Kahramanmaraş’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Vali Vahdettin Özkan’ın ev sahipliğinde Arsan Center’de yapıldı. Resepsiyona çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir açıklama yapan Vali Özkan, tüm değerlerin 94. Yıl önce kazanılan bir zaferde gizli olduğunu söyledi. Basın mensuplarının da bayrama gösterdiği ilgiye teşekkür eden Vali Özkan şöyle konuştu: “Şehrimizin güzelliklerini özelliklerini Cumhuriyet Bayramında kutlamasında gündeminize aldığınız için teşekkür ederim. Kahramanmaraş ilimiz bütün güzellikleri ile bütün dokunun değişik kesimleri ile hep beraber cumhuriyeti coşku ile kutluyoruz. Öncelikle tüm Kahramanmaraş ilimizin, şehrimizin, beldemizin tüm insanlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimiz bu kuralların ifşa edilmesi işletilmesi, geleceğe güvenle bakma noktasında emeği geçen bütün şehitlerimize gazilerimizi minnetle şükranla anıyoruz”

EL BİRLİĞİ

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan şöyle konuştu: “Milletimizin, ülkemizin, şehrimizin küresel düzeyde maruz kaldığı bu fitne odaklarına karşı el birliği bütün milletimizin topyekûn bir ve bütün olması, bu noktada herkesin uyanık bir şekilde buna mukabele etmesi en büyük zenginliğimizdir. Küresel düzeyde memleketimize yönelmiş olan riskleri bertaraf etmek, içeriden ve dışarıdan bilumum terör örgütleri, DEAŞ, PKK, FETÖ’ kadar ve bunların ikinci türevleri olan fitne odaklarına karşı milletçe hep beraber tek ruhla, yek vücut halinde bir bütün olarak karşı koymaktadır. Bu bizim en büyük zenginliğimiz”

DAHA ÇOK ÇALIŞMAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkeyi süper güç haline getirebilmek adına çalışacaklarını belirterek: “Aziz milletimizin cumhuriyet bayramını kutluyoruz. Nice bayramlara huzur ve barış içinde çıkmayı diliyoruz. Tabi bize düşen, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devletini dünyanın süper gücü haline getirmek, muasır medeniyet seviyesinin en üzerine getirmek. Büyükşehir Belediyesi olarak bizde gecemizi gündüzümüze katarak, bize emanet edilen bu vatanı bu kutsal devletin hizmetkarı olduğumuz bu aziz millete en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz ve gayret ediyoruz” dedi

CUMHURİYET DEMOKRASİDİR

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan inci ise şöyle konuştu: “Gerçekten güzel bir bayram kutlaması oldu. Cumhuriyet halkın iradesinin sandığa yansıyıp yönetim olarak bizleri teşkil eden yönetim şeklidir. Cumhuriyet, gerçek manada Cumhuriyet demokrasidir ve insan haklarıdır. Şu an içimize sindire sindire yaşadığımız tüm Türkiye’nin yaşadığı yönetim şeklidir. Bu cumhuriyet çocukları olmaktan da mutluyuz ve gururluyuz”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun’da: “94’üncüsünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızın bugün coşkulu bir kalabalığı ile birlikteyiz. Çok istisna, şehit yakınlarımız da dahil, hepsi burada birlikteyiz” dedi.

ÖMÜR BOYU CUMHURİYET DEVAM EDECEK

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyet Başkanı (KMBGC)Arslan Deveboynu ise şunları belirtti: “Ülkemizin 94. Yıl önce kurulan Cumhuriyeti, biz bugüne kadar yaşattık. Bundan sonra da gençlerimiz gelecek nesil yaşatır. Cumhuriyet bizim için ülkemizi için çok büyük bir değer. Bugünde bu salonda gördüğünüz gibi bütün Kahramanmaraş’ın mülki amirleri, yöneticileri, STK başkanları hepsi buradalar. Cumhuriyetimize sahiplenmemiz lazım, hatta bu dönem daha da çok sahipleneceğimiz bir dönem. Çünkü ülkemiz, bir Kurtuluş savaşından daha geçiyor. Dört bir yanımız sarılmış, Avrupa, ABD’si dört bir yanımızı çevirmişler. Bizi tekrar kıskaca almaya çalışıyorlar. Sanki 94 yıl önceki olayı bir daha yaşayacağız. Ama o günler geride kaldı. Neslimize, geleceğimize güveniyoruz. İnsanlarımıza güveniyoruz. Nasıl 94 yıl önce Cumhuriyet kurulmuşsa, bundan sonra da ömür boyu Cumhuriyetimizin devam edeceğine inanıyoruz”

BU BAYRAM ÇOK FARKLI BİR BAYRAM

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyet Başkan Yardımcısı (KMBGC)Mehmet Yüzbaşıoğlu, cumhuriyet bayramının diğer bayramlardan farklı olduğuna değinerek: “Bizde çok bayram var ama Cumhuriyet bayramı çok farklı bir bayram. Bugün onun 94’üncü yıl dönümünü kutladık. Bizi zaten diğer ülkelerden ayıran cumhuriyettir. Biz ne kadar Cumhuriyete sahip çıkarsak o kadar bize kimse bişey yapamaz. Cumhuriyek bizim çimentomuz, tutkalımız. Mutlaka Cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı bize emanet etmiş bizde başkalarına emanet edeceğiz” dedi

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyet Genel Sekreteri Serdar Erdoğanyılmaz (KMBGC) şunları belirtti: “Böyle güzel günlerde bir araya geldiğimiz zaman, ben hep Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğum için ayrı bir gurur duyuyorum. Bugün Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümünü kutluyoruz. Bu kutlamaya yaparken üstüne basa basa belirtmek istiyorum; şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devletine dünyanın her yerinden saldırılıyor. Ülkemiz her taraftan kuşatılmış vaziyette, bu kuşatmaya karşı 94. Yıldönümünü kutlarken birlik ve beraberliğimiz ile örnek oluyoruz” dedi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz