Kahramanmaraş’ın bakanlık özlemini günlerdir sütunlara taşıyan Manşet Gazetesi şimdi de muhtarların sesine kulak verdi. Genel itibariyle muhtarlar Kahramanmaraş’a 1 değil 2 bakanlık verdiği takdirde AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta 2019 seçimlerinde 8’de 8 yapabileceğini söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde oyunu arttırarak tarihi bir başarıya imza attı. Bu rekorun ardından Kahramanmaraş sokaklarında, derneklerde, sendikalarda, sivil toplum kuruluşlarında vatandaşın görüşlerini gazete sayfalarına taşıyan Manşet Gazetesi günlerdir halkın görüşlerine yer veriyor. Sivil toplum kuruluşları, sendika, dernek ve bazı toplulukların temsilcilerinden sonra da şimdi de Kahramanmaraş’taki muhtarların değerlendirmelerini sütunlara taşıdık. Muhtarlar da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla aynı görüşte: “Kahramanmaraş bakan istiyor.”

Gazetemize yaptığı açıklamalarda muhtarların hemen hemen hepsi şehrin bakanlık özlemi çektiğini ve biran önce Kahramanmaraş’a da bakanlık verilmesi gerektiğini söyledi. Muhtarlardan bazıları ise hükümete, “Ver bakanı, 2019 seçimlerinde al 8 milletvekilini” diyerek bakanlık özlemini bir kez daha gündeme getirmiş oldu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Altunel ve beraberinde bir çok mahalle muhtarı tek bir ağızdan, “Bakanlık istiyoruz” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’A NEDEN BAKANLIK VERİLMİYOR? 
1 Kasım seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Altunel şöyle dedi: “Bundan önceki seçimde aslında koalisyon kurulabilirdi ama olmadı. Yeniden seçim kararı alındı. Kahramanmaraş hiçbir zaman AK Partiye verdiği desteği esirgemedi ve her defasında oy rekoru kırarak destek verdi. Türkiye üçüncülüğünü elinde tuttu. Fakat şehrimiz nedense 13 yıldan beri hakikaten çok ağırlıklı bir oy oranı verdiği halde bir bakanlık verilmedi. Cumhurbaşkanımız ‘biz Kahramanmaraş ilinin bakanıyız’ dedi. Fakat bir türlü bakanlık verilmedi. Kahramanmaraş hizmete susamış bir şehir. Bakanlık olursa daha iyi olacağının inancındayız.

MUHTARLAR İYİ BİR SIFAT KAZANDI
Cumhurbaşkanımızın sayesinde muhtarlarımız daha iyi bir sıfat kazandı. Muhtarlar toplantısında çok güzel konuşmalar oldu ve çok güzel ağırlandık. Biz muhtarlar olarak şahsımıza dair bir şey istemiyoruz ama Kahramanmaraş’ın her zaman iyi yerlerde olmasını istiyoruz. Bunların başında da bakanlık var. Milletvekillerimizden şehrimizin imarını, yeni bir üniversitenin daha açılmasını istiyoruz. Kısacası Kahramanmaraş’ımızın gelişmesi için her şeyi bekliyoruz. Eski mahallelerimiz kentsel dönüşümle bir an önce tamamlanması, yollarımızın genişletilmesini istiyoruz. Dulkadiroğlu ilçesinde birçok eski mahalle var ve bu mahallelerin bir an önce kentsel dönüşümle beraber iyileştirilmesini gerekmektedir. Hükümetin verdiği vaatler illa ki tutulacak.”

DURAKLI MAHALLESİ MUHTARI: CENGİZ AĞCAN
“Kahramanmaraş 1 Kasım seçimlerinde üzerine düşen görevi çok daha fazlasıyla yaptığının inancındayım. Bu bağlamda Kahramanmaraş bakanlığı hak ediyor. Duraklı mahalle muhtarı olarak ta Dulkadiroğlu ilçesinin Çağlayancerit bağlantısının bir an önce yapılması ile ilgili çalışmaların yapılması gerekir.

Çağlayancerit yol projesi çok önemli bir projedir Dulkadiroğlu Belediyesi’ni kalkındıracak seviyededir. Aynı şekilde Germenica Antik kentiyle ilgili çalışmalar çok yavaş yapılan bu çalışmalar yeterli değildir. Hız verilmesini istiyoruz. Bir an önce Germenica Antik Kenti’nin yapılıp turistlerin gelmesi lazım. Bu projeler şehrimize dışarıdan turistlerin gelmesinin sağlayacaktır.”

DOĞUKENT MAHALLE MUHTARI: AHMET BAYRAKTAR
“AK PARTİ TERÖRÜ BİTİRDİĞİ AN 400 MİLLETVEKİLİNİ ALACAK”
1 Kasım seçimleriyle 7 Haziran seçimleri değerlendirildiği zaman tabanın sesine kulak verdi. Emekliyi ve işçiyi düşündü. Türkiye’nin siyasi olaraktan 2 problemi vardı. Biri emekliler ve işçiler diğeri de terör örgütüdür. İnşallah terör bitecek ve bittiği an Türkiye uçacak ve AK Parti terörü bitirdiği an 400 milletvekilini alacak. Millet sadece barışı istiyor. Seçimlerden sonra her şey değişti ve rayına oturdu.

Partide belediye başkanları ve il ilçe başkanları, milletvekilleri birlik içerisinde ayrı gayrı yok birliktelikten de bereket doğar. Başbakandan bize bakanlık versin, 2019 seçiminde de bizden 8 milletvekilini alsın.

İSMETPAŞA MAHALLE MUHTARI: ADNAN NARLI
Seçimden sonra insanlar huzura kavuştu. Tartışmalar duruldu herkes sükunet içinde kaldı. Seçim öncesinde her kafadan bir ses çıkıyordu. Şimdi ortalık düzene kavuştu.

TEVEKKELİ MAHALLE MUHTARI: ÖKKEŞ YILDIZ
Türk milleti kendine yakışanı yaptı.

Partide inşallah Türk milletine karşı kendine yakışanı yapar. Belediyelerden memnunuz elinden geldiği kadar köylerimize de yollarımıza da uğraşıyor. 

HABER: MÜCAHİT DALKARA

 

Editör: Mahmut Beyaz