hemşerimiz hem milletimizin hem de ailesinin başı sağ olsun. Biliyorsunuz partimizde 5 Kasım’dan itibaren Belediye Başkan Aday Adaylığı ve Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı sürecini başlatmıştık. Allah nasip ederse 12 Kasım itibariyle Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecimizi nihayete erdireceğiz. Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı süresi de 3 Kasım’a kadar devam edecek. Bu kapsamda uzun yıllar beraber aynı yönetimde yer aldığımız Ramazan Yavuz Beyin Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu için burada bulunuyoruz. Ben kendisine çıkmış olduğu bu yolda mufakkiyetler diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Vatanımıza milletimiz, şehrimize, ilçemize rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Biz başvuru belgelerini aldık ve Onikişubat İlçe Başkanlığı olarak başvuruyu kabul ettik.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz