Türkiye’nin kaderinin oylandığı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de içeren yeni anayasa değişikliği halk oylamasında Aksu TV yüzlerce haber ile 43 stüdyo canlı yayını ve 89 adet dış yayın bağlantıları gerçekleştirerek, Kahramanmaraş’ın gündemine dair son dakika gelişmeleri an ve an izleyiciye taşıdı. Tüm dünyanın takip ettiği, takip etmekle kalmayıp egemen güçlerin dünya sahnesinde görmek istemediği Türkiye’nin ayak seslerini kesmeye çalıştığı bu kritik seçimde Aksu TV bir kez daha oyunu milletinden yana kullandı. Şeffaflığını korudu ve mesele vatansa gerisi teferruat diyerek vatandaşın bilinçlenebilmesi için çaba harcadı. Avrupa TV kanalları ve malum medyanın tek yönlü çarpıtmalı mesajlarının aksine evet ya da hayır oyu verecek vatandaşın en doğru kararı verebilmesi için sunulan yeni teklif Aksu TV ekranlarında defalarca anlatıldı. Gücü nispetince ulaşabildiği son vatandaşa gerçekleri anlatabilmek adına gece gündüz demeden yoğun ve tempolu çalışmalarına aralıksız devam etti.

REFERANDUM SÜRECİNDE YÜZLERCE HABER
Referandum sürecinde yüzlerce haber yapıldı, ekipler normal mesailerinin iki katından fazlasını severek ve vatan millet diyerek yaptılar. Fedakârca mesai yapan Aksu TV çalışanları her an sahadaydı, Kahramanmaraş caddelerinde, İstanbul’da, başkent Ankara’da ve dünyaya açılan pencereniz aksu TV duymanız gereken haber neredeyse oradaydı. Stüdyo ekipleri de teyakkuzdaydı. 2 ay boyunca referandum sürecine ilişkin 43 stüdyo canlı yayını yapıldı. Yeni anayasa anlatıldı, getirileri neler olacak, artıları ile eksileri Aksu TV ekranında tartışıldı. Kent siyasetinin birbirinden değerli isimleri, STK temsilcileri ile kanaat önderleri süreci aksu TV’de anlattı. Vatandaşların tercihlerinde en doğru kararı vermeleri konusunda bilgilendirmelere devam ettiler. Stüdyolara sığmayan yayınlarda vardı, Türkiye’nin bugününden çok yarını için yapılan bu değişimin gençlere anlatılabilmesi için organize edilen gençlik buluşmaları da Aksu TV ekranları ile tüm dünyaya ulaşması sağlandı.

4.5G İLE HER YERDE
Haber merkezine güç katan 4.5g canlı yayın cihazı hemen her yerdeydi. Sürecin konu olduğu her toplantı birkaç dakikada kentin en ücra köşesindeydi. Artık gün öncesinden belirlenmiş mesai saati kavramı ve belirli saha adresi yoktu. Nerede anlık bir gelişme var ise 4.5g canlı yayın cihazı hemen devreye giriyordu. Son dakika gelişmeler kumandanızdan tuşladığınız anda Aksu TV ekranlarında evinizde oldu. Reisi cumhur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın ve devletin zirvesinde gerçekleşen tüm programlarda canlı yayınlarla evlerinize ulaştırılmanın gururunu yaşadı.

1,5 MİLYON VATANDAŞIN GÖZÜ KULAĞI OLDU
Ekrandaki gücünü yatırımlarını artırdığı sosyal medya üzerinde de hissettiren Aksu TV web, Twitter ve Facebook adreslerinden de 1,5 milyon vatandaşa ulaşmayı başardı. Yakınında TV olamayan 70 bin Facebook takipçisi 60 bin Twitter takipçisi bir telefon kadar uzağında olan Aksu TV adreslerinden olan biteni anlık olarak öğrenme şansı yakaladı ve final günün 16 Nisan’ın sabahında başlayan hareketliliğin her anını da ekranlardan vatandaşlarla paylaştı. Sabah saatlerinde başbakan yardımcısı Veysi Kaynak’ın oy kullanımı ile başlayan canlı yayınlar seçim yasaklarının kalkması ile birlikte yayın akışını devam ettirdi. 5 saat süren referandum özel programını sonuçlarının netleşmeye başlaması ile ak parti ve milliyetçi harekât partisi önünde yaşanan coşkunun aktarımları ile devam etti. Hep bu kahraman şehre en iyisini sunmaya çalışan Aksu TV, her zaman bu kahraman şehrin güzel insanları için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz