Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü Projesi kapsamında Hayrat Vakfı’nın davetlisi olarak Kahramanmaraş’a gelen Sudanlı heyet, Vali Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. 
Afrika Ulusal Eğitim ve Yetenek Geliştirme Akademisi aracılığı ile Hayrat Vakfı’nın davetlisi olarak Kahramanmaraş’a gelen Sudanlı heyet, Vali Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Batı Kurdufan Eyaleti Maliye Bakanı Abdalazım Ahmed Rahmtlla Alı, eski Sudan Kentsel Planlama Bakanı Nasreldeen Ahmed Hemeadtte Ahmed ve Sudanlı belediye başkanları ile bürokratlardan oluşan heyet, Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü Projesi kapsamında Hayrat Vakfı’nın davetlisi olarak Kahramanmaraş’a geldiklerini söylediler. 

Sudan Eski Kentsel Planlama Bakanı Nasreldeen Ahmed Türkiye’ye gelmekten çok gurur duyduklarını ve ziyaretlerinin devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti; ”Bizim Türkiye’ye ziyaretimiz hayrat vakfı ve ülkemizle yapılan protokol le buralara geldik. Biz bu vakfın hem Türkiye’de hem de Sudan’da çok faydalı işler yaptığına inanıyoruz, bize bu fırsatı sundukları için onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda sizin memleketinizdeki Belediye Başkanına da teşekkür etmek istiyorum, bizi mükemmel bir şekilde karşıladılar” şeklinde konuştu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güvençer, konuk heyetle sohbet ederek, bilgi alışverişinde bulundu. Haber: Ahmet ÖZKARS
Editör: Mahmut Beyaz