AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da gerçekleştirdiğimiz seçimler öncesinde AK Parti milletvekili adaylarıyla mutabakat imzaladıklarını ve seçilen vekillerin haftanın dört günü seçim bölgesinde, üç günü ise meclis çalışmalarında yer alacağını açıklamıştı. Milletvekillerinin daha çok sahada olması esasına dayanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte hem tekrar seçilen milletvekilleri hem de yeni milletvekilleri vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek, sorunlarının çözümü noktasında toplumsal talepleri ve ihtiyaçları yerinde dinleyerek çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda 24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek, meclise girmeye hak kazanan Mehmet Cihat Sezal, meclis çalışmalarından kalan vakitlerde soluğu seçim bölgesi olan Kahramanmaraş’ta alıyor. Milletvekili olmasının ardından vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Sezal, hem kendi bürosunda hem de AK Parti Teşkilatları’na ait binalarda halkla buluşuyor. Sezal, geçtiğimiz gün ise AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’na gelerek, burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Sezal’a, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’da eşlik etti.

“HALKIMIZ BURAYI EVİ OLARAK GÖRÜYOR”

Vatandaşlarla buluşmasının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, sözlerine ilk olarak geçtiğimiz gün şehit düşen Özel Hareket Polisi Ahmet Altun’u anarak başladı. AK Parti teşkilatlarının vatandaşlarla sürekli bir araya geldiğine dikkat çeken Sezal, “Öncelikle geçtiğimiz geçtiğimiz gün bir şehidimiz vardı, şehidimiz Ahmet Altun’a, Allah’tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Allah, İnşallah bir daha bu acıları yaşatmasın. Allah’ın izni ve devletimizin de iradesiyle bu sıkıntıdan İnşallah en kısa zamanda kurtulacağız. Vatandaş buluşmalarımızı bundan sonra Kahramanmaraş’ta olduğumuz süre içerisinde her zaman yapacağız. Diğer milletvekilimiz Ahmet Özdemir’de İl Başkanlığı’mızda vatandaşlarımızla buluştu. Ben de Dulkadiroğlu İlçe Bina’mızda vatandaşlarımızla buluştuk. İnşallah bundan sonra periyodik olarak Kahramanmaraş’ta olduğumuz süre içerisinde vatandaşlarımızla düzenli olarak görüşeceğiz. Şunu söylemeliyim ki, AK Parti teşkilatları zaten önceden beri parti binasında vatandaşlarımızla düzenli  bir şekilde görüşerek, onların sorunlarını dinleyip, çözüm önerilerinde bulunuyordu. Bunun yanı sıra il de il başkanımız, il başkan yardımcılarımız, ilçelerde de ilçe başkan yardımcılarımız bulunuyor, partimize vatandaşlarımız her zaman geliyor. Burayı evi olarak görüyor halkımız” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN BAŞARISI HALKLA İÇ İÇE OLMASI”

Geçmiş dönemlerde de AK Parti milletvekillerinin sürekli vatandaşlarla bir araya geldiğine dikkat çeken Sezal, AK Parti hükümetinin başarısının halkla iç içe olmasından kaynaklandığını söyledi. Sezal, “Biz milletvekilleri olarak da burada bulunduğumuz süre içerisinde düzenli olarak vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Ayrıca ben zaten Kahramanmaraş’ta ikamet ediyorum, iş yerimde burada. Partide olmadığım süre içerisinde de kendi ofisimde zaten bulunacağım, halkımızı ofisime de davet ediyorum. Ankara’da işimiz bittiği zaman Kahramanmaraş’a döneceğiz ve şehrimizde düzenli olarak hem teşkilatlarımızda hem iş yerlerimizde vatandaşlarımızla görüşeceğiz. Kesinlikle süre kısıtlaması yok, belli bir zaman yok. Burada olduğumuzda bize her şekilde ulaşabilirler, ola ki bir aksilik olurda bize ulaşamazlarsa teşkilatlarımız üzerinden il başkanlığımız ve ilçe başkanlıklarımız üzerinden bize her zaman ulaşabilirler. Biz vatandaşlarımızın her daim yanındayız. Zaten AK Parti iktidarının, partimizin bu kadar başarılı olması, halkla iç içe olmasından kaynaklanıyor. Yeni dönemde de yaptıklarımızın üstüne koyarak daha fazla halkımızla buluşmanın yollarını arayacağız” dedi.

“EN İYİ ŞEKİLDE ŞEHRİMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ”

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda Kahramanmaraş’ı en güzel şekilde temsil edeceğini dile getiren Sezal, “TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda yeni sistemle birlikte aslında çok fazla bir değişiklik yok. Ülkemizin sanayi, ticaret, tabii kaynaklar, bilgi ve teknoloji alanındaki ihtiyaçları, eksiklikleri konusunda görüşmeler yapılacak. Şehirlerde yatırımlarla ilgili, ülkemizdeki yatırımlarla ilgili görüşmeler olacak. Biz bu nokta Kahramanmaraş için ne yapabiliriz, Kahramanmaraş’ın ihtiyaçları doğrultusunda komisyonda eksiklikleri gündeme getirip bu konularda destek alma adına neler yapabilirimiz bunun peşinde olacağız. İnşallah bu süreçte orada Kahramanmaraş için gerekli hizmeti yapmaya çalışacağız, en iyi şekilde şehrimizi temsil edeceğiz. Hem şehrimizi, hem ülkemizi Kahramanmaraş’ın ticaret ve sanayi alanındaki taleplerini daha doğrusu gündeme getirmek adına komisyonda gerekli görevi üstleneceğiz İnşallah” şeklinde konuştu.

“BUNDAN KÖTÜ NE YAŞAYABİLİRİZ Kİ?”

Eski yönetim sisteminde demokratik yollarla seçilen hükümetlere müdahale edildiğini fakat Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte devletin zaaflarının giderileceğini anlatan Sezal, “Türk tipi parlamenter sistemle yönetilen bir ülkeydik, son zamanlardaki kaosları zaten hepimiz yaşadık, içindeyiz zaten. 2000’li yıllardan önce biliyorsunuz Türkiye’de periyodik olarak 60’larda, 70’lerde, 80’lerde ihtilaller yapıldı. Hep söylüyoruz iki direksiyonlu bir sistem vardı. Yani bir seçilen, demokratik olarak göreve getirilen bir yönetici var, bir de bizim irademiz ve isteğimiz dışında, bir güç tarafından idare edilen ve canları istediğinde ülkemize bir şekilde müdahale eden bir sistem daha vardı. Şimdi biz bunu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde demokratik olarak seçilen, devlet başkanı, ülke başkanı, Cumhurbaşkanı, ülkeyi dış etkilerden bunun içerisine neler koyarsanız koyun, bir ülkeyi koyun, bir terör unsurunu koyun, bunları lağvederek, dışarda tutarak, daha doğrusu devletin zaaflarını gidererek idare edecek bir yönetim sistemi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Eskiden yaşanan, zaaflar üreten sistemin ortadan kalkması gerekiyordu. Bazen muhalefetteki arkadaşlarımız, ilk fırsatta parlamenter sistem veya eski sisteme geri döneceğiz diyor. Ben de diyorum ki bu ülkede istediğimiz neyi istediğimiz gibi yapabildik. Ne zaman Türkiye sıkıntılarından kurtulmaya kalksa, ne zaman bir adım daha ileri gitmeye kalksa bir şekilde darbe vurup indirdiler. Bunun en acısını zaten 15 Temmuz’da en ağır şekilde hepimiz yaşadık. Artık demokratik olarak vatandaşın karına değil de, devletin bizzat kendisine saldırı yapıldı, meclisime saldırı yapıldı. Bundan daha kötü ne yaşayabiliriz bu ülkede. Biz dış unsurların tamamen lağvedildiği, terör örgütlerinin lağvedildiği, dış etkenlere karşı kapalı, tamamen devletin ve milletin iradesiyle seçilmiş, başkanın yöneteceği bir sistem üzerinde gideceğiz. İnşallah da çok iyi sonuçlar alacağız” dedi.

“İDAM KONUSUNDA HALKIMIZLA AYNI DÜŞÜNÜYORUM”

İdam konusunda ise vatandaşlarla aynı şekilde düşündüğünü belirten Sezal, “Çok üzücü olaylar yaşadık malumunuz, bununla ilgili mecliste de birkaç milletvekilimiz konuşma yaptı. Hep beraber karar vereceğiz, direk idamın gelmesi uygundur dememin bizzat tek başıma, şahsi olarak mümkün değil ama yaşanan şeyler çok acı, bunu biliyoruz. Bu kimin başına gelirse gelsin telafisi olmayan ve çok derin izler, yaralar bırakan bir durum. Evlatlarımız, çocuklarımız bu şekilde zor duruma düştüğünde hepimiz biliyoruz, üzülüyoruz. Çok ağır bir durum ama biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız da açıkladı, kimyasal hadım üzerinde konuşuldu ama daha ağır cezaların gelmesi benim de isteğim. Tabi ki halkımız ister idam olur veyahut devletimiz daha uygun bir ceza belirler ama en ağır cezanın verilmesinin gerekliliği konusunda ben de halkımızın görüşüyle hemfikirim. İnşallah bu noktada mecliste görüşmeler yapılacaktır. Biz de üzerimize düşeni bu noktada yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Mehmet Cihat Sezal yaklaşık dört saat boyunca hem hayırlı olsun demek hem de sorunlarını iletmek için gelen halkı dinlerken, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz