Türkiye genelinde 31 Mart 2019 yerel seçimleri için geri sayım başlarken, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve diğer siyasi partilerden bulundukları ilçenin veya ilin belediye başkanı olmak isteyenler aday adaylık için başvurularını yapıyor. Bu kapsamda kentin tanınan başarılı iş adamlarından İmdat Tufan, Onikişubat Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusu yaptı. Oldukça kalabalık bir grupla konvoy halinde AK Parti İl Başkanlığı’na gelen Tufan, başvuru dosyasını Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’e teslim etti.

CUMHURBAŞKANIMIZA YOL ARKADAŞI OLMAK İÇİN ADAY OLDUM”
Başvurusunun ardından açıklamalarda bulunan Tufan, “2019 yerel seçimlerine sayılı günler kala şehrimize hizmet etmek maksadıyla her biri birbirinden değerli isimler aday adaylık müracaatında bulunmaktadır. Şahsımda bu güzel ilçenin milliyetçi, muhafazakâr geleneğinden gelen köklü ve bölgede söz sahibi ailelerinden Tufan ailesine mensup ailenin temsilcilik görevini üstlenmiş, AK Partiye gönül vermiş bir nefer olarak bu davaya hizmet etmekten şeref duyan bir kardeşinizim. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da seçimlerde adaylar için belirlediği kriterler göz önüne alındığında liyakat sahibi vatandaşa muhabbet içerisinde olan samimiyetle hayat tarzını yaşayan hasbi davranan kişilerin bu süreçte yol arkadaşı olacağını belirtmesi üzerine cumhurbaşkanımıza ve teşkilatımıza yol arkadaşı olmak maksadıyla çevremizde bulunan değerli hemşerilerimizin de görüşlerini alarak Onikişubat Belediye Başkanlığı için aday adayı olma kararı aldım” dedi.

MİNİMUM HARCAMA MAKSİMUM FAYDA”
“Belediyemizin her kademesine liyakat sahibi kişiler görevlendirerek minimum enerji, minimum harcama maksimum fayda sağlama yolunda sıfır israf politikasıyla hareket ederek bir liranın bile hesabını yaparak birlikte başarıya ulaşacağız” diyen Tufan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Onikişubat İlçemiz 2013 yılında çıkan Büyükşehir yasasıyla köylerin mahalleye dönüşmesi sonucu merkez ve kırsal mahallelerin birleşmesiyle meydana gelmiştir. Bu birleşme sonucunda 480 bin nüfus 136 mahalle ve yaklaşık 220 bin seçmenden oluşan kırsalla metropolün birleştiği akarsu, baraj gölü, kaplıca ve tarih turizmini içinde barındıran merkezde fabrika ve sanayi kırsalda ise balıkçılık, hayvancılık ve tarım faaliyetlerinin yürütüldüğü güzide bir merkez ilçemizdir. Allah nasip ederde bize bu görev tevdi edilir, Onikişubat Belediye Başkanlığına adaylığımız onaylanırsa şehrimizin en uç noktalarına kadar ulaşıp vatandaşlarımızla bir araya gelerek sevgimizi, saygımızı, samimiyetimizi çalışma azim ve kararlığımızı gençlik enerjimizi kullanarak vatandaşlarımızla birebir temas kurarak partimize ve şahsımıza oy isteyeceğiz. Burada asıl hedefimiz AK Parti seçmeninin dışında kalan başka partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza da ulaşarak onlarında kalbinde yer edip, son seçimde alınan oy oranının üzerinde bir oyla belediye başkanı seçilmektir. Nasip olurda belediye başkanı seçilirsek asıl işimiz o zaman başlayacaktır. Gecemizi, gündüzümüze katıp başkanlık makamını temsil makamı olmaktan çıkaracağız. Çalışan, odasında oturup beklemeyen yapılan işleri birebir takip eden bir belediye başkanlığı sergileyeceğiz. Yapılan harcamaların hesabını soracak, yaptığımız harcamalarla ilgili halkımıza hesap vererek şeffaf bir Onikişubat oluşturacağız.”

İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYACAK BİR BÜTÇE POLİTİKASI UYGULAYACAĞIZ”
Tufan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Belediyemizde denk bütçe oluşturarak belediyemizi kendine yeter bir belediye haline getireceğiz. Dışarıdan herhangi bir krediye ihtiyaç duymadan kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir bütçe politikası uygulayacağız. Gerekli iş makinesi araç gereç parkurumuzu genişleterek kiralama hizmetlerine son vereceğiz. Çalışanlarımızı hakkaniyetle çalıştırıp haklarını korurken işlerini en iyi şekilde yapmaları, mesailerini en iyi şekilde tamamlamaları için gerekli desteği vereceğiz. Sanayimize turizmimize, esnafımıza ve her türlü üretime desteğimizi tam vereceğiz. Tarım ve hayvancılıkla ilgili Onikişubat’ımızın zengin hazinelerini harekete geçirecek projelerle köyden kente zorunlu göçün önüne geçip insanlara doğup büyüdükleri yerlerde yaşama ve iş imkânı sunmuş ve üretimi arttırmış olacağız. Kentsel dönüşüm konusunda da şehrimizin derin tarihinden kaynaklı olarak öncelikli konuların başında geldiğini bilmekteyiz. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere şehrimizde yatay mimariyi uygulayacak projelerle mahalle kültürünü yeniden başlatacağız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden önce emek vermiş belediye başkanlarımızı da hürmetle anarak bayrağı daha yükseklere çıkaracağımıza dair sözümüz söz olsun.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz